• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

אילו כלים צריך לחיתוך פירות? ובצק סוכר?

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
אני אוהבת להתעסק עם זה ורוצה להישתדרג,
אילו סכינים תכלס שימושיים בחיתוך פירות וירקות?
בנוסף אני מאוד אוהבת להתעסק עם בצק סוכר ורוצה לרכוש כלים שמיועדים לזה, מה צריך?

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לעיצובי פירות:
סכין לחם טובה לחיתוך ראשוני של אבטיח
סט סכינים חדים בגדלים קטנים יותר לפריסה, קילוף וגילוף. לי יש של קום קום
ואז אפשר כל מיני אביזרים נוספים- כף פריזיאן לכדורים, מקלף גלי (חברת קיווי), סכין V לזיגזגים (אישית נראה לי מיותר), סכין גלית לפרוסות מעניינות...

עלה עלה

משתמש מקצוען
לעיצובי פירות:
ואז אפשר כל מיני אביזרים נוספים- כף פריזיאן לכדורים, מקלף גלי (חברת קיווי), סכין V לזיגזגים (אישית נראה לי מיותר), סכין גלית לפרוסות מעניינות...
מצטרפת למה שכתבו

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
תודה רבה רבה על התשובות!

רחלוש !!

משתמש מקצוען
לעיצובי פירות:
יש לי את הסט סכינים של קום קום לגילופים
הסכין הקטנה- והכי שימושית אצלי (כבר שנים) התעקמה לי
ידוע לך אם יש אפשרות לקנות אותה בנפרד? אם כן איפה?

חיה בד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקישורים לאלי אקספרס בתחום זה
תודה

מירי אייזנשטיין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לעיצובי פירות:
כנ"ל

פאר הפרי

מהמשתמשים המובילים!
אכן הרשימה שכתבו לך...
סכין גילוף נקראת סכין טאי
אפשר להשיג בתבליני אביבי בגוגל
או אצלי בבני ברק

ואם כבר יש לך את הסכינים, אז ממליצה לדעת איך להוציא מהם את המירב...
בדיוק בשביל זה יש לך את הקורס הדיגיטלי שלי, לימוד טכניקות, שימוש בסכיני גילוף ועודדדד
לסילבוס לחצי כאן

לרכישה כאן

בהצלחה ואשמח לקצור אתך פירות :)))
לאה.

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
אכן הרשימה שכתבו לך...
סכין גילוף נקראת סכין טאי
אפשר להשיג בתבליני אביבי בגוגל
או אצלי בבני ברק

ואם כבר יש לך את הסכינים, אז ממליצה לדעת איך להוציא מהם את המירב...
בדיוק בשביל זה יש לך את הקורס הדיגיטלי שלי, לימוד טכניקות, שימוש בסכיני גילוף ועודדדד
לסילבוס לחצי כאן

לרכישה כאן

בהצלחה ואשמח לקצור אתך פירות :)))
לאה.
וואו
תודה רבה רבה

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

את השוקולד הזה, ראיתי על המדף בסופר בזמן שערכתי קניה.
1717451005512.png.
לא אחת כמוני, תראה ולא תיקח.
אז לקחתי. 3 יחידות. שיהיה.
עוד רגע שבועות
ובטוח אמצא מה לעשות עם זה.

ואכן,
מוכרחה לציין שאחרי שהכנתי יש מסקנות כדי שלכם יצא יותר יפה....אבל המתכון לא משתנה אז בכל זאת, ודווקא כי אני אוהבת להביא תמונות אותנטיות ולא כאלו שעברו תיקונים-עיבודים וכל מיני מהסוג הזה, בחרתי להביא את התמונה כמו שהיא.
אז מה אם היא נראית כמוכת הלם?
גם אני :)
IMG_9009_1024x682.jpg

בסוף המתכון אסביר מה לא לעשות כדי שהיא תצא יפה יותר, עם ציפוי אטום יותר וחיתוך מדוייק יותר...

אבל לפני המתכון, כבר כשלקחתי את השוקולד ההוא מהמדף ידעתי שיש מי שלא יאהב וירצה את הטעם הוונילי הרגיל והבנאלי במקצת.
בשביל אלו הכנתי את אותה עוגה, רק כולה במוס גבינה ווניל-
IMG_9004_682x1024.jpg

זהו,
עכשיו שאני בטוחה שכולם יהיו מרוצים, הנה המתכון.
המתכון הוא אותו מתכון...רק שלמוס הורוד יש תוספת יותר מהלבן.

אז נתחיל?

מתכון ל-2 תבניות אינגליש.
[המתכון כאן הוא לתבנית אחת מכל סוג, אפשר להכפיל את כמויות התוספת לבסיס המוס בדביל להכין רק טעם אחד]

מוס בסיס:
1 שמנת מתוקה 500 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
2 פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
ביסקוויט שוקולד- או אחר.
חלב להרטבת הביסקוויטים

לטעם ווניל:
200 גרם שוקולד לבן חלבי

לטעם פירות יער:
150 גרם תותים טחונים דק עם שליש כוס חלב
200 גרם שוקולד בטעם פירות יער של כרמית [לטעם פירות יער]

אם רוצים 2 תבניות של אותו טעם- מכפילים את כמות התוספת לטעם הרצוי ומוסיפים למוס הבסיס.
[אני שמתי באחד רק ווניל ובשני שכבה אחת של פירות יער ונשאר לי פירות יער ששמתי בכוסיות...]

לציפוי:
טעם ווניל- גנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלבי
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 שוקולד כלשהו משובח לפיזור מעל לגנאש [אני השתמשתי בשוקולד חצי חצי- 2 שכבות חלבי ולבן]

לטעם פירות יער:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
50 מ"ל שמנת מתוקה

[מהציפוי גם כמות אחת אמורה להספיק ל-2 פסים בשכבת ציפוי דקה]

הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים אבקת סוכר, גבינה ופודינג. מחלקים את מוס הבסיס ל-2
לחצי אחד מוסיפים את התוספת למוס ווניל ולחצי השני את התוספת למוס פירות יער.

מכינים 2 תבניות אינגליש. אין צורך בניר אפיה.

טובלים ביסקוויטים בחלב. לשכבה הראשונה צריך 3.5 ביסקוויטים לכל תבנית.
מסדרים אותם לאורך התבנית. לרוחב הם לא נכנסים בשכבה זו מכיוון שהתבנית צרה יותר למטה.
בתבנית אחת מורחים מוס ווניל על העוגיות בשכבה בגובה של כ-1.5 ס"מ. בתבנית שניה מוס פירות יער. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. בשכבה זו 5 ביסקוויטים לרוחב.
שוב מורחים מוס בטעם המתאים. מכסים בשכבת נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, שוב לרוחב. 5 ביסקוויטים.
מכסים בשכבת מוס שלישית . מורחים בקו ישר. מכסים בשורה אחרונה של 2 ביסקוויטים טבולים בחלב.
מעבירים להקפאה.

לאחר הקפאה טובה. מכינים ציפוי.
ממיסים את רכיבי הציפוי המתאים לטעם, לגנאש חלק. [טעות שלי בגנאש פירות יער ששמתי יותר מדי שמנת ביחס לשוקולד וכן הוא קצת שקוף. במתכון כבר כמות מתוקנת].
מחלצים מהתבנית. אפשר לחתוך מעט את התבנית באחת הפינות בעזרת מספריים ואז המוס יוצא בקלות.
מניחים על מגש.
בעזרת כף מורחים גנאש באופן שייזל מעט לצדדים.
מחזירים להקפאה. רצוי בקופסא לרולדה. מוציאים מההקפאה ומעבירים למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

לשוקולד שמעל לגנאש במוס הווניל- קוצצים את השוקולד בסכין לחתיכות קטנות ולא סימטריות. מפזרים על הגנאש בעודו רטוב.

ומה עוד לא תעשו כמוני כדי שיצא לכם יפה יותר מבתמונה [בנוסף לציפוי פירות יער שכבר תקינתי כמויות במתכון]?
אל תתפתו לפרוס כשעוגת המוס קפואה מדי. אם תבדקו תראו שבתמונה של המוס פירות יער איבדתי את הסבלנות ופרסתי כשהיה קפוא קצת יותר מדי והחיתוך החלק התחתון לא משהו ....

ועוד משהו,
אפשר להכין בכוסיות.
את הביסקוויטים טוחנים ושמים כפית בתחתית כל כוסית קינוח. מעל לביסקוויטים הטחונים מוס ווניל ומעליו מוס פירות יער. מוותרים על הגנאש. מקשטים בתלתלי שוקולד פירות יער. או תלתלי שוקולד משובח מכל סוג אם מכינים רק מוס ווניל

אה, ועוד משהו,
אפשר להמיר את שוקולד פירות היער לשוקולד חלב רגיל או שוקולד פיסטוק [של כרמית] ואז אין צורך בתותים. אם מוסיפים שוקולד פיסטוק, כדאי להוסיף 1 כוס פיסטוק קצוץ דק.
האמת היא שאני אוהבת בטטות.
אלו הכתומות, הגמלוניות, חסרות הצורה. אלו שתמיד יקרעו לי את השקית של הירקות עם השפיץ שבקצה שלהם.
אני אוהבת אותן במרק.
אוהבת אותן צלויות בתנור עם מעט דבש.
אוהבת אותן עם ירקות נוספים באנטיפסטי.
אוהבת בתוך בלינצ'ס, ומתחת כבדי עוף
ובסלט עם חצילים
וכצ'יפס בסלט חסה.
ועם עוף
ודג
ובתנור עם גבינה מלוחה…
ו…
למי שעוד לא הבין, אני אוהבת אותן בכל צורה.
אחד החביבים עלי.

הבטטה היא ירק שורש עשיר בעמילן ובסוכר. על אף שרבים נוטים לחשוב שהיא דומה במטען הבוטני שלה לתפוח אדמה, האמת היא, שהיא ממש לא. תפוח אדמה הוא ירק פקעתי. לבטטה הרבה יתרונות בריאותיים על פני תפוח האדמה. היא מכילה הרבה ויטמינים, מגנזיום ואשלגן שמסייע בחילוף החומרים, מסייע לפעילות הלב ומערכת העצבים וכן מחזק את מערכת השרירים. בנוסף היא מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, ובניגוד למה שחושבים, היא לא מאוד משמינה. ואם לבחור בפחמימה, אז היא עדיפה בהרבה מאורז, פסטות, תפוח אדמה וכדומיהם. היא מתאימה גם לסכרתיים, במידה, בזכות הערך הגליקמי הנמוך יחסית שלה- היא לא גורמת לעליות חדות ברמות הסוכר כמו שעושים הרבה מהפחמימות האחרים. בנוסף, הבטטה נחשבת לירק קל לעיכול וכזה שיש בו נוגדי דלקת ולכן היא טובה גם למי שסובל מדלקות בקיבה.
בקיצור, מומלץ לצרוך ממנה.
השתכנעתם?
מעולה.

עכשיו שימו בצד את כל מה שכתבתי לעיל, כי היום יוצא הבטטה למסע קצת שונה.
כשחשבתי מה לכתוב ומה להביא לפרוייקט הקולינרי של פרוג, די מהר התקבע המח שלי על בטטה.
אבל,
לא רציתי אותן בנאליות.
לא רציתי אותן בתבשיל
ולא במרק
ולא בתנור
ולא עם עוף
ולא כפשטידה.

רציתי בטטה שתבוא לידי שימוש באופן לא שגרתי.
משהו שיהיה "טוויסט של בטטה"

כמה שניות של חשיבה וגלגלי המוח שלי התחילו להסתובב מהר. רעיונות עלו וירדו. נביא אותן כמעטפת עם מילוי. אולי כמצע למשהו במקום בצק, ואולי כמילוי לירק אחר.
הדפתי הצידה את המחשבות המלוחות, כי משהו קטן התחיל לדגדג לי בראש.
המשהו הקטן הזה גדל, וגדל, וגדל, והפך לעובדה.
מה הלך שם בראש שלי?
"תראי העני, הבטטה מוכרת בעיקר בשילוב בארוחות כחלק מהמנה העיקרית, כתוספת ירק או בפשטידה. אבל בעצם, היא מתוקה. ואם כך, אז למה לא להוציא אותה מאזור הנוחות שלה, זה המלוח, ולשתול אותה באזור אחר? למה בעצם לא להכין ממנה קינוחים? מנות מתוקות?"
למה באמת לא?
אז זהו.
שם נעצרו גלגלי המח הבוסריים והחלו לעבוד אלו היותר יצירתיים, כי עכשיו צריך ליצור. להכין משהו, או משהואים, שמשלבים בטטות בגזרה המתוקה. ובעיקר- צריך להמציא מתכונים, לנסות אותם ולראות שהם טובים ומתאימים להגשה לקהל הגולשים דכאן
ישנתי על זה לילה.
וזהו.
ידעתי מה אני הולכת להביא.
מוכנים לצאת איתי למסע מתוק עם בטטות?
מוזמנים להצטרף.

אה, מה נכין?
3 מנות מתוקות.

1. פנקייק בטטות
1737394183117.png

2. עוגת בטטות עם פקאנים
1737394129631.png

3. פאי תפוחי עץ ובטטות מקורמלים.
1737394238158.png

את המתכונים תוכלו למצוא בקטגורית המתכונים באתר, כאן:

המנות עברו את מבחן הטעם של מספר שכנים. "לא, את לא רצינית, לא באמת יש בפנקייק בטטות."
"אין מצב שבעוגה יש פירה בטטות, אני לא אוהבת בטטות. רגע, אפשר עוד פרוסה?"

תהיו יצירתיים.
חומרי גלם יכולים לשנות מטרות. לשנות שימושים. אל תתקבעו על המוכר.
אם רק תנסו, תגלו עולם מופלא.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה