דרוש מתכון איך מכינים קניידלך?

ויטראז'

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון מאלף
2 ביצים L
5 כפות (חד פעמי) גדושות קמח מצה (אני אוהבת מצות יהודה)
2 כפיות (חד פעמי) אבקת מרק עוף
קצת מלח
קצת פלפל שחור
1 כפית מים
ולפזז מעט אבקת אפיה (חבילה של אבקת אפיה מספיקה ל4-5 פעמים)
לערבב היטב
לשים במקרר כחצי שעה
אחרי חצי שעה מוציאים
ועושים כדורים קטנטנים (כדורים גדולים לא יוצא טוב) - הם מתנפחים לא לדאוג
לשים במרק מבעבע על אש גדולה
ולהשאיר את המרק מבעבע עד שרואים שהכדורים צפים מחכים מעט
ומנמיכים מעט אש ומשאירים במצב הזה כ -20 דקות.
וזהו !!!
הפונפונים מוכנים לאכילה
ספרו איך היה
אה ולא לשכוח לומר לכבוד שבת קודש - זה הסוד
בתאבון!!
 
נערך לאחרונה ב:

noae

משתמש מקצוען
הקניידלאך שלי:

3/4 כוס קמח מצה טחון דק
3/4 כוס מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף.

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים 1 כפית מלח סה"כ.

שמים בקערה את קמח המצה.
יוצקים מעליו את המים.
מוסיפים ביצים, שמן ותבלינים ומערבבים היטב
הבלילה תהיה נוזלית יחסית
מכניסים למקרר לשעתיים.

אחרי שעתיים הבלילה אמורה להיות סמיכה מספיק בכדי ליצור כדורים מושלמים בעזרת ידיים לחות.
מכדררים, זורקים למרק הרותח ומבשלים כ-7 דקות.

אפשר לבשל במים מומלחים. לסנן ולשמור בהקפאה. לפני השימור לזרוק למרק הרותח. הקניידלאך יפרדו זה מזה ויתחממו
תודה!
הכנתי ויצא מעולה ממש!
 

שמש זורחת

משתמש פעיל
הקניידלאך שלי:

3/4 כוס קמח מצה טחון דק
3/4 כוס מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף.

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים 1 כפית מלח סה"כ.

שמים בקערה את קמח המצה.
יוצקים מעליו את המים.
מוסיפים ביצים, שמן ותבלינים ומערבבים היטב
הבלילה תהיה נוזלית יחסית
מכניסים למקרר לשעתיים.

אחרי שעתיים הבלילה אמורה להיות סמיכה מספיק בכדי ליצור כדורים מושלמים בעזרת ידיים לחות.
מכדררים, זורקים למרק הרותח ומבשלים כ-7 דקות.

אפשר לבשל במים מומלחים. לסנן ולשמור בהקפאה. לפני השימור לזרוק למרק הרותח. הקניידלאך יפרדו זה מזה ויתחממ
תודה רבה!!!
הכנתי לשבת יצא פצצה!!!
 

batya11

משתמש פעיל
הקניידלאך שלי:

3/4 כוס קמח מצה טחון דק
3/4 כוס מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף.

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים 1 כפית מלח סה"כ.

שמים בקערה את קמח המצה.
יוצקים מעליו את המים.
מוסיפים ביצים, שמן ותבלינים ומערבבים היטב
הבלילה תהיה נוזלית יחסית
מכניסים למקרר לשעתיים.

אחרי שעתיים הבלילה אמורה להיות סמיכה מספיק בכדי ליצור כדורים מושלמים בעזרת ידיים לחות.
מכדררים, זורקים למרק הרותח ומבשלים כ-7 דקות.

אפשר לבשל במים מומלחים. לסנן ולשמור בהקפאה. לפני השימור לזרוק למרק הרותח. הקניידלאך יפרדו זה מזה ויתחממו
באיזה כוסות מדובר?
 

שרי לווין

משתמש מקצוען
2 טיפים חשובים:
1. לערבב את הביצים היטיב לפני שמכניסים לקערה
2. לא להתחיל לערבב חלק מכמות המים, רק מתי שכל המים בתוכו
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
הקניידלאך שלי:

3/4 כוס קמח מצה טחון דק
3/4 כוס מים רותחים
2 ביצים
2 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף.

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים 1 כפית מלח סה"כ.

שמים בקערה את קמח המצה.
יוצקים מעליו את המים.
מוסיפים ביצים, שמן ותבלינים ומערבבים היטב
הבלילה תהיה נוזלית יחסית
מכניסים למקרר לשעתיים.

אחרי שעתיים הבלילה אמורה להיות סמיכה מספיק בכדי ליצור כדורים מושלמים בעזרת ידיים לחות.
מכדררים, זורקים למרק הרותח ומבשלים כ-7 דקות.

אפשר לבשל במים מומלחים. לסנן ולשמור בהקפאה. לפני השימור לזרוק למרק הרותח. הקניידלאך יפרדו זה מזה ויתחממו
גם אנחנו הכנו היום:) יצא אוורירי במיוחד! תודה!
 

שולמית2

משתמש רשום
הסוד הוא ההשהיה!!!
כשהקמח מצה או הפירורי לחם סופגים את המים/ השמן/ הביצים
לפני הבישול- יוצא רך!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה