מידע שימושי ''עד דלא ידע'' מבינים במשקאות ? תנו המלצות למתחילים!

דוּבי

משתמש מקצוען
אני כל פורים, פסח, וכל השאר קונה רק את גמלא, קברנה סובניון גליל, ודווקא גליל!!! עובר חלק, יין איכותי, טעים, נוח, וקל לשתיה. בפרט מי שרוצה לשתות הרבה. וכמובן יש מבחר עצום בוויסקי. ובערק אגב נכנס חזק ערק לימונים ממש טעים ומוצלח מומלץ ממש...
1614031270594.png
נ.ב. יש הבדל בין הליטר וחצי ל 700 מ"ל אני המלצתי על הליטר וחצי...
 

רבינו מנחם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אלו המלצות למי שלא רגיל לשתות?
אכן אכן.
והמלצה קטנה: לפתוח את הבקבוק חצי שעה לפני שמתחילים לשתות,
אפילו למזוג לכוסות רחבים!
זה משחרר את כל החומר שגורם ליין להיתקע בגרון (חומר משמר)
 

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
והמלצה קטנה: לפתוח את הבקבוק חצי שעה לפני שמתחילים לשתות,
כלל חובה.

א. מרנא הגר"א היה נוהג מיד לאחר תפילת שחרית לשתות עד לשקיעת החמה, וכמו שכתב במעשה רב היה מגיע כמעט עד לכדי סכנה.
ב. כל יין לפתוח חצי שעה לפני שמתחילים לשתות, לתת לאלכוהול להתפזר קצת
ג. יין יבש, למתחילים עדיף יין קברנה,
תלוי ברמת ההכשר, בד"ץ העד"ח פסגות אני מאד מחבב, יש יין מעולה גמלא של רמת הגולן גם זול וגם משובח וטעים.
וברמת העיקרון יין זה כמו כל מאכל, צריך לטעום ולדעת מה מתאים ומה פחות.
ד. לא לערבב בשום פנים ואופן,
ה. לשתות לאט לאט, מקסימום כל רבע שעה כוס. ולא יותר מהר.
ו. להתחיל עם השתיה זמן ארוך לפני הסעודה, קצת קצת, ואז מגיעים לסעודה בהרגשה מרוממת, ומתאימה.

ולא לשכוח שהעיקר הוא - נכנס יין יצא סוד
להכין ווארטים מתאימים לפורים, קלים לאמירה וברורים להבנה.
ולהזהר מכבודו של השני, לא לפגוע בשום מחיר.

פורים שמח.
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אכן אכן.
והמלצה קטנה: לפתוח את הבקבוק חצי שעה לפני שמתחילים לשתות,
אפילו למזוג לכוסות רחבים!
זה משחרר את כל החומר שגורם ליין להיתקע בגרון (חומר משמר)
זה נכון לגבי יינות שהתיישנו, לא לגבי יינות צעירים.
ולא, אין לזה קשר לחומר משמר. וגם לא להתפזרות האלכוהול.
 

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בנוגע למי שלא מורגל בשתיה חריפה, יש יינות שיורדים חלק, ויש יינות שצריך להתאמץ לשתות.
ככלל (וכמובן יש יוצאים מן הכלל), יש שני דברים שמשפיעים על ה"חלקות" של היין - עד כמה שזה נוגע לצרכן, זן הענבים מהם מופק היין, והמחיר.
קברנה סוביניון לדוגמא זה יין מצויין למי שלא רגיל בשתיה, וככל שהיין יקר יותר כך הוא יהיה חלק יותר. יינות הקברנה הזולות לרוב לא יהיו חלקות. לעומת הקברנה, המרלו הוא יין כבד יותר ופחות חלק באופן כללי.
יש גם את יינות המלבק - תענוג.
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

אבק

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
זה נכון לגבי יינות שהתיישנו, לא לגבי יינות צעירים.
ולא, אין לזה קשר לחומר משמר. וגם לא להתפזרות האלכוהול.
למה לא צעירים?

 
על טעם וריח אין על מה להתווכח
יש עשרות סוגים טעמים ומחירים לכל סוגי המשקאות לכל אחד מתאים זן וסוג אחר הכל תלוי בטעם האישי שלכם
ולכן זה משתנה מאדם לאדם .
נתחיל לפרט את הסוגים אני לא נכנס לזנים ויקבים וכל הפרטים שזה תורה שלמה
אז ביין ...
יש יין יבש אדום או לבן שזה הכי מומלץ{ יבש זה בלי סוכר}
יין טוב מתחיל מ 55 שקל ומעלה עדיף לקנות יין של שנים שעברו
ויש יינות שעדיין לא מוכנים וחבל להשקיע את הכסף כי הוא מיועד להתיישן בבקבוק לעוד כמה שנים .
לכן תתייעצו עם מבינים בתחום.
יש יין חצי מתוק רצוי לשתות מעט . { עדיף כמובן רק יבש}
ויש מתוק שזה בדרך כלל לקינוח ולא כדאי לשתות הרבה כי זה גורם להקאה
כמובן שיש את הפורט שזה יין חזק ומתוק .
כמו''כ יש וודקה שזה כמעט ללא טעם חוץ מטעם אלכהלי יש פשוטים מאד
ויש יקרים כמובן שככל שזה יותר יקר זה יותר איכותי ונכנס אבל לאו דווקא,
מומלץ לערבב עם מיץ תפוזים או אשכוליות קר ואפי' ספרייט לא ממליץ עם קפאין
זה מאד מסוכן .
יש גם ערק וזה גם משתנה לפי המחיר והחברה ערק יש בו יותר את הטעם של אניס כדאי ומומלץ לשתות קר
אפשר עם קצת מים הצבע נהיה קצת לבן לא להיבהל. כמובן שיש זולים ויש יקרים יותר .
יש גם את הוויסקי אני לא נכנס לנושא הכשרותי והחששות.
יש בלנד שזה ערבוב של סוגים יש מתיישנים של הרבה שנים ויש פחות, המחיר אומר הרבה אבל לאוו דווקא
יש שיבס ויש עוד הרבה הרבה סוגים . כדאי לעיין במדריך הכשרות של משקאות של הרב זמלמן או של מכוןהילכתא
יש גם טקילה ועוד סוגים מעניינים של משקאות .
יש משקה שנקרא שליבוביץ וזה עשוי משזיפים.מומלץ ,
יש גם משקה שנקרא גרפה שעשוי מענבים יש כאלו שיש בהם גם 60% אלכהל .
לגבי ליקרים מי שמבין לא שותים בכלל בפורים.
יש גם משקה שנקרא טובי 60 שזה ממסטל די מייד אבל עושה אח''כ כאבי ראש
ועוד ועוד ועוד .........

עכשיו הדרכה קצרה :
כלל ראשון לא על בטן ריקה ולא על חלב ושוקו שרק יגרום לכם להקיא
כלל שני תאכלו קודם דברים מלוחים זה נותן לאלכהל להיתפס טוב
כלל שלישי לשתות הרבה מים לפני וגם בהמשך
כלל רביעי לוקח רבע שעה עד שזה מתחיל להשפיע חכו קצת לפני שאתם שותים הרבה
כלל חמישי לא מערבבים שמחה בשמחה לא שותים וויסקי ואח''כ יין ואח''כ וודקה התחלתם עם יין אדום יבש תמשיכו עם יין אדום יבש התחלתם עם וויסקי תמשיכו עם וויסקי אלא א''כ עשיתם הפסקה ארוכה
אלכהל זה לא משחק זה דופק את הכבד מספר 1 לכן שתו בזהירות
כדאי לשתות כשיש לכם זמן ואתם בסעודה לאט לאט ותגלו שאתם יכולים גם לסיים בקבוק יין וליהנות
רק שתקומו מהכיסא פתאום תרגישו מסטולים כי כשאדם הולך או רוקד הדם זורם יותר חזק ואז תתחיל ההשפעה הטובה של אלכהל.

חשוב מאד לאורר את היין בפרט עם הוא התיישן כבר כמה שנים תמזגו לכוס וגם תחכו קצת תערבבו קלות ואז תשתו
להקלה על בחילה תשתו משהו קר תנשמו אוויר צח ונקי וגם מלפפון חמוץ מאד יעזור
מי שממש מסטול תנו לו קצת שמן זית

חשוב וכדאי לשתות עם חברים ואז השמחה תעלה לשחקים
פורים שמח
 

yisrael stern

משתמש פעיל
מנסיוני יש את יין ארבל יין אדום חצי יבש שהוא ממש קליל לשתיה ולא גורם לכאבי ראש לפחות בשבילי עולה ממש זול אבל לא תמיד המחיר קובע..
דבר שני כמובן מצטרף להמלצות של לא לערבב וכו'..
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מנסיוני יש את יין ארבל יין אדום חצי יבש שהוא ממש קליל לשתיה ולא גורם לכאבי ראש לפחות בשבילי עולה ממש זול אבל לא תמיד המחיר קובע..
דבר שני כמובן מצטרף להמלצות של לא לערבב וכו'..
יין ארבל טוב להשרייה של בשר ישן וקשה כדי שקצת יתרכך...
 

רבינו מנחם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אגב, אמרה חדה מאחד מצדיקי הדורות:
אדם מתכנן שנה שלימה מה יעשה כשהוא ישתכר בפורים....
 

דוּבי

משתמש מקצוען
הטיפ הכי טוב: הוא לשתות תוך כדי האכילה, בהדרגה, לגימות קטנות...
'מובטח לו שלא יהיה לו תופעות לוואי'
הרגשה עילאית וכייפית....
 

רסיס לילה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אגב, אמרה חדה מאחד מצדיקי הדורות:
אדם מתכנן שנה שלימה מה יעשה כשהוא ישתכר בפורים....
הציבור יושב כעת בבתי המדרשות ומכין את ה'ליקוטי תורה' ואת הר' צדוק'ס שיתעופפו להם באגביות מתוך השרוול...
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
בשביל להשתכר אחד שתיים לשתות כוס וודקה מעורבב באקסאל שלם זה הופך אותך מיד.
בשביל לחסוך כאבי ראש או הקאות לא לשתותת שום דבר מתוק עם סוכק כולל יין מתוק.
מלפפון חמוץ מרגיע בעיות
 

lab

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לשתות גק דניאלס או ג'וני ווקר
לאט לאט עם אוכל
 

ילילי

משתמש מקצוען
ביינות הזולים ממש יש את ישראלי ממש נחמד אני אישית חושב ש-שיראז זה סוג יותר מחליק מקברנה
מה שבטוח כדאי והזכירו למעלה לפתוח את הבקבוק חצי שעה מראש ולערבב קצת אחרי המזיגה לכוס וכמובן למרות שהישראלים שותים בטמפרטורת החדר לא יזיק קצת מקרר קודם זה מחליק טוב יותר
בהנאה
 

lab

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מאוד מענין אותי לדבר עם שתיין מקצוען ולשאול אותו את הדבר הבא:
"שתיין יקר, שתיין חביב, האם וודקה זה טעים?"
אבל שיענה בכנות.
מענין אותי האם ההנאה מהשתיה היא מהצריבה בגרון או מהתוצאה או שבכלל וודקה זה הדבר הכי טעים בעולם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה