טעמו כאן
אמרו שטעים.
נאמין להם?
כדאי, לא?
נאמין.
לבצק:
1/2 קילו קמח מולינו המוציא-- [כן, כן----מצאנו בסוף]
2.5-3 כוסות מים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1.5 כפות שמרים
מערבבים במיקסר מים עם מלח וקמח עד שהמים נטמעים בקמח.
מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים שמן.
מעבדים במיקסר במשך כ-5-7 דקות עד הבצק אחיד.
בודקים שכל הקמח נתפס בבצק.
אם לא לשים - מעט ביד.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
מכינים אצבעות.
לוקחים פיסת בצק ומגלגלים לנחש בעובי של כסנטימטר וחצי-שתיים. האורך תלוי בכם.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק זה מזה.
משהים להתפחה של כעשרים דקות
מושחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להשחמה בינונית
בינתיים מכינים רוטב שום:
בין חצי שליש לחצי כוס שמן
5 שיני שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוזמרין או פטרוזיליה יבשה
מלח
פלפל שחור
טוחנים במקל
אחרי כ-12 דקות מושחים את האצבעות ברוטב.
אופים עוד 2 דקות.
מוציאים מהתנור ומושחים מיד בשכבה נוספת של רוטב.
אמרו שטעים.
נאמין להם?
כדאי, לא?
נאמין.
לבצק:
1/2 קילו קמח מולינו המוציא-- [כן, כן----מצאנו בסוף]
2.5-3 כוסות מים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1.5 כפות שמרים
מערבבים במיקסר מים עם מלח וקמח עד שהמים נטמעים בקמח.
מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים שמן.
מעבדים במיקסר במשך כ-5-7 דקות עד הבצק אחיד.
בודקים שכל הקמח נתפס בבצק.
אם לא לשים - מעט ביד.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
מכינים אצבעות.
לוקחים פיסת בצק ומגלגלים לנחש בעובי של כסנטימטר וחצי-שתיים. האורך תלוי בכם.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק זה מזה.
משהים להתפחה של כעשרים דקות
מושחים בביצה טרופה
אופים ב 180 מעלות כ-12 דקות להשחמה בינונית
בינתיים מכינים רוטב שום:
בין חצי שליש לחצי כוס שמן
5 שיני שום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוזמרין או פטרוזיליה יבשה
מלח
פלפל שחור
טוחנים במקל
אחרי כ-12 דקות מושחים את האצבעות ברוטב.
אופים עוד 2 דקות.
מוציאים מהתנור ומושחים מיד בשכבה נוספת של רוטב.