• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

דיון אפשר לחמם קופסא פיירקס על הבלעך?

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
עד היום חיממתי רק בתבניות חד פעמיות,
בגלל המחיר אני רוצה להשתמש במשהו רב פעמי,
קופסת זכוכית של פיירקס זה הפתרון?
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
תודה רבה!
חסכתם לי הרבה כסף :)
אתם שמים ישירות על הבלעך או על רגליות?
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
ברור שאפשר
זה זכוכית שמורכבת מעוד חומרים שמקנים לה עמידות בחום גבוה
ניתן לשים ישירות וכן לאפות עם זה בתנור
 

מירי84

משתמש פעיל
מצטרפת לשאלה לגבי בישול הדג על הפלטה בליל שבת- אני שמה תמיד את הדגים לא מבושלים בתבנית ח"פ מערב שבת עד הסעודה.
האם אוכל לעשות כך גם בפיירקס? זה לא יתפוצץ?
והדג יתבשל?
 

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מצטרפת לשאלה לגבי בישול הדג על הפלטה בליל שבת- אני שמה תמיד את הדגים לא מבושלים בתבנית ח"פ מערב שבת עד הסעודה.
האם אוכל לעשות כך גם בפיירקס? זה לא יתפוצץ?
והדג יתבשל?
כן
אנחנו עושים את זה
 

אחת צפונית

משתמש מקצוען
מצטרפת לשאלה לגבי בישול הדג על הפלטה בליל שבת- אני שמה תמיד את הדגים לא מבושלים בתבנית ח"פ מערב שבת עד הסעודה.
האם אוכל לעשות כך גם בפיירקס? זה לא יתפוצץ?
והדג יתבשל?
אני מבשלת בפיירקס על הפחטה, לוקח לזה יותר זמן מבחדפ
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

לזניה חלבית (מתכונים ב 10דק)​


תבנית פיירקס (20X29)

מצרכים:


דפי לזנייה (12 דפים)

לערבב בקערה 1: 530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות, 3 כפות שמן זית, חצי כוס מים רותחים, 3 שיני שום כתושות, 1 כפית שטוחה סוכר, 1 כפית תבלין בזיליקום/ ארגנו יבש, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

לערבב בקערה 2: 1 קופסת גבינה לבנה (250 גרם) , 200 גרם גבינה צהובה מגורדת, 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת.

תוספות לפי הטעם: 3/4 כוס זיתים ירוקים קצוצים, 1 קופסת פטריות חתוכות

*חצי כוס גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל- 190 מעלות.

–סידור הלזניה: משמנים תבנית פיירקס ומניחים שכבה של 3 דפי לזניה (אם אתם מכינים בתבנית חד פעמית בגודל 31X22- יש להשתמש ב-4 דפים. עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני לכן אפשר לשבור אותם כדי להתאימם לגודל של התבנית). על השכבה מניחים 1/4 מהרוטב, 1/3 מתערובת הגבינות ו-1/3 מהתוספות. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 4 שכבות של דפים, כאשר השכבה האחרונה והעליונה היא רוטב (מומלץ לפזר מעל גבינה צהובה לקישוט).

זה הסדר הנכון:

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינות, תוספות

דפי לזניה, רוטב, גבינה צהובה מגורדת

חשוב! יש לוודא שכל עלי הלזניה מכוסים היטב ברוטב (עלי הלזניה סופגים את הרוטב בזמן האפיה).

-מכסים את התבנית בנייר אלומיניום (כסף) ומכניסים לתנור כ-40 דקות.

הפעל טיימר (40 דק’)

מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים בתנור ל-15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)

*לאלו שאוהבים הרבה רוטב- הלזניה תהיה הכי טעימה כשהיא יוצאת מהתנור. לאלו שאוהבים פחות רוטב- הלזניה תהיה טעימה דווקא אחרי חימום חוזר במיקרוגל/תנור (לאחר שהייתה במקרר). בתאבון 😉





שווה שווה.
באמת

היום הציצה אלי שוב פחית הקפה בטעם מוקה. זו שהבטחתי לה שבאה לה עדנה.
איכשהו שוב שכחתי ממנה.... ושוב היא היתה עצובה. ודמעות כבר עמדו על קצות עיני הפח שלה.
איך לחשה לי "כבר איבדתי לגמרי את האמון בך..."
זו היתה לחישה ממש עצובה. מהולה בחנק דמעתי.
ריחמתי עליה, על קופסת הפח הזו.
והמצפון שלי החל להכות בי חזק חזק. "איך שוכחים חברים?". "איך שוכחים הבטחות?". תחשבי עליה על פחית המוקה הזו. מרגישה כל כך לבד. עצובה. בדד. בצד. מזמן הבטחת. ושוב שכחת. איך?

שתקתי.
לא היה לי מה לענות מול טענות אלו
אז חיפשתי רכיבים שאולי ירכיבו לי עוגה חדשה עם אבקת הקפה מוקה הזה
והלכתי לשמח את המוקה.

האמת?
היא לא שמחה. היא מ-א-ו-ש-ר-ת!!!
וגם אנחנו כאן בבית
ויש לנו עוגה משובחת לשבת


כן, כן.
ו---קלה להכנה
מאוד.
קערה ומטרפה.
IMG_9253_1024x682.jpg

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה 180 מ"ל

לבסיס:
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1 כוס אגוז מלך טחון דק
3/4 כוס פיסטוק טחון גס
1 כוס קמח
3/4 כוס שמן
[מעט מים, לפי הצורך ורק אם יש צורך]

לפיזור מעל הבסיס:
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן

לשכבת שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חלב סויה/מים
2 כפות אבקת קפה נמס/מוקה
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח

לפיזור מעל העוגה:
1/2 כוס פיסטוק טחון גס

שמים בקערה את רכיבי הבסיס. מערבבים בכף לתערובת אחידה. משטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אם התערובת פירורית, מוסיפים מעט מים. [אבל לא אמורה להיות פירורית בכלל]

מפזרים שוקולד צ'יפס ולוחצים קלות לתוך הבסיס.

שמים בקערה [אותה קערה, אין צורך בשטיפה], את רכיבי השכבה השניה. טורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
יוצרים מעל לשוקולד צ'יפס.

מפזרים פיסטוק

אופים ב 180 מעלות כ40 דקות עד שהעוגה קפיצית למדע וקיסם שננעץ במרכזה יוצר יבש. נזהרים שלא לייבש את העוגה יותר מדי.

פורסים רק לאחר התקררות.
שכבת הבסיס מרגישה רטובה עט וכאילו לא מוכנה לפני שמתקררת בגלל השוקולד צ'יפס. לאחר קירור היא מתייצבת.
IMG_9254_1024x682.jpg
IMG_9252_1024x682.jpg

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה