בשרי אחת ולתמיד, איך עושים בשר רך רך ונימוח?

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
היסטורית הבשר שלי אמנם לא כזו ארוכה, ועדיין אני די מאוכזבת.
היו פעמים מוצלחות יותר והיו קצת פחות..
יוצא טעים, מרקם אכיל בהחלט, לא גושי אבן
אבל לקרוא לזה נימוח.. לא ממש.(למעט כמה פעמים שיצא קרוב לזה).
יש לי סבתא אלופת בשר בסדר גודל שאין בשום מסעדה, היא נתנה לי "מתכון של סבתות"(תבשלי תתבלי תחתכי וזהו, נורא פשוט... )חפרתי גם על מתכונים ברשת, גם פה, תכלס זה עדיין לא זה.
פונה אליכן, בשלניות אלופות ובלבוסטיות מקסימות,
שתפנה מנסיונכן, אם אפשר בלי לדלג על שום שלב.
(איזה מספר נתח? טרי? אם קפוא איך מפשירים? איזה סיר, איזו אש, או בכלל תנור, כמה זמן וכל עצה או טיפ שיכול לעזור)
תודה גדולה.
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
יש לציין שאני עושה נתח לא ממש גדול בד"כ
יכול להיות שזה פשוט מתייבש?
 

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
אני משתמשת במספר 4
מטגנת כמה בצלים
חצי ראש שום טיגון קצרצר בסוף
מכניסה את הנתח, נותנת לו חצי שעה עם הבשר
אחר כך ממלאה מים עד חצי או יותר מגובה הבשר ונותנת לו להתבשל 4 שעות או יותר
מטבלת במלח פלפל פפריקה
יוצא נימוח ממשש ועסיסי
אני עוקפת עם המתכון הזה את הרזומה של השויגער ;) :)
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ויש כאן מתכון מהמם:
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מה המתכון שלך, שתפי במדיוק ואנחנו נדייק אותך מה כדי לך לשפר
אין כל כך מתכון ספציפי, כל פעם משהו אחר.
הנה התהליך בגדול:
מפשירה נתח בד"כ מספר 8
חותכת ממנו נתח לגודל המתאים
מטגנת מכל הצדדים
מוסיפה בצל מטוגן ושום
מים עד 3-4 מהגובה
מלח, אבקת מרק, גריל עוף, יין לבן, סילאן(התיבול משתנה כל פעם.. זה הקלאס)
מרתיחה
מבשלת כ3-4 שעות, הופכת מדי פעם ומכסה עם הבצל
מקררת לילה
חותכת פרוסות, ועוד שעה שעתיים אש נמוכה.
 
נערך לאחרונה ב:

miri#

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
היה כאן אשכול של בשר בתנור
עם המוווון הצלחות שניסו כל סוגי הנתחים ויצא מושלם
אני גם עשיתי את זה ויצא מאד רך ונימוח
אבל אני לא יודעת למצוא אשכולות ישנים
מי שיודע מוזמן לחפש
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ויש כאן מתכון מהמם:
אחחח... פעם קנינו בטעות קוביות( 8)
ולקחתי תכיוון ממש מהמתכון הזה....
לא נצמדתי לזה ממש אבל לתהליך בגדול
יצא נראלי הכי קשה אי פעם.( אחחח, ועוד היו אורחים...:eek: )
 

לא אני

משתמש מקצוען
@מלכי וולף
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הסוד הוא לאפות בתנור 8 שעות ברציפות
היה כאן אשכול של בשר בתנור
עם המוווון הצלחות שניסו כל סוגי הנתחים ויצא מושלם
אני גם עשיתי את זה ויצא מאד רך ונימוח
אבל אני לא יודעת למצוא אשכולות ישנים
מי שיודע מוזמן לחפש
גם זה ניסיתי. לא נרשמה הצלחה מזהירה מדי, יצא נחמד.
עדיין, חייבת להיות דרך גם בבישול בסיר.

אולי ההפשרה לא טובה?
אני מכניסה את הגוש הקפוא לתוך קערה עם מים, שיהיה מהר.. אולי זה פוגע בבשר?
 

עזר כנגדו

משתמש פעיל
זה מתכון לבשר בתנור שהעלתי בעבר והוא הכי קל שיש ומוצלח מאד.

בשר בסיר:
1. סיר לחץ - בישול בסיר לחץ במשך כשעה מהרתיחה, לסגור ולהמתין לקרור מלא.
לפרוס ולהכין רוטב. בצל ופטריות, בצל שום ורסק עגבניות, וכד'
עוד אפשרות טעימה זה עם פלפלים. רצוי בכמה צבעים.
שמן בתחתית הסיר, מעל בצים פרוסים יחסית עבה, מעל פרוסות בקר (אפשר אחד על השני) ומעל זה רצועות פלפלים, מלח פלפל וזהו, ללא מים. (הירקות מפרישים נוזלים)
לסגור סיר, להרתיח, ולבשל כשעה על אש נמוכה.
(אותו דבר אפשר לעשות עם עוף או הודו רק בלי שלב סיר הלחץ כמובן). יוצא נהדר!

2. בישול ארוך - ללא תבלינים ותוספות.
על אש נמוכה כשעתיים שלוש עם עלה דפנה (לא חובה) ובצל (אפילו שלם).
אח"כ לבשל ברוטב שאוהבים כנ"ל.
 

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
מה המטרה, לטגן? לאדות?
כאילו, זה עוד לפני שאת מוסיפה נוזלים?
וודאי לפני הנוזלים
המטרה שהבשר יקבל את הטעם של השום והבצל
אפשר גם כשהסיר פתוח, ליצור מרקם של טיגון
על אך שבדרך כלל הוא יפריש הרבה נוזלים ולר יגיע למצב מטוגן
תנסי. מי שבנתיים ניסה, אימץ לצמיתות:)
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה מתכון לבשר בתנור שהעלתי בעבר והוא הכי קל שיש ומוצלח מאד.

בשר בסיר:
1. סיר לחץ - בישול בסיר לחץ במשך כשעה מהרתיחה, לסגור ולהמתין לקרור מלא.
לפרוס ולהכין רוטב. בצל ופטריות, בצל שום ורסק עגבניות, וכד'
עוד אפשרות טעימה זה עם פלפלים. רצוי בכמה צבעים.
שמן בתחתית הסיר, מעל בצים פרוסים יחסית עבה, מעל פרוסות בקר (אפשר אחד על השני) ומעל זה רצועות פלפלים, מלח פלפל וזהו, ללא מים. (הירקות מפרישים נוזלים)
לסגור סיר, להרתיח, ולבשל כשעה על אש נמוכה.
(אותו דבר אפשר לעשות עם עוף או הודו רק בלי שלב סיר הלחץ כמובן). יוצא נהדר!

2. בישול ארוך - ללא תבלינים ותוספות.
על אש נמוכה כשעתיים שלוש עם עלה דפנה (לא חובה) ובצל (אפילו שלם).
אח"כ לבשל ברוטב שאוהבים כנ"ל.
ההוא בתנור נשמע פצצה. הולכת לנסות פעם הבאה.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
פונה אליכן, בשלניות אלופות ובלבוסטיות מקסימות,
שתפנה מנסיונכן, אם אפשר בלי לדלג על שום שלב.
(איזה מספר נתח? טרי? אם קפוא איך מפשירים? איזה סיר, איזו אש, או בכלל תנור, כמה זמן וכל עצה או טיפ שיכול לעזור)
תודה גדולה.
תתקשרי אני אגיד לך
 

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כל חלק שעשינו בצורה הזו יוצא ספוג בטעמים וטעים מאוד

להכין מרינדה של מיץ תפוזים .פלפל שחור .רוטב סויה וכל מה שבא לכם להוסיף עדיף כמה שעות טובות אפילו לילה
עוטפים בנילון נצמד את הנתח עם עשבי תבול
שום ומרינדה

צורבים את הנתח מכל הצדדים מוציאים ומטגנים קלות בשמן בצל שום גזר קישוא
מחזירים את הבשר עם המרינדה ועשבי תיבול
מוסיפים או יין לבן או בירה לבנה ומים שינסה יותר מחצי את הבשר
ובישול כ 3 שעות

זה נראה יותר מסובך אבל כשתופסים את הכיוון זה לא כזה סיפור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה