דרוש מתכון אתגר #3 - שמרים בתחפושת

מצב
הנושא נעול.

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אין כמו מאפי שמרים.
הבצק, העיבוד, הריח המשכר, וכמובן הטעם.

בשקט אספר שבתחילת חיי האפייה שלי היה לי פחד נוראי משמרים, כנראה נתקעתי עם חבילת שמרים מקולקלת והבצקים שוב ושוב כשלו והאכזבה... ואז כשסוף סוף קלטתי את הפאנץ' והצלחתי, השמחה היתה רבה :D

באתגר הבא תתבקשו לחשוב מחוץ לקופסא ולהכין מאפה שמרים בעיצוב ו/או מלית מקורית ובניחוח פורימי.

ניקוד יינתן לפי הפרמטרים הבאים:
1. מאפה מקורי הכולל תמונה (חובה)
2. קשר ישיר לפורים.
3. מתכון ברור עם שלבי הכנה מפורטים וציון כמויות ומידות חום.

האתגר יינעל בעוד שבועיים מהיום, יום שני, ו' אדר תש"פ.

שוטו.

תגובות, בקשות, הערות, הארות ושאלות בנספח:

 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לפני שנתיים שלחתי משלוח מנות פסי שמרים
קולעים פס רגיל, חוצים לאורכו ומקולעים צמה מ-2 כשהשכבות כלפי חוץ
על הפתקית כתבתי:
שמחת פורים
ממטבח הבית
1581943740593.png

1581943828323.png

המתכון לבצק מפרוג:
בצק שמרים ג"כ ללא מרגרינה, רך רך וטעים!

מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן + 1/4
1 כפית מלח
3/4 1 כוסות מים חמימים.

הכנה:
לעבד את כל החומרים חוץ מרבע כוס השמן לבצק, בסוף העיבוד להוסיף את הרבע כוס שמן הנותרת, לתת לבצק לנוח 5 דק' ושוב לתת ערבול, להתפיח במשך שעה-שעה וחצי.

למלאות ולאפות כחצי שעה על חום 180
המילוי:
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
להרתיח וכשהכל נמס להוסיף 1 ביצה + 1 פודינג וניל
בד"כ יוצא מהבצק 4-5 פסים, כאן שמתי בתבניות אינגליש קייק קצרות ויצא לי מכל כמות 6 פסים
 
נערך לאחרונה ב:

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת שמרים גבינה של ניקי ב - עם שינויים שלי
אחת הטעימות שאכלתי בחיי!!
התמונות מהאתר שלה, פשוט כי לא צילמתי. זה היה נראה בדיוק כמו שלה

הקשר לפורים:
אני אוהבת לחפש מתכונים, מלשון תחפושת
לשנות אותם ולהגיע לתוצאות טובות
אחד השינויים שאני עושה כמעט בכל מתכון - מורידה חצי מכמות הסוכר (עד חצי המלכות)
מבטיחה לכם שלא נרשמו שום תלונות!

במתכון הזה עשיתי עוד כמה שינויים
אתן מוזמנות להשוות עם המקור ולמצוא אותם

לבצק:
קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר (חד פעמי)
כף שטוחה מלח
150 גר’ חמאה רכה מאוד
1/2 כוס שמן (חד פעי)
2 ביצים
2 כוסות חלב חמים

מילוי גבינה:
קילו גבינה לבנה 5%
1 ביצה
חצי כוס סוכר (חד פעמי)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:
לסנן את הגבינה במשך מס' שעות
לשים אתחומרי הבצק במיקסר ולעבד לבצק חלק ונעים
להתפיח כשעה וחצי

לחלק את הבצק ל- 5 כדורים
לרדד כל כדור למלבן
לחרוץ חריצים לרוחב המלבן מימין ומשמאל עד לשליש מרוחב הבצק
(תראו את התמונות באתר של ניקי, זה מסביר יותר טוב מהכל)

לשים מהמלית ולסגור כשתי וערב
לשים בתבנית אינגליש קייק
להתפיח 20 דקות ולהבריש בביצה טרופה

לאפות כ- 35 דק'
על 180 מעלות

אם אתן רוצות את המתכון המקורי הוא נמצא פה
אבל המתכון עם השינויים שלי קצת יותר בריא וקצת פחות משמין

IMG_8447.jpg
 

t.over

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
20180215_131627.jpg

פיצה אוזן המן

לבצק
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
שליש כוס שמן
כפית סוכר
חצי כף מלח
כוס מים פושרים

ללוש ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח, בנתיים להכין את הרוטב
200 גרם רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
אורגנו לפי הטעם
לדלל ב4 כפות מים חמים

לרדד את הבצק לצורת פיתה למרוח את הרוטב ולפזר גבינה צהובה מגוררת
(לנסות ליצור תלולית במרכז ולא למרוח על כל השטח)
לקפל לצורת אוזן המן

לאפות רבע שעה בחום בינוני
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כשקראתי את התנאים לאתגר, לא היססתי לרגע אחד מה להכין.
הקונוטציה הנוסטלגית שלי עבדה במהירות:
שמרים-פורים-סמבוסק!
הסמבוסק שאותו אביא הוא אחת התשובות המזרחיות, ולדעתי - המוצלחת ביותר, לבצקים הממולאים שקיימים בכל התפוצות,
מקרפלעך, עבור דרך קלצונה, ועד אמפנדס.
העיראקים אוהבים למלא את הסמבוסק במלית ממכרת של חומוס טחון עם הרבה בצל מטוגן ותבלינים, ולאחר טיגון מתקבל מאכל שקשה עד בלתי אפשרי לעמוד בפניו.
כמו הרבה מתכונים שכבר נתתי, המקור הבלתי נדלה של המתכון הזה, גם הוא - סבתא.
סבתא שלי מכינה את הסמבוסק בכל הזדמנות: שמחות משפחתיות, ימים טובים, שבתות, אירוחים שונים ועוד.
אנחנו, שכבר לא עומדים בקצב ההכנה, שומרים את המתכון לימים שבהם מנהג ישראל לאכול כיסנים ממולאים: ערב יו"כ, הושענא רבא, וכמובן - פורים!

כעת, השאלה היחידה שעמדה בפני היתה - למה לחפש את הסמבוסק.
אז ר"ח אדר הגיע, ואנחנו משתדלים להרבות בשמחה,
וגם הסמבוסק שלנו שמחו :)
במקום חצאי העיגול המסורתיים (ספוילר - גם אותם אראה בהמשך) הכנתי עיגולים שלמים שאותם קישטתי בסמיילי אדום - קטשופ. הוספתי תלתלים שובבים ואת התוצאה תראו בהמשך.

אז יאללה - מתחילים:
לבצק
2 כפיות מלח
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
2 ביצים
2 כפיות קוניאק
1/3 כוס שמן

למלית
רבע קילו גרגרי חומוס
2 בצלים
תבלינים: בהרט, מלח, פלפל

ההכנה מראש:
משרים את גרגרי החומוס למשך 24-48 שעות.
רצוי להחליף מים בכל 12 שעות.
מבשלים את החומוס לריכוך מלא.

ההכנה:
שמים את חומרי הבצק במיקסר לפי הסדר ולשים כ7 דקות לבצק נעים במיוחד.
מתפיחים שעה להכפלת נפח.
בינתיים מכינים את המילוי:
מטגנים בצל קצוץ עם כמות יפה של שמן.
מוסיפים את החומוס ומועכים תוכ"ד טיגון למלית גסה מעט (לי יצא בתמונה קצת מדי טחון).
ניתן גם לטחון במעבד מזון - בפולסים.
אם טוחנים במעבד מזון ניתן לטחון את החומוס לבד ולהוסיפו לבצל, או לטחון יחד חומוס ובצל.
מתבלים במלח, פלפל ובהרט.
הבהרט מוסיף מאוד, ניתן להשמיט אם לא אוהבים.
על משטח עבודה מרדדים או פותחים עיגולים בקוטר כוס זכוכית.
ניתן לקרוץ וניתן לעבד בידיים ולגמר לבד.
(האצבעות הקטנטנות שבתמונה התעקשו לעזור לי)
20200225_220540_800x600.jpg

מניחים כמות נכבדה מהמילוי על מחצית מהעיגולים
ומשאירים שוליים ריקים
20200225_220644_800x600.jpg

מכסים כל עיגול בעיגול נוסף ומעבדים היטב היטב בכל הפינות,
שלא יברח מילוי. ממש לשים את מקום החיבור.
(צלמתי את העיגול השלם ונמחק. תהיו מוכרחים להכין כדי לראות:rolleyes:)
מכסים בניילון וממתינים 10 דקות.
זה לא צריך לתפוח, זו יותר מנוחה.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכניסים לתוכו חתיכת גזר כדי לשמור עליו נקי מלכלוכים ומרדיקלים
מטגנים את הסמבוסק מספר דקות עד להזהבה.
צריך להשמר בעבוע בינוני סביב הסמבוסק.
הופכים צד ומטגנים עוד מס' דקות.
מעבירים לצלחת הגשה ומציירים בקטשופ פרצוף.
20200225_223154_800x600.jpg


20200225_223416_800x600.jpg

בונוס:
מכינים חלק מהסמבוסק בצורה המסורתית.
20200225_221221_800x600.jpg
20200225_221305_800x600.jpg

20200225_223945_800x600.jpg


הצעת הגשה:
מגישים עם סלסת עגבניות

אכסון:
*ניתן להקפיא את הבצק לאחר ההתפחה
*ניתן להקפיא את המילוי
*כמו כל מאפה מטוגן, מומלץ ביותר לטגן ביום האכילה. ניתן לשמור במקרר 24 שעות. (או מעט יותר, אבל ממש מעט. חומוס זה עניין רגיש)
*לגבי הקפאה, הדעות חלוקות. יש שיגידו שהטעם נשמר טרי ויש שיכעסו על עצם השאלה. תחליטו לבד לאן אתם משתייכים...

הערות:
* מקילו קמח יוצאים כ15 סמבוסק גדולים מאוד או 30+ קטנים.
* הקוניאק, כמו בשאר מתכוני בצקים מטוגנים, משמש לצמצום ספיגת השמן בסמבוסק. אם אין - ניתן להשמיט.
* יתכן וישאר מהמילוי. כמו שאמרתי - ניתן להקפיא, אך המילוי טעים מאוד לאכילה בכפית.
* לגבי אפיה - ראו נספח: https://www.prog.co.il/threads/נספח-לאתגר-3.521581/#post-7354527
 
נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  15  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה