נכתב ע"י rosmarin;2231441:
ההבדל בין הדברים המתוקים הבריאים ללא בריאים, זה שאוכל בריא- אוכלים במידה. ואוכל לא בריא, חוץ מהחסרון שלו שהוא לא בריא- יש בו גם משפרי טעם וכל מיני מרעין בישין שגורמים לאי יכולת להפסיק.
כמה גמבה אפשר לאכול?
וכמה במבה/בסלי/קולה/במבה/בסלי/קולה/במבה/בסלי/קולה...
זה לא רק זה.
סוכר לבן גורם למעגל קסמים בגוף:
הוא מתפרק במהירות רבה מאוד.
מה שגורם לגוף עלייה חדה באנרגיה, ומיד צניחה חדה, שגוררת את ה"בא לי משהן מתוק" הידוע, כדי לפצות על אובדן אנרגיה קיצוני.
לעומת פירות ודגנים מלאים שמכילים הרבה סוכר אבל מתפרקים לאט,
ולכן מספקים לגוף אנרגיה לאורך זמן.
והם כמובן מכילים גם ויטמינים ומינרלים שחלקם חיוניים לפירוק תקין של סוכר בגוף
(מה שאומר בעצם, שצריכה של סוכר לבן גוזלת מהגוף ויטמינים, לצורך עיכולו)
ואגב, מה שקוראים "סוכר פירות" או סוכר ענבים, הוא בעצם גרסה קצת אחרת לסוכר לבן מזוקק. אחרי הזיקוק הוא כבר לא מכיל שרידים של פרי אלא רק קלוריות ריקות ומתוקות...
(גם סוכר לבן היה פעם סלק\קנה סוכר בריא וטעים).