דרוש מתכון ירקות חמוצים

  • פותח הנושא chaia
  • פורסם בתאריך

chaia

משתמש מקצוען
טעמתי ירקות חמוצים שהיו טעימים מאד והם היו טיפה מתקתקים.
הבנתי שהם נקנו באחת המכולות בבני ברק מיצור ביתי כלשהוא...
והיות שאני לא מתגוררת במרכז ומעוניינת לשחזר את הטעם אשמח מאד אם יש למישהי מתכון.
תודה מראש
 

צילוש!

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אולי הם לא ממש חמוצים, רק חלקית וזה מה שנתן את הטעם המתוק.
או מעת סוכר!?
 

נחמי שלנגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון מעולה!
מינון מדויק של סוכר-חומץ- ותבלינים
יוצא מדהים כל פעם מחדש!

המתכון של אפרת ליבפרוינד (אני מכינה כמות כפולה, גם ככה מתחסל בצ'יק):

2 מלפפונים
בצל
גזר
גמבה

פורסים את הירקות לפרוסות דקות (בשביל לקבל פריכות אידיאלית אני פורסת ידנית בסכין לעובי של 2 מ"מ בערך. טיפה מאמץ אבל שווה)
מניחים את הירקות בקערה.

מרתיחים בסיר:
1 כוס חומץ
1/2 1 כוסות מים
5 כפות סוכר
כפית מלח
מעט פלפל שחור
5 עלי דפנה
5 כדורי פלפל אנגלי

שופכים את התחמיץ מעל הירקות ומצננים.

נשמר כחודש במקרר.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מחפשת מתכון לירקות מוחמצים בסגנון מזרחי, כמו במסעדות, ירקות פריכים ולא 'שמאטעס' עם תיבול מהמם, הבנתי שכורכום ובהרט לחמוצים, אבל מעבר לזה לא יודעת איך מכינים...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
5 גזר, טבעות או מקלות
קולרבי, פרוסות
פלפלים, פרוסות
כרובית [טריה, ראיתי עכשיו של חסלט], פרחים מפורקים
כרוב, חתוך בגושים
[אפשר כמה פרוסות לימון, לא חובה]

לרוטב:
1 ו 1/4 כטס מיץ לימון
3 כפות מלח
מעט כורכום
בהרט מעט ממש [לא חובה]
כמה כדורי פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה- למי שאוהב את הטעם, לא חובה
מים

שמים את הירקות בכלי. יוצקים את הרוטב ומוסיפים מעט מים.
שומרים בקירור בכלי סגור.
עדיף לכין יומיים לפני ההגשה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טעמתי ירקות חמוצים שהיו טעימים מאד והם היו טיפה מתקתקים.
הבנתי שהם נקנו באחת המכולות בבני ברק מיצור ביתי כלשהוא...
והיות שאני לא מתגוררת במרכז ומעוניינת לשחזר את הטעם אשמח מאד אם יש למישהי מתכון.
תודה מראש
נראה לי שאלו חמוצים בנוסח יפני.
 

שוקולד חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה כך:
בסיר- פרוסות מלפפונים, פלפל, בצל גזר
מכסה במים
מוסיפה 2 כפיות מלח, קצת יותר מחצי כוס חומץ, כמה טיפות סוכרזית נוזל (אם כבר ירקות אז שיהיה דיאטטי)
פלפל שחור
ומעט כורכום לצבע
מבשלת עד לרתיחה ומכבה
אחרי קירו יוצא מדהים
כיף לאכול את זה עם טחינה- במקום חלה
 

מסוגלת

משתמש צעיר
והמתכון שלי הוא כזה:
המתכון הוא 1 - 2 - 3
1 כוס חומץ (אני אוהבת קצת פחות חמוץ-אז אני מפחיתה קצת)
2 כפות מלח
3 כוסות מים
ולהכפיל לפי כמות הירקות. צריך שיכסה את הירקות.

כל הירקות הולכים: קולורבי, גזר, לפת, כרוב, כרובית, גמבה, מה שיש. - לחתוך למקלות
לצבע אדום - להוסיף כמה פרוסות סלק חי
לצבע צהוב וגם תוספת טעם - להוסיף כף אבקת עמבה לחמוצים. אפשר לקנות בחנות תבלינים.
ואפשר גם טבעי בלי צבע נוסף.

אפשר להכין בלילה ובבוקר זה כבר מוכן
או לשים מים רותחים וזה מוכן תוך כשעתיים.
במקרר נשמר יותר זמן.
יוצא מהמם!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה