מתכון איך הייתם מתבלים אותם?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י רותינה, ‏22/1/18.

  1. רותינה

    רותינה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏16/8/17
    הודעות:
    391
    תודות :
    632
    נקודות:
    109
    מיקום:
    ירושלים
    לצורך הכנת פיתה פלאפל ביתי.
    במה כדאי לתבל כרוב ובצל (כל אחד בנפרד) שיהיה טעים לשים בפיתה?
     
  2. 30 פלוס

    30 פלוס משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    0
    תודות :
    18
    נקודות:
    2
    עיסוק:
    עקרת בית פלוס
    מיקום:
    בני ברק
    את הבצל בד"כ מתבלים עם סומק שמן זית ולימון
     
    swins ו-רותינה מודים על התגובה.
  3. חלוש

    חלוש משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏26/7/16
    הודעות:
    1,904
    תודות :
    6,909
    נקודות:
    184
    כוזברה שמן לימון
     
    רותינה מודה על התגובה.
  4. נסיכה בלבן

    נסיכה בלבן משתמש פעיל צילום מקצועי עריכה והפקת סרטים

    הצטרף:
    ‏23/2/17
    הודעות:
    114
    תודות :
    175
    נקודות:
    59
    סוג מצלמה:
    D70 canon
    כרוב חמוץ
    ובצל שמן פריקה ופלפל

    וואי רק תשלחי לי לטעום:p;)
     
    רותינה מודה על התגובה.
  5. רותינה

    רותינה משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏16/8/17
    הודעות:
    391
    תודות :
    632
    נקודות:
    109
    מיקום:
    ירושלים
    מזתומרת חמוץ?
    חומץ?
    מיץ לימון?
    מה עוד?
     
  6. לארג'ית

    לארג'ית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏16/3/16
    הודעות:
    119
    תודות :
    1,317
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    מעצבת מתנות
    כמו שכתבו מעלי בצל בד"כ מתבלים בסומק,
    פעם אחת לא היה לי אז תיבלתי בפסטו לא ממרח אלא עלים מיובשים טחונים,
    קניתי את זה בברכת הארץ.
    יצא מאד טעים.

    באותו רעיון אם אין לך, אפשר בבזיליקום או כוסברה או פטרוזיליה יבשים טחונים...
    אני מאמינה שזה גם יצא טעים.
     
    רותינה מודה על התגובה.
  7. שלום וישראל

    שלום וישראל משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏7/6/17
    הודעות:
    25
    תודות :
    17
    נקודות:
    4
    לכרוב כדאי לקנות תבלין קארי הודי שמיועד לחמוצים ועושה אותם צהובים. בישול קטנטן עם התבלין וחומץ, יוצא כרוב נהדר בתחמיץ. [בגרעיני עפולה יש תבלין "לחמוצים"]
     
  8. *טובית*

    *טובית* משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏17/1/18
    הודעות:
    835
    תודות :
    2,334
    נקודות:
    149
    בדיוק קראתי אתמול מתכון בעיתון 'בתוך המשפחה', שיש בו סומק.
    מה זה???
     
  9. 30 פלוס

    30 פלוס משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏31/12/17
    הודעות:
    0
    תודות :
    18
    נקודות:
    2
    עיסוק:
    עקרת בית פלוס
    מיקום:
    בני ברק
    סומק זה תבלין סגול אדום בטעם חמצמץ. משתמשים בו לתיבול בצל במסעדות....
     
    בת יהודה מודה על התגובה.
  10. בת יהודה

    בת יהודה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/1/13
    הודעות:
    635
    תודות :
    108
    נקודות:
    49
    איפה קונים אותו? חנות תבלינים?
     
    swins מודה על התגובה.
  11. swins

    swins משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏1/2/17
    הודעות:
    5
    תודות :
    48
    נקודות:
    14
    כן, בפיצוחים עפולה למשל,
    אחד התבלינים שהתלהבתי מהם במיוחד
    לא מתאים לכל דבר אבל כשזה הולך, אז זה עף..
     
  12. שמואל גרינשטיין

    שמואל גרינשטיין משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏17/1/10
    הודעות:
    7,971
    תודות :
    2,225
    נקודות:
    240
    סוג מצלמה:
    nikon D300
    סומק (בשורוק ובפתח, כן?)
    סומאק הוא תבלין מוכר במטבח המזרח-תיכוני, הניתן להכנה מפירותיו של כל אחד מ-250 הזנים של צמח האוג. הזן המזוהה ביותר ממין זה בארץ הוא אוג הבורסקאים.

    השימוש בתבלין נפוץ במיוחד באזור המזרח התיכון, שם הוא גדל באופן טבעי באזורי החורש הים-תיכוני, מאזור הלבנט ועד איטליה, אך מינים מסוימים של צמח האוג גדלים גם בצפון אמריקה, שם נרתעים לעתים מלהשתמש בו, עקב דמיונו לצמח אחר ממשפחת האוג, הקיסוסהרעיל.[1]

    מקור השם
    מקור השם סומאק הוא בשפה הסורית, ממנה התגלגל לערבית ואף לצרפתית של ימי הביניים, ומשמעותו "אדום", בעקבות הצבע האדום העז של פירותיו.

    שימושי התבלין
    על מנת להפיק את התבלין מצמח האוג, נכתשים פירותיו הבשלים של הצמח לאבקה דקה בעלת גוון אדום-סגלגל. בנוסף, ניתן להשרות את הפירות במים חמים, עד שישחררו את טעמם, ולהשתמש במיץ כפי שמשתמשים במיץ לימון. במקומות מסוימים אף משתמשים במיץ שנוצר במקום חומץ או תמרינדי.[2]

    האבקה בעלת הטעם הלימוני משמשת לרוב במנות בשר ועוף ובסלטים, בעיקר עם בצל. כמו כן מוסיפים אותה לתערובת התבלינים ממנה מורכב הזעתר.

    בצפון אמריקה נוהגים להכין סומאק ממספר זנים של צמח האוג הנפוצים שם, וכן מכינים מפירותיו משקה אדמדם חמוץ הדומה בטעמו ללימונדה. במטבח הערבי, נהוג להוסיף את תבלין הסומאק לחומוס ולמנות סלטים המוגשות לצד המנה העיקרית, בעיקר בשילוב עם בצל, משום שהסומאק מרכך את חריפותו ומאזן את טעמו של הבצל.

    במטבח הפרסי והכורדי, מוסיפים אותו לאורז או לקבב, ובמטבח הטורקי והירדני הוא מוגש על גבי מנות קטנות של קבב או על לחמעג'ון.
    (מתוך ויקיפדיה)

    אגב, בעבר היו משתמשים בו לעיבוד עורות. גם היום טוענים שסו מרכך את הבשר ולכן הוא משמש הרבה בתבשילי בקר.

    חני
     
    בת יהודה מודה על התגובה.