והמלצה קטנה: לפתוח את הבקבוק חצי שעה לפני שמתחילים לשתות,
כלל חובה.
א. מרנא הגר"א היה נוהג מיד לאחר תפילת שחרית לשתות עד לשקיעת החמה, וכמו שכתב במעשה רב היה מגיע כמעט עד לכדי סכנה.
ב. כל יין לפתוח חצי שעה לפני שמתחילים לשתות, לתת לאלכוהול להתפזר קצת
ג. יין יבש, למתחילים עדיף יין קברנה,
תלוי ברמת ההכשר, בד"ץ העד"ח פסגות אני מאד מחבב, יש יין מעולה גמלא של רמת הגולן גם זול וגם משובח וטעים.
וברמת העיקרון יין זה כמו כל מאכל, צריך לטעום ולדעת מה מתאים ומה פחות.
ד. לא לערבב בשום פנים ואופן,
ה. לשתות לאט לאט, מקסימום כל רבע שעה כוס. ולא יותר מהר.
ו. להתחיל עם השתיה זמן ארוך לפני הסעודה, קצת קצת, ואז מגיעים לסעודה בהרגשה מרוממת, ומתאימה.
ולא לשכוח שהעיקר הוא - נכנס יין יצא סוד
להכין ווארטים מתאימים לפורים, קלים לאמירה וברורים להבנה.
ולהזהר מכבודו של השני, לא לפגוע בשום מחיר.
פורים שמח.