איך הייתם מתבלים אותם?

רותינה

משתמש מקצוען
לצורך הכנת פיתה פלאפל ביתי.
במה כדאי לתבל כרוב ובצל (כל אחד בנפרד) שיהיה טעים לשים בפיתה?
 

לארג'ית

משתמש מקצוען
כמו שכתבו מעלי בצל בד"כ מתבלים בסומק,
פעם אחת לא היה לי אז תיבלתי בפסטו לא ממרח אלא עלים מיובשים טחונים,
קניתי את זה בברכת הארץ.
יצא מאד טעים.

באותו רעיון אם אין לך, אפשר בבזיליקום או כוסברה או פטרוזיליה יבשים טחונים...
אני מאמינה שזה גם יצא טעים.
 

שלום וישראל

מהכח אל הפועל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
לכרוב כדאי לקנות תבלין קארי הודי שמיועד לחמוצים ועושה אותם צהובים. בישול קטנטן עם התבלין וחומץ, יוצא כרוב נהדר בתחמיץ. [בגרעיני עפולה יש תבלין "לחמוצים"]
 

*טובית*

משתמש מקצוען
בדיוק קראתי אתמול מתכון בעיתון 'בתוך המשפחה', שיש בו סומק.
מה זה???
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
סומק (בשורוק ובפתח, כן?)
סומאק הוא תבלין מוכר במטבח המזרח-תיכוני, הניתן להכנה מפירותיו של כל אחד מ-250 הזנים של צמח האוג. הזן המזוהה ביותר ממין זה בארץ הוא אוג הבורסקאים.

השימוש בתבלין נפוץ במיוחד באזור המזרח התיכון, שם הוא גדל באופן טבעי באזורי החורש הים-תיכוני, מאזור הלבנט ועד איטליה, אך מינים מסוימים של צמח האוג גדלים גם בצפון אמריקה, שם נרתעים לעתים מלהשתמש בו, עקב דמיונו לצמח אחר ממשפחת האוג, הקיסוסהרעיל.[1]

מקור השם
מקור השם סומאק הוא בשפה הסורית, ממנה התגלגל לערבית ואף לצרפתית של ימי הביניים, ומשמעותו "אדום", בעקבות הצבע האדום העז של פירותיו.

שימושי התבלין
על מנת להפיק את התבלין מצמח האוג, נכתשים פירותיו הבשלים של הצמח לאבקה דקה בעלת גוון אדום-סגלגל. בנוסף, ניתן להשרות את הפירות במים חמים, עד שישחררו את טעמם, ולהשתמש במיץ כפי שמשתמשים במיץ לימון. במקומות מסוימים אף משתמשים במיץ שנוצר במקום חומץ או תמרינדי.[2]

האבקה בעלת הטעם הלימוני משמשת לרוב במנות בשר ועוף ובסלטים, בעיקר עם בצל. כמו כן מוסיפים אותה לתערובת התבלינים ממנה מורכב הזעתר.

בצפון אמריקה נוהגים להכין סומאק ממספר זנים של צמח האוג הנפוצים שם, וכן מכינים מפירותיו משקה אדמדם חמוץ הדומה בטעמו ללימונדה. במטבח הערבי, נהוג להוסיף את תבלין הסומאק לחומוס ולמנות סלטים המוגשות לצד המנה העיקרית, בעיקר בשילוב עם בצל, משום שהסומאק מרכך את חריפותו ומאזן את טעמו של הבצל.

במטבח הפרסי והכורדי, מוסיפים אותו לאורז או לקבב, ובמטבח הטורקי והירדני הוא מוגש על גבי מנות קטנות של קבב או על לחמעג'ון.
(מתוך ויקיפדיה)

אגב, בעבר היו משתמשים בו לעיבוד עורות. גם היום טוענים שסו מרכך את הבשר ולכן הוא משמש הרבה בתבשילי בקר.

חני
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה