חלבי בורקס גבינות קשות מעולים.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון ותיק שעושה כבר עשרות שנים..
בעבר הייתי עושה עם בצק עלים/מלוואח.
בשנים האחרונות החלפתי לספידי והתוצאה מצוינת.

מתקבלים כ45 בורקס קטנים.

החומרים:
1 גבינה מלוחה- חרמון- מגורדת
1 גבינת טוב טעם (או כל גבינה קשה דלת שומן)- מפוררת
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
2 כפות גבינה לבנה רכה (רגילה)
כף אבקת מרק או מלח פלפל לפי הטעם- מעט.
זיתים קצוצים- לבחירה.

מערבבים היטב במזלג את כל החומרים- לפעמים אני נעזרת בידיים, מתקבלת ממש עיסה עבה.
מרדדים את בצק העלים מעט/ מכינים בצק ספידי.
(אני הכנתי מ4 כוסות קמח, 1 כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן, כפית א' אפיה, במקרר לפחות שעתיים)
חותכים ריבועים, ממלאים, מקפלים למשולשים (שינוי צורה)

בשלב הזה אני מקפיאה אותם, מסודרים יפה בתבנית.
שולפת בערב החג, מושחת בביצה, שומשום/קצח, ואופה.

הם נשמרים ממש טוב בקרור גם כשהחג הוא אחרי שבת- כמו השנה,
מחממת מעט לפני ההגשה.

חג שמח!
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
(אני הכנתי מ4 כוסות קמח, 1 כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן, כפית א' אפיה, במקרר לפחות שעתיים)
קודם כל - תודה על המתכון.
רק שאלה, עד כמה שאני יודעת, כדי שהבורקס יהיה מזונות כמות השמן אמורה להיות גדולה מהמים,
(לכן בצק ספידי אני בד"כ עושה ביחס של 4 כוסות קמח+א. אפיה+כוס ורבע שמן+כוס מים רותחים.
אבל יש לי מצפון עם כמות השמן הזו...)
אתם נוטלים ידיים על הבורקס הזה? או שאוכלים בתוך הסעודה?
מעניין אותי לדעת אם יש דרך להקטין את כמות השמן כמו כאן ועדיין זה יישאר מזונות.
 

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
נשמע פצצה
נראה לך שאפשר להקפיא אחרי האפיה?
 

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה זה בצק ספידי?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
קודם כל - תודה על המתכון.
רק שאלה, עד כמה שאני יודעת, כדי שהבורקס יהיה מזונות כמות השמן אמורה להיות גדולה מהמים,
(לכן בצק ספידי אני בד"כ עושה ביחס של 4 כוסות קמח+א. אפיה+כוס ורבע שמן+כוס מים רותחים.
אבל יש לי מצפון עם כמות השמן הזו...)
אתם נוטלים ידיים על הבורקס הזה? או שאוכלים בתוך הסעודה?
מעניין אותי לדעת אם יש דרך להקטין את כמות השמן כמו כאן ועדיין זה יישאר מזונות.
לא שמעתי אף פעם על העניין של השמן והמים.
אני אברר מענין.
בכל אופן, אנחנו באמת אוכלים אותם בתוך סעודה.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מה זה בצק ספידי?
4 כוסות קמח
1 כוס מים רותחים/חמים
3/4 כוס שמן
כפית א' אפיה
יש מוסיפים 2 כפות חומץ.
ללוש
לשים במקרר שעתיים לפחות.
(אפשר לילה)
יוצא בצק רך ונעים נוח לעבוד ויכול להוות תחליף למאפים עם בצק עלים.
וסתם הוא נחמד אפשר למלא בו מתוק ומלוח.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה