מתכון ותיק שעושה כבר עשרות שנים..
בעבר הייתי עושה עם בצק עלים/מלוואח.
בשנים האחרונות החלפתי לספידי והתוצאה מצוינת.
מתקבלים כ45 בורקס קטנים.
החומרים:
1 גבינה מלוחה- חרמון- מגורדת
1 גבינת טוב טעם (או כל גבינה קשה דלת שומן)- מפוררת
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
2 כפות גבינה לבנה רכה (רגילה)
כף אבקת מרק או מלח פלפל לפי הטעם- מעט.
זיתים קצוצים- לבחירה.
מערבבים היטב במזלג את כל החומרים- לפעמים אני נעזרת בידיים, מתקבלת ממש עיסה עבה.
מרדדים את בצק העלים מעט/ מכינים בצק ספידי.
(אני הכנתי מ4 כוסות קמח, 1 כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן, כפית א' אפיה, במקרר לפחות שעתיים)
חותכים ריבועים, ממלאים, מקפלים למשולשים (שינוי צורה)
בשלב הזה אני מקפיאה אותם, מסודרים יפה בתבנית.
שולפת בערב החג, מושחת בביצה, שומשום/קצח, ואופה.
הם נשמרים ממש טוב בקרור גם כשהחג הוא אחרי שבת- כמו השנה,
מחממת מעט לפני ההגשה.
חג שמח!
בעבר הייתי עושה עם בצק עלים/מלוואח.
בשנים האחרונות החלפתי לספידי והתוצאה מצוינת.
מתקבלים כ45 בורקס קטנים.
החומרים:
1 גבינה מלוחה- חרמון- מגורדת
1 גבינת טוב טעם (או כל גבינה קשה דלת שומן)- מפוררת
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
2 כפות גבינה לבנה רכה (רגילה)
כף אבקת מרק או מלח פלפל לפי הטעם- מעט.
זיתים קצוצים- לבחירה.
מערבבים היטב במזלג את כל החומרים- לפעמים אני נעזרת בידיים, מתקבלת ממש עיסה עבה.
מרדדים את בצק העלים מעט/ מכינים בצק ספידי.
(אני הכנתי מ4 כוסות קמח, 1 כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן, כפית א' אפיה, במקרר לפחות שעתיים)
חותכים ריבועים, ממלאים, מקפלים למשולשים (שינוי צורה)
בשלב הזה אני מקפיאה אותם, מסודרים יפה בתבנית.
שולפת בערב החג, מושחת בביצה, שומשום/קצח, ואופה.
הם נשמרים ממש טוב בקרור גם כשהחג הוא אחרי שבת- כמו השנה,
מחממת מעט לפני ההגשה.
חג שמח!