מרקים איך נשמע מרק עם לבבות דקלים?

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני באמצע להכין מרק ירקות וגריסים
פתחתי מה שחשבתי שזה קופסת פטריות, והתברר שזה לבבות דקל (הבן שלי הוריד את העטיפות מכמה קופסאות...)
מה יקרה למרק אם אשים בו גם לבבות דקל?
זה בל תשחית של המרק?
 

יוגורט

משתמש מקצוען
אני באמצע להכין מרק ירקות וגריסים
פתחתי מה שחשבתי שזה קופסת פטריות, והתברר שזה לבבות דקל (הבן שלי הוריד את העטיפות מכמה קופסאות...)
מה יקרה למרק אם אשים בו גם לבבות דקל?
זה בל תשחית של המרק?
זה נראה לי בל תשחית של הלבבות דקל. וסתם לשם התעניינות(חפרנות?!) את שמה פטריות במרק?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מזל 1 שאין לך פטריות שימורים למרק ירקות וגריסים
מזל 2 ששמת לב לא נראה לי מתאים ללבות דקל במרק
תכיני מזה סלט קר יותר טוב
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נראה לי בל תשחית של הלבבות דקל.
עדיף לתת לילד לאכול אותם ככה?
אני פחות אוהבת.
וסתם לשם התעניינות(חפרנות?!) את שמה פטריות במרק?
כן, במרק פטריות וגריסים (מרק אמריקאי קלאסי מאד)
והפעם החלטתי להוסיף גם עוד ירקות
 
D

Deleted 66182

אורח
לאאאא
עדיף לאכול ככה או עם איזה רוטב או כתוספת לסלט טוב.
במרק זה יתפורר ולטעמי יקלקל תטעם..
 

חופש

משתמש רשום
הזכרת לי שתמיד הייתי צריכה לנחש מה יש בשימורים...עקב קילוף העטיפה בידי השובב התורן..
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פטריות משימורים הולכים מעולההה במרק גריסים.
גם נייר סופג או קרטון יכול ללכת מעולה, הוא סופג את הטעמים מהמרק, ולא נותן כמעט שום טעם לוואי.
זה מה שקורה בפטריות משימורים.
פטריה היא סוג של ספוג, שעשיר בחומרי טעם.
הבעיה היא שכשהספוג הזה סופג הרבה מים, הוא נהפך להיות צמיגי יחסית, והטעם שלו מיטשטש והולך.
ובעם אנחנו מכניסים למרק ספוגים חסרי טעם כמעט, שמקבלים בחדווה את הטעם של המרק, אבל כמעט ולא תורמים שום חומרי טעם, כי הם איבדו אותם במהלך השימור הארוך.
הפיתרון בדרך כלל הוא לחזק אותם בעזרת אבקת פטריות (או אבקת מרק פטריות) כדי להחזיר את הטעמים שאבדו.
אבל המובחר הוא להשתמש בפטריות טריות, שנותנות את הטעם בעדינות, ושומרות באופן יחסי על המרקם שלהן, שדומה פחות לסוכריית ג'לי צמיגית כמו הפטריות המשומרות, ויותר בעלות מרקם בשרי עדין.
אני פשוט לא רואה ולא טועם שום טעם לפתוח קופסת שימורים במאמץ כל כך גדול (יחסית לתועלת), בשביל לקבל אפקט כל כך חלש.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
גם נייר סופג או קרטון יכול ללכת מעולה, הוא סופג את הטעמים מהמרק, ולא נותן כמעט שום טעם לוואי.
אגב זה מבוסס על ניסוי אמיתי שנעשה, הכינו קרפצ'יו מנייר סופג, והוא יצא טעים למדי, בהסתמך על תיבול בלבד.
 

בנברקית

משתמש מקצוען
גם נייר סופג או קרטון יכול ללכת מעולה, הוא סופג את הטעמים מהמרק, ולא נותן כמעט שום טעם לוואי.
זה מה שקורה בפטריות משימורים.
פטריה היא סוג של ספוג, שעשיר בחומרי טעם.
הבעיה היא שכשהספוג הזה סופג הרבה מים, הוא נהפך להיות צמיגי יחסית, והטעם שלו מיטשטש והולך.
ובעם אנחנו מכניסים למרק ספוגים חסרי טעם כמעט, שמקבלים בחדווה את הטעם של המרק, אבל כמעט ולא תורמים שום חומרי טעם, כי הם איבדו אותם במהלך השימור הארוך.
הפיתרון בדרך כלל הוא לחזק אותם בעזרת אבקת פטריות (או אבקת מרק פטריות) כדי להחזיר את הטעמים שאבדו.
אבל המובחר הוא להשתמש בפטריות טריות, שנותנות את הטעם בעדינות, ושומרות באופן יחסי על המרקם שלהן, שדומה פחות לסוכריית ג'לי צמיגית כמו הפטריות המשומרות, ויותר בעלות מרקם בשרי עדין.
אני פשוט לא רואה ולא טועם שום טעם לפתוח קופסת שימורים במאמץ כל כך גדול (יחסית לתועלת), בשביל לקבל אפקט כל כך חלש.
מזכיר לי שגיסי תמיד אמר שהוא לא סובל פטריות וזהו. ולא ניסה לטעום
עד שבטעות אכל את הטריות... לא מצא הקשר בין שני המוצרים :sneaky:
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
גם נייר סופג או קרטון יכול ללכת מעולה, הוא סופג את הטעמים מהמרק, ולא נותן כמעט שום טעם לוואי.
זה מה שקורה בפטריות משימורים.
פטריה היא סוג של ספוג, שעשיר בחומרי טעם.
הבעיה היא שכשהספוג הזה סופג הרבה מים, הוא נהפך להיות צמיגי יחסית, והטעם שלו מיטשטש והולך.
ובעם אנחנו מכניסים למרק ספוגים חסרי טעם כמעט, שמקבלים בחדווה את הטעם של המרק, אבל כמעט ולא תורמים שום חומרי טעם, כי הם איבדו אותם במהלך השימור הארוך.
הפיתרון בדרך כלל הוא לחזק אותם בעזרת אבקת פטריות (או אבקת מרק פטריות) כדי להחזיר את הטעמים שאבדו.
אבל המובחר הוא להשתמש בפטריות טריות, שנותנות את הטעם בעדינות, ושומרות באופן יחסי על המרקם שלהן, שדומה פחות לסוכריית ג'לי צמיגית כמו הפטריות המשומרות, ויותר בעלות מרקם בשרי עדין.
אני פשוט לא רואה ולא טועם שום טעם לפתוח קופסת שימורים במאמץ כל כך גדול (יחסית לתועלת), בשביל לקבל אפקט כל כך חלש.
מסכימה!
 

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
גם נייר סופג או קרטון יכול ללכת מעולה, הוא סופג את הטעמים מהמרק, ולא נותן כמעט שום טעם לוואי.
זה מה שקורה בפטריות משימורים.
פטריה היא סוג של ספוג, שעשיר בחומרי טעם.
הבעיה היא שכשהספוג הזה סופג הרבה מים, הוא נהפך להיות צמיגי יחסית, והטעם שלו מיטשטש והולך.
ובעם אנחנו מכניסים למרק ספוגים חסרי טעם כמעט, שמקבלים בחדווה את הטעם של המרק, אבל כמעט ולא תורמים שום חומרי טעם, כי הם איבדו אותם במהלך השימור הארוך.
הפיתרון בדרך כלל הוא לחזק אותם בעזרת אבקת פטריות (או אבקת מרק פטריות) כדי להחזיר את הטעמים שאבדו.
אבל המובחר הוא להשתמש בפטריות טריות, שנותנות את הטעם בעדינות, ושומרות באופן יחסי על המרקם שלהן, שדומה פחות לסוכריית ג'לי צמיגית כמו הפטריות המשומרות, ויותר בעלות מרקם בשרי עדין.
אני פשוט לא רואה ולא טועם שום טעם לפתוח קופסת שימורים במאמץ כל כך גדול (יחסית לתועלת), בשביל לקבל אפקט כל כך חלש.
א"א להתווכח עם אנשים שאוהבים את המרקם :)
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@אוריגמי אנחנו מכינים סלט חסה, בצל סגול, ערמונים ולבבות דקל.
טעים מאד.
יש מתכון זמין לרוטב?
תודה
עריכה:
מצאתי כאן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה