דיון אתגר - מקפיאים מלאים לכבוד שבת קודש

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לאלה שכבר התחילו להקפיא לשבת הקרובה.
היא מוקדמת בשעה, וזה קריטי השעה הזאת.
היום הקפאתי:
- ארבעס ל-4 שבועות.
- סלט פלפלים, שום ופטריות קלוי בתנור.
- סלט זיתים מבושל.
- סופלה לשבועיים.
- שתי עוגות(קפה שכבות, חיתוכיות חלבה ואגוזים)
- עוגת גבינה אפויה.
- וזה לא דוקא לשבת - כדורי בריאות.
הכל מפשיר נהדר, ולא מורגש שהיה במקפיא.

מחר,(אמן!):
- קומפוט תפוחים.
- בסיס לעוגת ג'לי עם אפרסקים.
- ליקר.
שאלה של כפירה--
מתי כיבסת? הכנת צהריים למחר? ניקית? עבדת בחוץ?
ועוד נשאר לך זמן?!
שואלת באמת, כי אחרי השוטף אני בקושי שורדת.
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
שאלה של כפירה--
מתי כיבסת? הכנת צהריים למחר? ניקית? עבדת בחוץ?
ועוד נשאר לך זמן?!
שואלת באמת, כי אחרי השוטף אני בקושי שורדת.
הצחקת אותי.
תוככדי כל החיים, לפני ואחרי כל דבר ממש, אני קודם כל כובסת , וגם הצהרתי שעל קברי יחרתו "כאן נקברה ה- כובסת"! כי זה מה שנאי עושה רוב היום בשעות העירות שלי.

דבר שני - אני בחופשת לידה כפויה ומתארכת(ע"י בוס ששום אשכול נרקסיסטי שנפתח כאן, לא ישווה לו), ולכן זמני(כרגע ולצערי) בידי.
אני אשת עשייה, חוץ מכמה תקופות בשנה שאני אשת רביצה וד"ל. והן לא קצרות.
ואחרי שנה של רביצה ממושכת בתוך 9 חודשי הריון מסייטים ולידה לא פחות, אני נותנת לעצמי לעבוד ולהנות מהסיפוק.

לא מכירה את חייך כרגע, אבל יש שנים שלא עושים בהם כלום, רק חיים. ועוברים ממטלה למטלה, בלי לחשוב הרבה. ומחפשים רגעים של הפוגה לשתות נסקפה ועוגה קנויה ולהמשיך הלאה.
אם את שם - חכי קצת, לאט לאט ישתנו דברים, וההספקים יהיו אחרים.

שאלת אם ניקיתי - את מה שאני רגילה לנקות עד יום שלישי, ניקיתי. וזה אומר ממש בסיס: כלים, שירותים, ומטבח - רק אם ממש הוא דוחה ושחור.
כל השאר - סדר בסיסי, וטאטוא יומי מספק אותי לחלוטין.

אגב, רוב הדברים שכתבתי לא לוקחים בקושי זמן, מלבד העוגות שנעזרתי בבנותיי.
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
בונה על יום שני לקניות,
ויום שלישי למילוי המקפיא.
כבר הכנתי רשימות ....
סלטים, אפיה ובסיסים לארוחות צהרים.
מתוך כל אלו, הספקתי רק סלטים ומרק גדול.
למרות שהייתי על פולללל מ - 9 בבוקר עד 7 בערב.
את המטבח ניקיתי חלקית ויצאתי מחוץ לעיר לשיעור.

זה מה היה לנו היום:
מטבוחה ענקית -
התבשלה על האש מהשעה 9:30 בבוקר ועד 22:00 בלילה.
חצילים ברוטב אדום עם זיתים
שניצל חצילים
טחינה
סחוג
מרק כתום

מכל דבר יש לפחות לחודשיים הקרובים.
אפיה - יש לי כבר רשימה מוכנה.
ננסה להכניס את זה לאחה"צ של מחר מחרתיים
 

מתכנתנת בכירה

משתמש פעיל
מתוך כל אלו, הספקתי רק סלטים ומרק גדול.
למרות שהייתי על פולללל מ - 9 בבוקר עד 7 בערב.
את המטבח ניקיתי חלקית ויצאתי מחוץ לעיר לשיעור.

זה מה היה לנו היום:
מטבוחה ענקית -
התבשלה על האש מהשעה 9:30 בבוקר ועד 22:00 בלילה.
חצילים ברוטב אדום עם זיתים
שניצל חצילים
טחינה
סחוג
מרק כתום

מכל דבר יש לפחות לחודשיים הקרובים.
אפיה - יש לי כבר רשימה מוכנה.
ננסה להכניס את זה לאחה"צ של מחר מחרתיים
אפשר מתכון למטבוחה?
 

יחדיו

משתמש פעיל
לאלה שכבר התחילו להקפיא לשבת הקרובה.
היא מוקדמת בשעה, וזה קריטי השעה הזאת.
היום הקפאתי:
- ארבעס ל-4 שבועות.
- סלט פלפלים, שום ופטריות קלוי בתנור.
- סלט זיתים מבושל.
- סופלה לשבועיים.
- שתי עוגות(קפה שכבות, חיתוכיות חלבה ואגוזים)
- עוגת גבינה אפויה.
- וזה לא דוקא לשבת - כדורי בריאות.
הכל מפשיר נהדר, ולא מורגש שהיה במקפיא.

מחר,(אמן!):
- קומפוט תפוחים.
- בסיס לעוגת ג'לי עם אפרסקים.
- ליקר.
אשת חייל !
אשמח למתכונים של העוגות.תודה !
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
חזרתי מהעבודה בשעה 4
מאז, מעבר לשוטף עם הילדודס:
עוגת שוקולד פירורים - @ליאונרדו תודה על המתכון של @save as
הוא באמת מוצלח. לתבנית תנור הכפלתי את כמות הבצק.
בלי מיקסר, בלי מרגרינה, נחתך מעולה מעולה וטעים.
בראוניז חמאת בוטנים של העני שדי התייבשו כ כנראה צריך לאפות ממש מעט.
פיציות פרווה מק"ג של קמח לסעודה שלישית. יספיק ל - 2 שבתות.
 

יונלה

משתמש מקצוען
חזרתי מהעבודה בשעה 4
מאז, מעבר לשוטף עם הילדודס:
עוגת שוקולד פירורים - @ליאונרדו תודה על המתכון של @save as
הוא באמת מוצלח. לתבנית תנור הכפלתי את כמות הבצק.
בלי מיקסר, בלי מרגרינה, נחתך מעולה מעולה וטעים.
בראוניז חמאת בוטנים של העני שדי התייבשו כ כנראה צריך לאפות ממש מעט.
פיציות פרווה מק"ג של קמח לסעודה שלישית. יספיק ל - 2 שבתות.
חרוצה!!!!!!
 

malkiמלכי

משתמש פעיל
לא כל כך הצלחתי לעקוב אחרי כל העמודים ,
אבל אלו הדברים שאני מקפיאה ונעזרת איתם לבשל מהר יותר את השבת:
בגיזרת הסלטים:
כל פעם מכינה הרבה ומוציאה מה שמתחשק לי באותה שבת:
טחינה
חומוס
מטבוחה
חציל בטעם כבד
חצילים מטוגנים- מטגנת חלק פרוסו תחלק קוביות מקפיאה, מוציאה ומטבלת כל פעם בטעם אחר שבא לי.

אטריות למרק
שעועית לטשולנט
פטה כבד - מעולה בהקפאה
קישקע לטושלנט
עיסה של קניידלעך

פשטידות תפוחים - מעולות בהקפאה.
עוגת גבינה- אם נשאר מהשבת מקפיאה לשבת שאח"כ בד"כ הם מעולות בהקפאה.
כנ"ל קינוחים.
 

פיין תמרי

משתמש פעיל
שאלה:
אילו שאומרות שמכינות את הצ'ולנט והמרק כבר מחמישי,
מה אתן עושות עם הסירים???
מכניסות למקרר, משאירות על הכיריים???
משום מה לא נראה לי, ואני מעדיפה טרי, אבל כן בא לי להיות מאורגנת פיקס מחמישי,
אשמח להצעות!
 

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
שאלה:
אילו שאומרות שמכינות את הצ'ולנט והמרק כבר מחמישי,
מה אתן עושות עם הסירים???
מכניסות למקרר, משאירות על הכיריים???
משום מה לא נראה לי, ואני מעדיפה טרי, אבל כן בא לי להיות מאורגנת פיקס מחמישי,
אשמח להצעות!
אפשר להכין הכל בלי להרתיח
פשוט להכניס סירים מלאים למקרר
ולבשל על הבוקר.
 

tbh

משתמש מקצוען
שניה, שניה, עוגות וכו' תעשו בשרשור נפרד, אני צריכה את זה מאורגן!
אני מאחרת כאן בשרשור. עשיתי רשימת סלטים מתוך מה שהעלו כאן, והכל מתוכן למחר אחרי שההזמנה ממשנת יוסף מגיעה היום.
את כל שאר הנושאים- בנפרד בבקשה, אני צריכה רעיונות!
 

tbh

משתמש מקצוען
שאלה:
אילו שאומרות שמכינות את הצ'ולנט והמרק כבר מחמישי,
מה אתן עושות עם הסירים???
מכניסות למקרר, משאירות על הכיריים???
משום מה לא נראה לי, ואני מעדיפה טרי, אבל כן בא לי להיות מאורגנת פיקס מחמישי,
אשמח להצעות!
מכניסות למקרר, כן. אף אחד לא התלונן אצלי מעולם. ותמיד כשמגיעים אורחים הם מסיימים את הצ'ולנט ומבקשים את המתכון.
ממילא זה מגיע לפלטה ב11 בבוקר ביום שישי ומתבשל שוב מאז.
 

שירה 34

משתמש מקצוען
לאלה שכבר התחילו להקפיא לשבת הקרובה.
היא מוקדמת בשעה, וזה קריטי השעה הזאת.
היום הקפאתי:
- ארבעס ל-4 שבועות.
- סלט פלפלים, שום ופטריות קלוי בתנור.
- סלט זיתים מבושל.
- סופלה לשבועיים.
- שתי עוגות(קפה שכבות, חיתוכיות חלבה ואגוזים)
- עוגת גבינה אפויה.
- וזה לא דוקא לשבת - כדורי בריאות.
הכל מפשיר נהדר, ולא מורגש שהיה במקפיא.

מחר,(אמן!):
- קומפוט תפוחים.
- בסיס לעוגת ג'לי עם אפרסקים.
- ליקר.
אפשר מתכון לסלט פלפלים
ולכדורי בריאות
תודה רבה!
 

זווית

מא' ועד אתר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
הכנתי שוב את עוגת בצק שוקולד שוקולד של @ליאונרדו
והפעם עם הכמויות הנכונות, יצאה מעולה ממש
כנראה בפעם הבאה אכפיל כמויות ב1.1/2 או ב2
כדי שהתכולה תכסה את כל התבנית

ובנוסף, הרעיון של הקפאת 2 סוגים בקופסא נהדר!
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
שבוע הבא - פרשת לך לך הוא השבוע הראשון לאתגר
בו נכין בעז"ה סלטים ומנות אחרונות
מעלה כאן את הרשימה שאני מתכננת להכין בעז"ה
מתכונים יימסרו לפי דרישה.
הקדמה קטנה בקשר לסלטים, אני מקפיאה בכמות של כ180ML (לא הולך אצלי יותר) ולפני שבת אני מעבירה לאחר הפשרה לכלים האלו של איקאה https://www.ikea.com/il/he/p/ikea-365-food-container-with-lid-square-glass-80444946/ ואיתם מגישה לשולחן.
סלטים:
1. טחינה.
2. חומוס.
3. כרוב וסלק בתחמיץ.
4. פלפלים קלויים עם בצל ופטריות מטוגנים בצ'ילי.
5. בצל, עגבניות שרי, פטריות מוקפצים ברוטב.
6. זיתים ברוטב עגבניות.
7. 2 רטבים לסלטי חסה וכרוב - מכינה למקרר, לחודש.

מנות אחרונות:
סופלה
(גליליות אם יהיה במשנת יוסף)
אשמח מאד לעוד רעיונות
יש המשך?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  15  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה