ציליאק אצבעות שום---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טעמו כאן
אמרו שטעים.

נאמין להם?
כדאי, לא?
נאמין.

IMG_3590_800x600.jpg


לבצק:
1/2 קילו קמח מולינו המוציא-- [כן, כן----מצאנו בסוף]
2.5-3 כוסות מים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1.5 כפות שמרים

מערבבים במיקסר מים עם מלח וקמח עד שהמים נטמעים בקמח.
מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים שמן.
מעבדים במיקסר במשך כ-5-7 דקות עד הבצק אחיד.
בודקים שכל הקמח נתפס בבצק.
אם לא לשים - מעט ביד.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.

מכינים אצבעות.
לוקחים פיסת בצק ומגלגלים לנחש בעובי של כסנטימטר וחצי-שתיים. האורך תלוי בכם.

מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק זה מזה.

משהים להתפחה של כעשרים דקות
מושחים בביצה טרופה

אופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להשחמה בינונית

בינתיים מכינים רוטב שום:
בין חצי שליש לחצי כוס שמן
5 שיני שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוזמרין או פטרוזיליה יבשה
מלח
פלפל שחור

טוחנים במקל

אחרי כ-12 דקות מושחים את האצבעות ברוטב.
אופים עוד 2 דקות.

מוציאים מהתנור ומושחים מיד בשכבה נוספת של רוטב.

IMG_3592_800x600.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נשמע מטורף, בצק מולינו? מה זה? לא קשור לגלוטן?
קמח מולינו זה קמח מחיטה אבל שהגלוטן הוצא ממנו ולכן הוא מתאים לרוב הצליאקים. הבנתי שיש כאלו שהוא לא מתאים להם

שימי לב שהמקדם לאשכול הוא "צליאק"
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה שחשבת על הרגישים :)
מתכון מגרה ביותר
שומרת במועדפים...
העליתי השבוע כמה מתכונים לצליאקים
וגם בעבר.
 

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מושלם!
אפשר לשלב את זה גם בתור אצבעות גבינה, כן?
צריך לשנות משהו?
 

פנדורה

משתמש מקצוען
העליתי השבוע כמה מתכונים לצליאקים
וגם בעבר.
הכל בזכות החמות? :)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יואו העני, איזה כיף שהיא הגיעה שוב!! ואיזה כיף לה שיש לה כזו כלה!!
אני רק לא עומדת בקצב....
צריכה לשלוח הכל לקבוצה שלי ... :love:
תעדכני כמה זמן היא פה שנדע עד מתי לעקוב... :ROFLMAO:
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יואו העני, איזה כיף שהיא הגיעה שוב!! ואיזה כיף לה שיש לה כזו כלה!!
אני רק לא עומדת בקצב....
צריכה לשלוח הכל לקבוצה שלי ... :love:
תעדכני כמה זמן היא פה שנדע עד מתי לעקוב... :ROFLMAO:
שבועיים :)

יש גם פאי שוקולד מוגט ללא גלוטן.
יעלה בהמשך בעז"ה
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
קמח מולינו זה קמח מחיטה אבל שהגלוטן הוצא ממנו ולכן הוא מתאים לרוב הצליאקים. הבנתי שיש כאלו שהוא לא מתאים להם

שימי לב שהמקדם לאשכול הוא "צליאק"
העני אפשר קמח רגיל/?
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
העני אם לא קשה
תזכירי לי מתכון רגיל ללחמניות
לילה טוב
שבוע טוב.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
  • תודה
Reactions: gg

פיר

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה העני בקשר לכמות המים אפשר מידה בכוסות חד פעמיות?
יום מבורך.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר להמיר לאבקת שום, המקל שלי בשרי אם כן כמה?

אגב: צריך לזכור אם טוחנים במקל בשרי השום נהיה בשרי (חריף)
המקל שלי פרווב.

אפשר להמיר לאבקת שום
כמות?
תלוי כמה את רוצה שיהיה טעם של שום
הייתי שמה כפית מערבבת, טועמת ומקסימום מוסיפה עוד
 

פנדורה

משתמש מקצוען
@ה. בקר סליחה על ההקפצה.
א. האם הביצה לא מיותרת? ראיתי שבד"כ במתכונים של לחמניות שום זה בלי ביצה.
ב. האם כשטוחנים בבלנדר את השום? לא מרגישים את המרירות אחרי האפיה?
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה