חגים אורז הקוסם

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כן.
מה ששמעתם
נתקלתי בכמה וכמה מתכונים לאורז בשם זה. על שם המסעדה שמכינה אותו וכחובבת אורז רשמתי לעצמי לנסות.
אז אולי אין לו כוחות קסם אבל הוא טעים בטירוף, מזין וקל הכנה וכפי שהגדירו פה בבית "ממכר".
אולי התכוונו לקסם האלכימאי של מעט מצרכים שיוצרים תבשיל עשיר. :)


עיינתי בשני המתכונים הבאים:


והחלטתי לעשות מיקס.

שינויים שלי:
1. כפית שטוחה-קמצנית של סוכר חום- לקראת סוף טיגון הבצל. לא כדאי לוותר!
2. הוספתי עם המלח פלפל לבן.
3. את החומוס הוספתי לפני האורז וטיגנתי.
4. השתמשתי באורז פרסי כי-זה-מה-היה-פה.
5. ששש... לא לגלות, השתמשתי בחומוס מבושל משימורים. (אחרי שטיפה יסודית במסננת).
 

estik

משתמש פעיל
והחלטתי לעשות מיקס.

שינויים שלי:
1. כפית שטוחה-קמצנית של סוכר חום- לקראת סוף טיגון הבצל. לא כדאי לוותר!
2. הוספתי עם המלח פלפל לבן.
3. את החומוס הוספתי לפני האורז וטיגנתי.
4. השתמשתי באורז פרסי כי-זה-מה-היה-פה.
5. ששש... לא לגלות, השתמשתי בחומוס מבושל משימורים. (אחרי שטיפה יסודית במסננת).

הכנתי את האורז
יצא מיוחד!!!
טעים טעים ומוצלח!!
תודות!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@קרן שמש

3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
5-6 כפות שמן זית
כפית שטוחה סוכר חום
קופסת שימורי חומוס שטופה ומסוננת
2 כוסות אורז פרסי/בסמטי
2 כפיות מלח
3 כוסות מים רותחים.

לטגן את הבצל בשמן לפחות 30 דקות על אש בינונית*-נמוכה או עד שהוא שחום. לערבב מדי פעם.
להוסיף את הסוכר ולטגן עוד כדקה.
מוסיפים את החומוס ומערבבים.
מוסיפים את האורז ומטגנים בערבוב מתמיד 3-4 דקות.
מוסיפים את המלח והמים הרותחים ומערבבים פעם אחת.
מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים 20 דקות ואז מכבים, מצננים ומערבבים במזלג.
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
@קרן שמש

3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
5-6 כפות שמן זית
כפית שטוחה סוכר חום
קופסת שימורי חומוס שטופה ומסוננת
2 כוסות אורז פרסי/בסמטי
2 כפיות מלח
3 כוסות מים רותחים.

לטגן את הבצל בשמן לפחות 30 דקות על אש בינונית*-נמוכה או עד שהוא שחום. לערבב מדי פעם.
להוסיף את הסוכר ולטגן עוד כדקה.
מוסיפים את החומוס ומערבבים.
מוסיפים את האורז ומטגנים בערבוב מתמיד 3-4 דקות.
מוסיפים את המלח והמים הרותחים ומערבבים פעם אחת.
מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים 20 דקות ואז מכבים, מצננים ומערבבים במזלג.
החלטתי בסוף לא להתעצל... אז מחקתי את ההודעה. :)
ממש תודה!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כבר הרבה זמן ששמתי על האורז הזה עין ;)

טוב לשמוע שהוא מוצלח באמת :)
מעניין לנסות עם השדרוגים שלך...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כן.
מה ששמעתם
נתקלתי בכמה וכמה מתכונים לאורז בשם זה. על שם המסעדה שמכינה אותו וכחובבת אורז רשמתי לעצמי לנסות.
אז אולי אין לו כוחות קסם אבל הוא טעים בטירוף, מזין וקל הכנה וכפי שהגדירו פה בבית "ממכר".
אולי התכוונו לקסם האלכימאי של מעט מצרכים שיוצרים תבשיל עשיר. :)


עיינתי בשני המתכונים הבאים:


והחלטתי לעשות מיקס.

שינויים שלי:
1. כפית שטוחה-קמצנית של סוכר חום- לקראת סוף טיגון הבצל. לא כדאי לוותר!
2. הוספתי עם המלח פלפל לבן.
3. את החומוס הוספתי לפני האורז וטיגנתי.
4. השתמשתי באורז פרסי כי-זה-מה-היה-פה.
5. ששש... לא לגלות, השתמשתי בחומוס מבושל משימורים. (אחרי שטיפה יסודית במסננת).
מבטיחה שאני לא מגזימה.
האורז הכי טעים שאכלתי אי פעם!!!
עשיתי בדיוק לפי השיפורים/שינויים שלך.
פרט לזה שהכנתי מאורז יסמין.
אין לי מילים!!
אהבתי את הרעיון שאין כאן חומרים תעשייתיים כמו אבקות מרק ורטבים למיניהם והטעם כל כך טעים!!!!!
תודה שירה!רק דמיינתי אותו עוד יותר כהה... אבל לפי הטעם נראה לי לא היה כדאי להמשיך את השחמת הבצל שכן הוא היה מטוגן מתקתק בדיוק במידה הרצויה
20210531_030810.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מבטיחה שאני לא מגזימה.
האורז הכי טעים שאכלתי אי פעם!!!
עשיתי בדיוק לפי השיפורים/שינויים שלך.
פרט לזה שהכנתי מאורז יסמין.
אין לי מילים!!
אהבתי את הרעיון שאין כאן חומרים תעשייתיים כמו אבקות מרק ורטבים למיניהם והטעם כל כך טעים!!!!!
תודה שירה!רק דמיינתי אותו עוד יותר כהה... אבל לפי הטעם נראה לי לא היה כדאי להמשיך את השחמת הבצל שכן הוא היה מטוגן מתקתק בדיוק במידה הרצויה
צפה בקובץ המצורף 898460
תודה על המשוב.
ואכן יש לי חיבה עמוקה לתבשילים שמתבססים על איכות חומרי הגלם ולא על תוספות מלאכותיות.
 

עגיל

משתמש פעיל
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
5-6 כפות שמן זית
כפית שטוחה סוכר חום
קופסת שימורי חומוס שטופה ומסוננת
2 כוסות אורז פרסי/בסמטי
2 כפיות מלח
3 כוסות מים רותחים.
איך זה שיש פה 2 כוסות אורז ורק 3 כוסות מים?
כשאני עושה אורז רגיל אני תמיד שמה מים כפול מכמות האורז (אם יש 2 כוסות אורז אז שמה 4 כוסות מים)
זה בגלל הבצל והחומוס?
מעניין אותי לדעת...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה