דיון אתגר מס' 9: סעודה שלישית

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
לרגל שבתות הקיץ אני פותחת בזאת אתגר למאכלים לסעודה שלישית.
הקריטריונים: מאכל מבושל או אפוי שיש בו התאמה מיוחדת לס"ג לעומת הסעודות האחרות, עדיפות למאכל חלבי, שמתאים להגשה בחימום חוזר.
תינתן עדיפות בשיפוט למאכל יבש, גם כדי שכולם יוכלו ליהנות וגם ובעיקר כדי לצמצם מעט את גבולות האתגר.

תמונות מעלות את הניקוד אבל לא לצלם בשבת ;) .

האתגר ינעל בע"ה בעוד שבועיים במוצשק פרשת כי תצא.
שבת שלום!! :)
@shira bira@ hbecker אודה על מקדם רלוונטי:)

הערות בנספח
 

לא אני

משתמש מקצוען
חונכת את האתגר הזה - זו סעודה יקרה ללבי, ואני באמת עושה מאמצים לכבד אותה ככל יכולתי. (ואנחנו עוד חסידים :) וד"ל)
אחת האופציות האהובות - לחמניות בטעם עוגה ממולאות שוקולד - שנוזל עם הביס הראשון ומצופות בשקדים מולבנים וסוכר חום. ריח של וניל - אין מי שלא מגיע להתכבד.
המתכון נלקח מעיתון קראט בגלגולו הקודם - של ריקי קופילוביץ.
(בתמונות היחידות שצילמתי אותן נגמרו לי השקדים המולבנים - יש בהן שקדים טחונים. פחות מוצלח :( במראה ובטעם. אם אכין אותן שוב לפני תום האתגר - אעלה בל"נ.
IMG_2068.JPG
IMG_2072.JPG

מתכון:
1 ק"ג קמח.
1 שמרית/2.5 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
1 כו סוכר
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים
מכינים את הבצק ככל בצק שמרים. מתפיחים.
ממלאים כל לחמניה בכף שוקולד למריחה משובח (מוצלח מאד עם ממרח פסקזמן), 2 קוביות שוקולד מריר ולפדר בשקדים טחונים.
למרוח ביצה על כל לחמניה, ולפזר סוכר חום ושקדים פרוסים.
להתפלל שישארו שתיים לשבת :)
חשוב - לחמם אותן לפני ההגשה.
 

באתי לחלום

משתמש מקצוען
אז כשאומרים לי סעודה שלישית
ישר עולה לי סלט בורגול עסיסי וצבעוני
מבחינתי הוא הכי מתאים,
כי הוא כבד מדי לאכילה לפני מנות עיקריות כבשאר הסעודות
ולכן בסעודה שלישית כשהסלטים הם חלק בלתי נפרד מהעיקרית,
אני לא מוותרת עליו!!!

אז קדימה:

1 כוס בורגול דק
1 כוס מים רותחים
1 כף שמן
צרור של פטרוזיליה
צרור של כוסברה
חצי צרור של נענע (להפריד עלים מגבעול)
(אפשר עוד עלים כיד הדמיון)
שני לימונים גדולים
כף סילאן.
3 כפות חמוציות מיובשות
3 גבעולים של בצל ירוק
3 כפות שקדים גפרורים
2 כפות גרעיני חמניה
חופן פקאנים מסוכרים
קצת מלח אם רוצים, אבל לא חובה
—————————————————————————————————————–

הכנה:

1. מכינים את הבורגול: כפי הוראות הכנה על השקית.
2. לקרר את הבורגול.
3. קוצצים את הירוקים: את הכוסברה והפטרוזיליה קטן קטן, יחד עם רוב הגבעול את עלי הנענע מפרידים ואז קוצצים דק. את גבעולי הבצל הירוק קוצצים להרבה טבעות עיגולים דקות.
4. מערבבים אל תוך הבורגול שבקערת הסלט את הירוקים.
5. חותכים את הלימונים לחצאים. שלושה חצאים סוחטים למיץ, ואת החצי האחרון קוצצים כמו שהוא (שלם, כולל קליפה) לקוביות קטנטנות.
6. קולים את השקדים וגרעיני החמניה.
7. מערבבים הכל יחד (בורגול, ירוקים, שקדים, גרעיני חמניה, פקאנים, חמוציות, לימון קצוץ). שופכים מעל לזה מיץ לימון, כף סילאן ומוזגים על הכל שמן זית בנדיבות. טועמים ומחליטים כמה מלח לשים.

בתאבון...
אה ושכחתי לציין שהוא נשמר מעולה במקפיא.
1597700864242.png
 

שרה.ב

מעצבת גרפית
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מעלה מתכון שהעלית בעבר פה בפורום
קציצות דג מושט עם בטטה
מתאימות לסעודה שלישית וטעימות גם כשהן קרות:
קציצות קלילות שנחטפות גם בלי תוספות!!! הופיע בעיתון "בתוך המשפחה" מהשפית תמי...
(אולי היה מתאים לתשעת הימים אבל אף פעם לא מאוחר)
חומרים:
בטטה בינונית בקליפתה
1/2 קילו מושט ללא עור
מלח
פלפל
1/2 כפית פפריקה
כפית כמון
3 שיני שום
2/3 כוס תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע...)
ביצה
6 כפות פרורי לחם
לטיגון:
שמן
הוראת הכנה:
שוטפים את הבטטה ועוטפים בשלמותה ברדיד אלומיניום
מחממים תנור ל180 ואופים עד לריכוך
מוציאים מצננים וחותכים את הבטטה לאורכה מרוכנים את תוכה לקערה ומועכים לפירה
לבנתיים שמים במעבד מזון את הדג ויתר הרכיבים
קוצצים בפולסים לתערובת דקה
מערבבים את הדג הטחון עם הפירה לתערובת אחידה
מחממים מחבת עם שמן בגובה חצי ס"מ
יוצרים קציצות עגולות ביידים משומנות ומטגנים עד הזהבה משני הכיוונים
מוציאים ומניחים על נייר סופג
בהצלחה ובתאבון!

מצרפת קישור לעמוד ולשאלות שנשאלו
קציצות דג מושט ובטטה
 

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זה אומנם לא מתכון אבל רעיון לסעודה שלישית : סעודת אמנים , מחדש את הסעודה ומרים את הסעודה בכמה רמות ,
אנחנו לא מדלגים על זה ( התחלנו בשבת שאחרי פורים כסגולה לקורונה ) הילדים לומדים הלכות ברכות תוך כדי , ומחכים לזה בכליון עינים כל השבת ,
 

stbar

משתמש מקצוען
פשטידת גבינות עם בצל ופטריות:

הפשטידה הזו מושלמת עם חלה וסלט ירקות פלוס איזה גבינה מתובלת בצד...

ולא עושה הרגשה כבידה בבטן...

אופן ההכנה:

לטגן טבעות בצל גדול
אחרי שהבצל משחים קצת להוסיף לו קופסת שימורי פטריות או פטריות טריות ולטגן קצת יחד.

בקערה נפרדת לערבב:
1 שמנת חמוצה
500 ג' גבינה לבנה
3 ביצים
5 כפות קמח
מלח ופלפל
1/4 כוס שמן

לערבב היטב ולהוסיף את הבצל והפטריות המטוגנים.
לשפוך לתבנית בינונית
לפזר מעל קצת גבינה צהובה
ולאפות.
בתאבון!

פשטידה.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אננס טרופי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רעיון טעים וקל. נראה לי עונה על הקריטריונים. (לא זוכרת את המקור, אולי אביגיל מייזליק)
קונים בטטות בינוניות
שוטפים היטב מבחוץ (כך שניתן יהיה לאכול אח"כ את הקליפה)
חוצים לחצי לאורך
שופכים מעט שמן על נייר אפיה (עדיף תבנית רגילה ולא חד"פ)
מתבלים בתערובת תבלינים (אני קונה תערובת מלח שמגיעה עם מטחנה, אבל אפשרי מלח סתם ולפזר קצת תבלינים על השמן)
מניחים את הבטטה עם הצד החתוך על השמן שבתבנית (מוודאים שלכל בטטה יש מעט שמן ותבלינים בתחתית)
אופים לא מכוסה בתנור בחום גבוה. במהלך האפייה, כשהבטטה מתרככת, היא מתחילה לשחרר החוצה את הסוכרים הטבעיים שנמצאים בה, וכשאלו יוצאים החוצה הם מתקרמלים ומזהיבים, וככה נוצרת השכבה הפריכה הזו (מרימים טיפה את הבטטה ומציצים)
מחממים לפני סעודה שלישית על הפלטה.
מעדן אמיתי!! וקלי קלות!!
מאז שהתחלתי להכין לא היה אחד שאכל ולא ביקש את המתכון..
אין לי תמונה משלי, מצרפת תמונה שמצאתי באתר Thekitchencoach.co.il (כמובן שהתמונה אחרי שהפכנו את הבטטות;))
‏‏לכידה.JPG
 

שוקולד #

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
שניצל דג קריספי (גם בסעודה שלישית בחימום על הפלטה) בטירוף בטורטייה עם ירקות ואיולי
מתכון
מושט או כל דג לבן בלי עור חתוך לאצבעות
להשרות את הדג בלימון רוטב צ'ילי מעט פפריקה מלח פלפל ואבקת שום כשעה
להכין טמפורה 5כפות קמח 2כפות קורנפלור ו1/3כוס מים
לטבול את הדג בטמפורה ומיד לאחר מכן בפרורי לחם רצוי פנקו
לטגן בשמן עמוק רותח על מנת שלא יספוג שמן עד להזהבה
והרי לכם שניצל דג בקריספיות שלא הכרתם

מתכון לאיולי
1ביצה
1שן שום
2כפות סוכר
1/4כפית פלפל שחור
2כפות מיץ לימון
קורט מלח
עירית קצוצה לא חובה
לטחון הכל במעבד מזון תוך כדי זילוף 1.5 כוס שמן עד לקבלת מרקם של מיונז
והרי לכם איולי נדיר

לפני סעודה שלישית מחממים את הדג
וכן מחממים קלות את הטורטייה

לוקחים טורטייה מורחים איולי מניחים מעל חסה עגבנייה בצל סגול את רצועות הדג ומגלגלים
בתאבון
 

רחלשקרקה

משתמש סופר מקצוען
רוגלך טונה-
הכי פשוט, הילדים מכינים. אבל משדרג סעודה שלישית, לא מכינים סתם לאמצ"ש, מכיל דג, ומותר לחימום.

מצרכים:
מלאווח (מרודד, מחולק למשולשונים)
טונה משימורים (אפשר מתובלת, אצלנו אוהבים asis מהקופסא)
ביצה למריחה
שומשום, קצח, תבלין פיצה- לגיוון ולפי הטעם לזרות מעל.


אצלנו זה מככב ברוטציה עם כדורי טונה- שבוע כך ושבוע כך.
אבל כדורי טונה- זה משהו שמכינים אצלנו גם לפעמים לאמצ"ש. (וכמובן, גם זה מתכון פשוט, להכנה ע"י הילדים)
אפשר לשדרג עם מילוי זית, ובציפוי מעניין (פנקו, שומשום, קצח) ואז זה יותר חגיגי.
 

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת קוטג', גם הסרבן אכילה גדול שלנו מאוהב בה
(כוס מדידה לא ח"פ)

4 קוטג'
3/4 כוס שמן
6 ביצים
6 כוסות פצפוצי אורז (עדיף ש B&D)
2 כפות א. מרק לא חובה
מלח

לערבב הכל יחד, לאפות על 180מעלות עד להשחמה ויציבות,
ניתן להוסיץ פרורי גבינה צהובה לקראת סוף האפיה .

יוצא מעדן ממש, פשטידה אורירית מאד!!


חבל שאין לי תמונה ...
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בעלי מקפיד בסעודה שלישית לאכול דגים.
בסטנדרט הוא אוכל בביהכנ"ס עם הבנים ואני יורדת לאמא שלי עם הבנות והקטן, אבל מתחילת הקורונה אין סעודה שלישית בביהכנ"ס (האמת שזה ממש נחמד לאכול כל המשפחה יחד). בתחילה כמובן אכלנו בבית, ומסוף הגל הראשון ההורים שלי כבר לא עומדים בזה שהם לא רואים אף אחד אז התחלנו לרדת אליהם לסעודה שלישית בהרכב מלא.
הבעיה שהם לא מקפידים על דגים בסעודה שלישית, ומקופסאות הטונה כבר די נמאס, אז פעם בכמה שבועות אני קונה סלמון גדול מפולט, משרה אותו במים עם מלח ולימון, שוטפת וחותכת לקוביות. פה הילדים נכנסים לתמונה ומשפדים את הקוביות על שיפודים קטנים. בכל תבנית מכניסים 10 שיפודים, יש תבניות של יותר למתי שיש עוד אורחים, עוטפים ומכניסים למקפיא, ובכל יום שישי אני מוציאה תבנית אחת, מתבלת ומשלחת לתנור.

ואחרי כל המגילה הזו, הנה המתכון:

10 שיפודים דג סלמון (אחרי השריה במלח ולימון)
התיבול:
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
כף רוטב צ'ילי מתוק

מערבבים את חומרי התיבול, שופכים מעל השיפודים ואופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות, עד להשחמה יפה וריח.......

התמונה ממש לא פוטוגנית, אבל זה מה שיש לי:
0_IMG-20200703-WA0011.jpg
 

ריצ'רץ

משתמש צעיר
אני אוהבת להכין לסעודה שלישית פשטידה כי היא נשמרת טוב במקרר וקלה לחימום מכל הבחינות והדעות ובהתחשב בכל ההכנות ביום שישי תנאי חובה שהיא תהיה קלה להכנה.
אז מצרפת את המתכון של הפשטידה המאלפת הזו שעוד לפני שהיא עולה לשולחן היא כבר נגמרת.

450 גר' ברוקולי אני משתמשת בקפוא (טרי צריך לבשל כ 10 דקות)
3 ביצים
3 כפות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
1 גבינת קוטג'
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
כף שטוחה אבקת מרק
מלח
פלפל שחור

חותכים את הברוקולי לחתיכות מוסיפים לקערה עם שאר החומרים מערבבים ולתנור שחומם מראש 40 דקות 180 מעלות.
בתיאבון !! יוצא מושלם וטעיםםםם !!!

1598521391997.png
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
סלט סושי.
כן. לא לברוח.
גם אם את לא אוהבת סושי, את הסלט הזה בטוח תאהבי. באחריות.
בלי אצה. בלי דג נא.
מנה מרשימה, קלה להכנה, משביעה ומזינה ומתאימה מאוד לסעודה שלישית.
הכמויות לאורז עצמו והוראות ההכנה שלו הן של שי ליפא.
חומרים:
אורז
1כוסות אורז עגול (אורז לסושי)
1/4 1 כוסות מים חמים
תיבול לאורז
40מ"ל חומץ אורז
1כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
דג
נתח של בערך 200 גר סלמון (לפי הטעם)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות דבש
מלח, פלפל, שמן
ירקות
1 מלפפון
1 בטטה
1 אבוקדו

תיבול
שבבי בצל מטוגן
רוטב טריאקי
ספייסי מיונז


שלב ראשון-הכנת האורז.
אורז לסושי הוא אורז דביק שמתבשל פחות זמן מאורז רגיל, ואחרי הבישול מוסיפים לו תחמיץ.
אפשר להכין בצורה רגילה, ללא התחמיץ, אך צריך אורז עגול.

מכינים את תיבול האורז:
מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
מכינים את האורז:
מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 10-12 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. בודקים שהאורז רך והמים נספגו.
מצננים 15 דקות.
מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים בעדינות. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.


שלב שני-הכנת הדגים
שתי אופציות
סלמון אפוי רגיל (אני יותר אוהבת)
או סלמון מעושן
לסלמון מעושן- פשוט וקל, לפני ההרכבה, בשבת, חותכים אותו לרצועות קצרות.
לסלמון האפוי-
מניחים בתבנית את הדג
מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הדג.
אופים ב200 מעלות עד שמוכן.
או לחילופין, לשמור מהדג של ליל שבת (סלמון, כן?) עבור הסלט הזה. גם אם התיבול אחר זה לא ממש ממש קריטי
(אלא אם זה ממש טעם רחוק ולא קשור..)

שלב שלישי-בטטות
חותכים בטטה לקוביות, מתבלים בשמן ומלח ואופים עד שרך. לא כדאי שישחים, פחות מתאים לסלט.

עד כאן יש להכין לפני שבת.
שלב רביעי-הכנת הירקות
חותכים לקוביות לא קטנות
1 מלפפון
1 אבוקדו-לא חובה, מוסיף מאוד.

שלב אחרון- מרכיבים בששון
מניחים את האורז בקערה רחבה
מפזרים מעליו את קוביות המלפפון, הבטטה, האבוקדו והדג
מפזרים מעל שבבי בצל מטוגן בשפע ממש, אפילו שימו עוד.
מזלפים פסים לאורך מהרוטב טריאקי
ולרוחב מהספייסי מיונז.
מגישים ואוכלים בהנאה מרובה.
(את הסלט לא מערבבים אלא מוציאים בצורה שתוציא לכל סועד מכל המרכיבים)

ו...אין לי תמונה!!
שבת, זה בעיה.
אבל זה כל כך יפה, כל כך מרשים, כל כך טעים.
תנסו, זה שווה.


איך מכינים לבד ספייסי מיונז, מה זה שבבי בצל מטוגן ועוד תוכלו לראות כאן
 
נערך לאחרונה ב:

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
האמת... אני עוברת על כל הרעיונות המיוחדים שהעלו פה וממש ממש קשה לבחור!
סעודה שלישית זו סעודה 'פחות מוגדרת' ויש פה רעיונות מרוממים שעושים כבוד לסעודה!
יש את @לא אני שבנחשוניות הביאה לנו מתכון ללחמניות במילוי שוקולד- רעיון מוצלח במיוחד לצעירי הצאן שיכולים ליהנות מאד אם כי למיטב ידיעתי יש שאלה האם ברכתם המוציא

ו @אפרת ברזל עם סלט עשיר, צבעוני ובריא.
@שרה.ב @רחלשקרקה @ציפופו 1 @שוקולד # ו @ממלמלת הביאו לנו מתכוני דגים טעימים ומגרים- הידעתם שיש דעה שאכילת דג ב3 סעודות זו מצווה דאוריתא? חידוש שקראנו השבת...
@stbar @אילת ח @ריצ'רץ גיוונו לנו עם פשטידות מיוחדות
@אננס טרופי העניקה מתכון לבטטות צלויות.
@ראש צוות הביאה מגוון רעיונות בנספח. את הפנקייקים בכלל אהבתי.. חבל שלא צירפת מתכון:(

נו... אז איך מחליטים????

במקום הראשון אני שמה את @לא אני עם לחמניות השוקולד, שזכו למירב הלייקים
במקום השני @ממלמלת עם הסושי שממש מגרה. רעיון מיוחד ומקורי!
במקום השלישי-
מצטערת... תחליטו אתם... אני באה לכתוב ומשנה ובעצם אולי המתכון הזה?.....


ברכותיי לזוכה
ותודה רבה על ההשתתפות! בטוחה שבע"ה אנסה הרבה מתכונים מכאן!
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
מתכון:
1 ק"ג קמח.
1 שמרית/2.5 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
1 כו סוכר
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים
מכינים את הבצק ככל בצק שמרים. מתפיחים.
ממלאים כל לחמניה בכף שוקולד למריחה משובח (מוצלח מאד עם ממרח פסקזמן), 2 קוביות שוקולד מריר ולפדר בשקדים טחונים.
למרוח ביצה על כל לחמניה, ולפזר סוכר חום ושקדים פרוסים.
להתפלל שישארו שתיים לשבת :)
חשוב - לחמם אותן לפני ההגשה.
@לא אני
אני מעירה אותך.... סתם
האשכול לא כל כך ישן....
אני ממש רוצה להכין- 2 שאלות: האחת- איזה גודל כוס להשתמש?
וגם- לא יוצא מדי מתוק? פעם הכנתי לפי מתכון אחר ויצא מתוק מדי, מילאתי גם בקובית שוקולד ובממרח.
אם אני מורידה את הממרח ומשאירה רק את השוקולד בקוביות- ילך טוב?
תודה!
 

לא אני

משתמש מקצוען
@לא אני
אני מעירה אותך.... סתם
האשכול לא כל כך ישן....
אני ממש רוצה להכין- 2 שאלות: האחת- איזה גודל כוס להשתמש?
וגם- לא יוצא מדי מתוק? פעם הכנתי לפי מתכון אחר ויצא מתוק מדי, מילאתי גם בקובית שוקולד ובממרח.
אם אני מורידה את הממרח ומשאירה רק את השוקולד בקוביות- ילך טוב?
תודה!
אני משתמשת בח"פ.
אוהבת את שתיהם - וזה מתוק, יותר כמו עוגה.
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
סלט סושי.
כן. לא לברוח.
גם אם את לא אוהבת סושי, את הסלט הזה בטוח תאהבי. באחריות.
בלי אצה. בלי דג נא.
מנה מרשימה, קלה להכנה, משביעה ומזינה ומתאימה מאוד לסעודה שלישית.
הכמויות לאורז עצמו והוראות ההכנה שלו הן של שי ליפא.
חומרים:
אורז
1כוסות אורז עגול (אורז לסושי)
1/4 1 כוסות מים חמים
תיבול לאורז
40מ"ל חומץ אורז
1כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
דג
נתח של בערך 200 גר סלמון (לפי הטעם)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות דבש
מלח, פלפל, שמן
ירקות
1 מלפפון
1 בטטה
1 אבוקדו

תיבול
שבבי בצל מטוגן
רוטב טריאקי
ספייסי מיונז


שלב ראשון-הכנת האורז.
אורז לסושי הוא אורז דביק שמתבשל פחות זמן מאורז רגיל, ואחרי הבישול מוסיפים לו תחמיץ.
אפשר להכין בצורה רגילה, ללא התחמיץ, אך צריך אורז עגול.

מכינים את תיבול האורז:
מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
מכינים את האורז:
מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 10-12 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. בודקים שהאורז רך והמים נספגו.
מצננים 15 דקות.
מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים בעדינות. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.


שלב שני-הכנת הדגים
שתי אופציות
סלמון אפוי רגיל (אני יותר אוהבת)
או סלמון מעושן
לסלמון מעושן- פשוט וקל, לפני ההרכבה, בשבת, חותכים אותו לרצועות קצרות.
לסלמון האפוי-
מניחים בתבנית את הדג
מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על הדג.
אופים ב200 מעלות עד שמוכן.
או לחילופין, לשמור מהדג של ליל שבת (סלמון, כן?) עבור הסלט הזה. גם אם התיבול אחר זה לא ממש ממש קריטי
(אלא אם זה ממש טעם רחוק ולא קשור..)

שלב שלישי-בטטות
חותכים בטטה לקוביות, מתבלים בשמן ומלח ואופים עד שרך. לא כדאי שישחים, פחות מתאים לסלט.

עד כאן יש להכין לפני שבת.
שלב רביעי-הכנת הירקות
חותכים לקוביות לא קטנות
1 מלפפון
1 אבוקדו-לא חובה, מוסיף מאוד.

שלב אחרון- מרכיבים בששון
מניחים את האורז בקערה רחבה
מפזרים מעליו את קוביות המלפפון, הבטטה, האבוקדו והדג
מפזרים מעל שבבי בצל מטוגן בשפע ממש, אפילו שימו עוד.
מזלפים פסים לאורך מהרוטב טריאקי
ולרוחב מהספייסי מיונז.
מגישים ואוכלים בהנאה מרובה.
(את הסלט לא מערבבים אלא מוציאים בצורה שתוציא לכל סועד מכל המרכיבים)

ו...אין לי תמונה!!
שבת, זה בעיה.
אבל זה כל כך יפה, כל כך מרשים, כל כך טעים.
תנסו, זה שווה.


איך מכינים לבד ספייסי מיונז, מה זה שבבי בצל מטוגן ועוד תוכלו לראות כאן
הכנתי שבוע שעבר לסעודה שלישית, עם אורז בסמטי. יצא מעולה!!!! (לא כסלט אלא כסושי אמיתי- פרסתי את הבטטה על שקית הקפאה, מעל זה שמתי את האורז- יתכן שלבסמטי צריך קצת יותר תחמיץ אבל גם ככה היה בסדר, מעל זה דג מעושן, רצועות מלפפון, וגילגלתי בעזרת השקית.)
תודה רבה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה