מרקים איזה עוף שמים במרק עוף?

בן המלאך

משתמש פעיל
איך גורמים למרק להיות צלול וזך ?
ללא כל הפסולת שיוצאת מהעוף (חלקי שומן עור ועוד שמסתובב במרק)
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
איך גורמים למרק להיות צלול וזך ?
ללא כל הפסולת שיוצאת מהעוף (חלקי שומן עור ועוד שמסתובב במרק)
שמים את העוף בתוך שקית רשת יעודית לכך.
עדיין יש טיפה שומן שמסתנן החוצה, אפשר לסנן במסננת צפופה ואז הרוב לא עובר.
טיפ נוסף: לקרר את המרק (במקרר) וכך השומן מצטבר למעלה ואפשר להסיר את רובו
(הכי קל עם שקית ניילון מרשרשת - מעבירים בעדינות מעל והשומן נדבק אליה)
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
איך גורמים למרק להיות צלול וזך ?
ללא כל הפסולת שיוצאת מהעוף (חלקי שומן עור ועוד שמסתובב במרק)
אני שנים ניסיתי לבשל מרק צלול ללא הצלחה.
מה לא עשיתי? הרתחתי את חלקי העוף קודם ואז החלפתי מים, שמתי את הירק בתוך שקית, הסרתי לאחר ההרתחה את הקצף שנותר, הפסקתי לשים תפו"א כי החלטתי שהוא הגורם לעכירות.
שומדבר לא עזר, המרק נשאר 'מלוכלך'.
ואז עליתי על הפטנט- בעבר הייתי מרתיחה על אש גבוהה מאד ואז מעבירה לאש הקטנה לכמה שעות.
היום- מרתיחה על אש קטנה וממשיכה לבשל כמה שעות רק על אש קטנה.
המרק יוצא צלול מאין כמוהו....
 

msl

משתמש מקצוען
איך גורמים למרק להיות צלול וזך ?
ללא כל הפסולת שיוצאת מהעוף (חלקי שומן עור ועוד שמסתובב במרק)
שמים את העוף ואז מים (בלי הירקות)
כשהמים רותחים נוצרת שכבה של פסולת, להוציא אותה ורק אז להכניס את הירקות
צריך לעקוב ולראות, כי אחרי שמצטברת השכבה המים מתערבבים עם הפסולת וכבר אין דרך להפריד אותם...
יוצא מרק נקי לחלוטין
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני שמה כנפיים + חתיכה אחת לא גדולה של בשר.
הבשר מוסיף טעם מטורף.

כל מי שכתבה על שומניות, זה מאד תלוי גם כמה שמים, זה ברור שאם תשימי 4 כרעיים יצא לך מרק שומני.
אבל כרע- שתיים, לסיר של 8-10 ליטר. לא נורא.
 

לב זהבה

משתמש מקצוען
אצלנו מאוד אוהבים מרק עם בקר (נתח 8 הכי טוב למרק) חשוב להוסיף גם עוף, מרק מבקר בלבד פחות מומלץ. מוסיפה עצמות עוף/ כנפיים יוצא מדהים!
שימו לב גם מרק מגרונות הודו לבד הוא פחות מוצלח מאשר אם תוסיפו לו גם עוף.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אנחנו אוהבים שהטעם של המרק מורכב גם מטעם עוף, אבל גם מטעמים של ירקות, והרבה.
בשביל הבסיס אנחנו משתמשים בכנפים או עצמות, או גם וגם, לטעמי אין צורך בכרעיים, אבל זה באמת עניין שלכם, כל עוף יכול לעבוד, מניח שחזות יתנו פחות טעם, אז אם אתם רוצים לאכול אותם, שימו. בעיני גרונות זה מאכל מחריד, אז זה לא בא בחשבון, גרונות הודו גם מעניקות טעם אופייני שלדעתי לא טעים כל כך.

המתכון הזה בא מהבית של השוויגער שלי דרך אשתי
והוא הכיל בתחילת הדרך גם אבקת מרק וכרעיים
במהלך השנים עפו הכרעיים, וטסה על טיל אבקת המרק
והתגבשה תמיסה מאוד מדוקדקת שתמיד מצליחה.
אז תכינו בזהירות כי זה לא סתם מרק עוף.

אז המתכון הוא כזה.
הכמות היא בערך ל 6\7 מנות
סביבות הקילו כנפים \ עצמות
מרתיחים מים, עם העוף בסיר לא מכוסה
מחכים לרתיחה ראשונית, ומקפים היטב את הקצף, זה מה שקובע אם המרק יצא צלול או עכור.
אחרי הקיפוי מוסיפים את כל הירקות כמעט בשלמותם.
2 בצלים שלמים
6 גזרים חצויים
2 קישואים לא קלופים (אם הם נקיים) חצויים
1 זוקיני לא קלוף, חתוך לחצי
1 קולורבי חצוי
1 לפת חצוייה (בעונה)
1 סלק חצוי (צובע את המרק באדום, למי שזה מפריע, עדיף לא להוסיף)
חצי שורש סלרי
חצי שורש פטרוזיליה
חצי דלעת יפנית (מאוד מומלץ בעונה, אפשר כמובן להשתמש בדלעת רגילה) חתוכה לרבעים
2 בטטות קטנות חתוכות ל3 חלקים
מלח לפי הטעם (מניח ש4 כפיות מלח גס, תמיד לא זוכר)
פלפל שחור \ 4 עונות טחון טרי, בערך כפית
אין להוסיף אבקת מרק ודברים מזוויעים מהסוג הזה.
אפשר להוסיף ירקות עלים, אני לא מוסיף.

מוסיפים מים עד קצת מעל הירקות, לא להציף בהגזמה אחרת המרק יהיה דליל ועצוב, מביאים לרתיחה ומבשלים בערך שעה. (אפשר יותר, אבל לא הרבה יותר)
ואז אפשר לקרר או להעביר לפלטה.
אני לא דוגל בבישול ארוך מדי של המרק,
בישול ארוך גורם לירקות להיות סמרטוטיים ולא רעננים ופירותיים.
בישול בינוני משאיר את הירקות על גבול האל דנטה, והאכילה של המרק נהיית חוויתית יותר.
בגדול המתכון הזה אמור להיות סודי, אבל הוחלט לפרסם אותו, משום אל תמנע טוב מבעליו.

בתמונה: למעלה המרק כמעט מוכן, רואים את הצבע האדום שהסלק נתן לו. (היה כדאי להשקיע יותר בקיפוי שלו, אבל הוא יצא טעים מאוד בכל מקרה)
למטה, צלי עוף עם פטריות ודלעת יפנית שאני לא זוכר את המתכון שלו
מרק.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  32  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה