כמה רעיונות
כרגע, אני מכינה רק דברי קלליים ודברים שילדים אוהבים.
1. פתיתים עם קוביות חזה עוף (רטוווב)+סלט.
הוראות הכנה:
כשהחזה קפוא חלקית חותכים לקוביות של קצת פחות מס"מ על ס"מ
מטגנים פתיתים במעט שמן (אפשרי גם עם בצל מטוגן)
מוסיפים מים פי 1.5 מההוראות (כי הילדים אוהבים רטוב)
מוסיפים פפריקה, שום/אבקת שום, מעט סוכר, מלח, ורסק עגבניות
וגם את קוביות העוף
מבשלים עד שהפתיתים מוכנים והכל בסיר אחד, החזה עוף יוצא רך מאד וטעים (כמו חתיכות פסטרמה)
2. עוף בשקית קוקי-כפי שכתבו
כשקונים שוטפים מסירים את העור, מתבלים ושמים בשקיות קוקי, מקפיאים או ישר לתנור
תיבולים: א. פפריקה קצת כורכום מלח שמן שום
ב. שמן, שום , מלח, טימין, (כוסברה/בזיליקום לא חובה ) קצת לימון אפשרי להוסיף קישואים -עדיף זוקיני ופילפלים
3. קציצות טונה/הודו-בתנור (מתכון לקציצות טונה לקחתי מניקי ב מצויין)
4. תבשיל אורז ירקות וטונה בסיר אחד(נראה לי מטבח אמריקאי):
מכינה אורז לבן אחד אחד, אבל לא יבש!
ולצידו מטגנת בצל ולאחר הזהבה מוסיפה:
שעועית ירוקה קפואה, תירס, פטריות (משימורים) וכיד הדמיון והטעם
מכניסה לסיר האורז עם קופסאת/אות טונה בשמן
5. פרוסות דקיקות של חזה עוף (סקלופיני-מהמטבח האיטלקי) בלימון מעודן
פורסת חזות עוף לרצועות דקות, מקמחת את הפרוסות
מטגנת בשמן ושיני שום שלמות (שמן זית נותן טעם יותר ייחודי) עד לצריבה קלה משני הצדיים
מחזירה את הפרוסות לסיר, מוסיפה יין לבן מבשלת דקה ומוסיפה מים עד לסוף הפרוסות
מוסיפה מעט לימון ומלח לפי הטעם וממשיכה לבשל עד שמוכן (שיהיה עסיסי ולא יתיבש)
קצת לפני כיבוי הגז מוסיפה חופן פטרוזיליה קצוצה לא חובה
6. מרק עדשים טעים (מרק עדס-מטבח חלבי)
מבשלת עדשים אדומות עם כמות מספקת של מים (לשטוף את העדשים היטב לפני שימוש)
בערך 20 דקות
מוסיפה עוד מים במידת הצורך
מוסיפה מעט לימון, מלח, קצת שמן, (אפשר נגיעת כמון) מבשלת עוד קצת לא לרכך יותר מידי
7. כתבתי פה פעם פסטה מוקרמת (מטבח איטלקי)-
פשוט לבשל פסטה ולהוסיף רוטב בישמל (חלב+חמאה+קמח-לבשל עד שמסמיך ולבסוף גבינ"צ, מלח במקום פרמזן)
8. פורסת חזה עוף, מוסיפה כיד הדמיון, קצת פפריקה, סויה, צילי מתוק, שמן, שום ולתנור ל-12 דקות. עסיסי ביותר
9. סטייק טונה
פורסת את הטונה האדומה לרוחב ל2 פרוסות דקות
מטבלת בשום, שמן זית, לימון, מכניסה לתנור ל10 דקות או עד שמוכן
ומגישה מיד.
10. קוביות טונה מתקתקות/בסיגנון הנ"ל
פשוט לחתוך לקוביות לשים על שיפוד הילדים אוהבים את זה מאד.
תיבול מתקתק-מלח, שום, סויה רוטב צילי מתוק.
10 דקות בתנור וזה מוכן. אפי' פחות
באופן כללי אני משתמשת הרבה בחזה עוף כי הילדים אוהבים יותר מכרעיים.
11. שווארמה מהירה
מטגנת בצל, תוך כדי חותכת את ההודו האדום לקוביות
מוסיפה לסיר, עם כמה שיני שום, מוסיפה מעט מאד מים, וגם תבלין שווארמה מוסיף במקום פפריקה .
זהו. ממש טעים! אם זה יהיה בפיתה זה גם מצויין.
את התוספות אני ממש עושה בקלות, קוסקוס, בורגול, פסטה וכד'
כשיש לי ערימה של ירקות טריים אני פשוט פורסת זורה קצת שמן זית מלח שום קצת עשבי תיבול ולתנור. = תוספת לכל תוספת
וגם מוסיפה ירקות (הילדים מאד אוהבים ירקות פרוסים בלי שום תיבול)
או סלט לצד הארוחה.
אם אזכר בעוד כמה ארשום