התייעצות איך מתחילים להכין אוכל לחג כבר מהיום?

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אם את רוצה ממש מושלם, תאפי 5 דקות פחות ממה שצריך, ואז בחג, תאפי בשעון שהופעל מראש בשעון שבת, יוצא כמו טרי.

מומלץ לשאול רב אם זה מותר. לפי ידיעתי, מותר להשתמש בחג באש קיימת, שהודלקה לפני החג. לפי זה, לכאורה, גם התנור - כדי שיהי' מותר לאפות בו בחג - הוא צריך לפעול מלפני כניסת החג. זכורני, שכך ראיתי אצל אשה בחו''ל שאפתה חלות בימי החג.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
כמו שכתבו כאן פשטידות (בפרט אם עושים אותן אישיות זה הכי נח לשלוף כל פעם כמה שרוצים)
בשרים מכל הסוגים (אפילו עוף הנחתי כבר בתבנית אלומניום עם התיבול ובר"ה בבוקר מניחה ישירות על הפלטה מכוסה מהבוקר עד שאנחנו מגיעים (4 אחה"צ ... זה יוצא מבושל רך טעים ועסיסי)
וכמובן כבד ובקר שהם מעולים בהקפאה
אורז ואטריות למרק אני מקפיאה
בפרט אם לאורז יש תוספות כמו בצל עם פטריות וכו'
פשוט מוציאים לפני החג ומחממים על הפלטה וזה יוצא יופי טופי

יש לי טיפ מדהים ששמעתי ממישהי וממש עוזר לי בחגים
כל מה שנוזלי אפשר לחמם ישירות על הפלטה עם כלי פלסטיק!!
(פלסטיק?! כן לא התבלבלתי. אם זה נוזלי הפלסטיק לא נמס על הפלטה)
אצלי זה מתבטא בעיקר במרק
ב2 השבתות האחרונות של השנה אני מכינה מרק ענק ומפרישה חצי ממנו לקופסא פלסטיק מרובעת גדולה של 3 ליטר
בכל לילה בר"ה פשוט מוציאה את הקופסא מהפריזר ומניחה כך ישר על הפלטה
המרק מתחמם הרבה יותר מהר בתוך הפלסטיק
והטעם מעולה.
(לגבי גזר אכן הוא פחות טעים בהקפאה ולכן פורסת לפרוסות ולא משאירה אותו שלם שאז פחות מורגש המימיות שלו)
 
נערך לאחרונה ב:

תותית 25

משתמש רשום
כמו שכתבו כאן פשטידות (בפרט אם עושים אותן אישיות זה הכי נח לשלוף כל פעם כמה שרוצים)
בשרים מכל הסוגים (אפילו עוף הנחתי כבר בתבנית אלומניום עם התיבול ובר"ה בבוקר מניחה ישירות על הפלטה מכוסה מהבוקר עד שאנחנו מגיעים (4 אחה"צ ... זה יוצא מבושל רך טעים ועסיסי)
וכמובן כבד ובקר שהם מעולים בהקפאה
אורז ואטריות למרק אני מקפיאה
בפרט אם לאורז יש תוספות כמו בצל עם פטריות וכו'
פשוט מוציאים לפני החג ומחממים על הפלטה וזה יוצא יופי טופי

יש לי טיפ מדהים ששמעתי ממישהי וממש עוזר לי בחגים
כל מה שנוזלי אפשר לחמם ישירות על הפלטה עם כלי פלסטיק!!
אצלי זה מתבטא בעיקר במרק
ב2 השבתות האחרונות של השנה אני מכינה מרק ענק ומפרישה חצי ממנו לקופסא פלסטיק מרובעת גדולה של 3 ליטר
בכל לילה בר"ה פשוט מוציאה את הקופסא מהפריזר ומניחה כך ישר על הפלטה
המרק מתחמם הרבה יותר מהר בתוך הפלסטיק
והטעם מעולה.
(לגבי גזר אכן הוא פחות טעים בהקפאה ולכן פורסת לפרוסות ולא משאירה אותו שלם שאז פחות מורגש המימיות שלו)

לחמם בתוך פלסטיק???? זה אסון ! בנוסף איך הקופסה לא נמסה מהחום של הפלטה?
 

מ. שלו

משתמש פעיל
D I G I T A L
מה לגבי בלינצ'ס מי יודע כמה זמן מראש אפשר להכין? פעם אחד הקפאתי והם התפוררו לי.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
לחמם בתוך פלסטיק???? זה אסון ! בנוסף איך הקופסה לא נמסה מהחום של הפלטה?
זה בדיוק הפטנט שהקופסא לא נמסה!!!
(לקח לי חצי שנה עד שהעזתי לנסות)
ולא מחממים כל שני וחמישי כולה בחגים
את לא אוכלת בורקס פעם ב.... (אסון!)
לא מחממת שום פלסטיק במקרוגל? (אסון!)
 
נערך לאחרונה ב:

ריקי שחור

משתמש מקצוען
מה לגבי בלינצ'ס מי יודע כמה זמן מראש אפשר להכין? פעם אחד הקפאתי והם התפוררו לי.

בלינצ'ס בהקפאה מאבדים מעט מהטעם והרבה מהמרקם.
פתרון למרקם: להפשיר במקרר ולא בחוץ, וגם, תנסי להכין מבלילה יותר דלילה-פחות קמח ויותר ביצים.
פתרון לטעם: אחרי ההפשרה והמילוי לאפות, לטגן, או לפחות לחמם עד להזהבה.
 

Tzofi

משתמש צעיר
עוגות וקינוחים אפשר כבר להכין
וכן את כל הבשרי (שניצלים, בקר, עופות וכדו')
סלטים שניתן להקפיא מראש- מטבוחה, חציל מטוגן, סלט פלפל קלוי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה