• משתמשים יקרים!
    בשל עבודות תחזוקה בשרתים ייתכן שתחוו שיבושים ואיטיות באתר. אנחנו מטפלים בתקלות ומקווים שהן תבאנה על פתרונן בהקדם. תודה על הסבלנות!

קינוחים מה אפשר להכין מתותים טריים?

איילת מאפרת כלות

משתמש חדש
מנוי פרימיום
מתכון קל טעים וללא ביצים חיות :)
טוחנים את התותים הקפואים
בקערה נפרדת מקציפה ריץ עם סוכר וניל ופודינג וניל
אחרי 3 דקות שזה מוקצף מוסיפה את התותים
ואז שמה בכוסיות כשבתחתית יש ביסקוויטיטם ואם רוצים אחרי שזה קפו לשים מעל שכבה נוספת של תותים לבד
בתאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

טוב תקשיבו שזה אחד הטעימים שיש!
וזה גם בריא, ללא תוספת סוכר!
מצרכים בסיסיים יחסית ולא מסובך
מצרפת לכם גם תהליך עבודה מצולם :)


20240930_211956.jpg

מתכון/ גלידוניות יוגורט מצופה שוקולד.

תותים קפואים או כל פרי אחר (אני השתמשתי גם במנגו)
לחתוך לקוביות קטנות ולשים בקערה.

מוסיפה יוגורט טבעי (גביע אחד)
השתמשתי בכזה (תמונה למטה) שהוא יחסית טבעי בלי הרבה סוכר.
מערבבת היטב ושמה בתבניות שקעים כאלה.
(לתותים אפשר להוסיף מעט סוכר וניל כי הוא חמצמץ, אבל זה לפי הטעם)

להקפיא לילה שלם!

להמיס חבילת שוקולד מריר (אפשר גם חלבי או לבן)
להוציא מהמקפיא את התבניות, לחלץ ולצפות אחד אחד.
להניח על נייר אפיה שיתקשה ולהכניס למקפיא.

כדאי להוציא כמה דקות לפני האכילה

בתאבון!!😋


20240929_235721.jpg20240930_000930.jpg



20240916_140832.jpg
20240929_235830.jpg20240930_001022.jpg
20240929_235919.jpg20240930_001202.jpg

20240930_001737.jpg20240930_002046.jpg

20240930_144603.jpg


20240930_212116.jpg
את השוקולד הזה, ראיתי על המדף בסופר בזמן שערכתי קניה.
1717451005512.png.
לא אחת כמוני, תראה ולא תיקח.
אז לקחתי. 3 יחידות. שיהיה.
עוד רגע שבועות
ובטוח אמצא מה לעשות עם זה.

ואכן,
מוכרחה לציין שאחרי שהכנתי יש מסקנות כדי שלכם יצא יותר יפה....אבל המתכון לא משתנה אז בכל זאת, ודווקא כי אני אוהבת להביא תמונות אותנטיות ולא כאלו שעברו תיקונים-עיבודים וכל מיני מהסוג הזה, בחרתי להביא את התמונה כמו שהיא.
אז מה אם היא נראית כמוכת הלם?
גם אני :)
IMG_9009_1024x682.jpg

בסוף המתכון אסביר מה לא לעשות כדי שהיא תצא יפה יותר, עם ציפוי אטום יותר וחיתוך מדוייק יותר...

אבל לפני המתכון, כבר כשלקחתי את השוקולד ההוא מהמדף ידעתי שיש מי שלא יאהב וירצה את הטעם הוונילי הרגיל והבנאלי במקצת.
בשביל אלו הכנתי את אותה עוגה, רק כולה במוס גבינה ווניל-
IMG_9004_682x1024.jpg

זהו,
עכשיו שאני בטוחה שכולם יהיו מרוצים, הנה המתכון.
המתכון הוא אותו מתכון...רק שלמוס הורוד יש תוספת יותר מהלבן.

אז נתחיל?

מתכון ל-2 תבניות אינגליש.
[המתכון כאן הוא לתבנית אחת מכל סוג, אפשר להכפיל את כמויות התוספת לבסיס המוס בדביל להכין רק טעם אחד]

מוס בסיס:
1 שמנת מתוקה 500 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
2 פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
ביסקוויט שוקולד- או אחר.
חלב להרטבת הביסקוויטים

לטעם ווניל:
200 גרם שוקולד לבן חלבי

לטעם פירות יער:
150 גרם תותים טחונים דק עם שליש כוס חלב
200 גרם שוקולד בטעם פירות יער של כרמית [לטעם פירות יער]

אם רוצים 2 תבניות של אותו טעם- מכפילים את כמות התוספת לטעם הרצוי ומוסיפים למוס הבסיס.
[אני שמתי באחד רק ווניל ובשני שכבה אחת של פירות יער ונשאר לי פירות יער ששמתי בכוסיות...]

לציפוי:
טעם ווניל- גנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלבי
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 שוקולד כלשהו משובח לפיזור מעל לגנאש [אני השתמשתי בשוקולד חצי חצי- 2 שכבות חלבי ולבן]

לטעם פירות יער:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
50 מ"ל שמנת מתוקה

[מהציפוי גם כמות אחת אמורה להספיק ל-2 פסים בשכבת ציפוי דקה]


הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים אבקת סוכר, גבינה ופודינג. מחלקים את מוס הבסיס ל-2
לחצי אחד מוסיפים את התוספת למוס ווניל ולחצי השני את התוספת למוס פירות יער.

מכינים 2 תבניות אינגליש. אין צורך בניר אפיה.

טובלים ביסקוויטים בחלב. לשכבה הראשונה צריך 3.5 ביסקוויטים לכל תבנית.
מסדרים אותם לאורך התבנית. לרוחב הם לא נכנסים בשכבה זו מכיוון שהתבנית צרה יותר למטה.
בתבנית אחת מורחים מוס ווניל על העוגיות בשכבה בגובה של כ-1.5 ס"מ. בתבנית שניה מוס פירות יער. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. בשכבה זו 5 ביסקוויטים לרוחב.
שוב מורחים מוס בטעם המתאים. מכסים בשכבת נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, שוב לרוחב. 5 ביסקוויטים.
מכסים בשכבת מוס שלישית . מורחים בקו ישר. מכסים בשורה אחרונה של 2 ביסקוויטים טבולים בחלב.
מעבירים להקפאה.

לאחר הקפאה טובה. מכינים ציפוי.
ממיסים את רכיבי הציפוי המתאים לטעם, לגנאש חלק. [טעות שלי בגנאש פירות יער ששמתי יותר מדי שמנת ביחס לשוקולד וכן הוא קצת שקוף. במתכון כבר כמות מתוקנת].
מחלצים מהתבנית. אפשר לחתוך מעט את התבנית באחת הפינות בעזרת מספריים ואז המוס יוצא בקלות.
מניחים על מגש.
בעזרת כף מורחים גנאש באופן שייזל מעט לצדדים.
מחזירים להקפאה. רצוי בקופסא לרולדה. מוציאים מההקפאה ומעבירים למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

לשוקולד שמעל לגנאש במוס הווניל- קוצצים את השוקולד בסכין לחתיכות קטנות ולא סימטריות. מפזרים על הגנאש בעודו רטוב.


ומה עוד לא תעשו כמוני כדי שיצא לכם יפה יותר מבתמונה [בנוסף לציפוי פירות יער שכבר תקינתי כמויות במתכון]?
אל תתפתו לפרוס כשעוגת המוס קפואה מדי. אם תבדקו תראו שבתמונה של המוס פירות יער איבדתי את הסבלנות ופרסתי כשהיה קפוא קצת יותר מדי והחיתוך החלק התחתון לא משהו ....

ועוד משהו,
אפשר להכין בכוסיות.
את הביסקוויטים טוחנים ושמים כפית בתחתית כל כוסית קינוח. מעל לביסקוויטים הטחונים מוס ווניל ומעליו מוס פירות יער. מוותרים על הגנאש. מקשטים בתלתלי שוקולד פירות יער. או תלתלי שוקולד משובח מכל סוג אם מכינים רק מוס ווניל

אה, ועוד משהו,
אפשר להמיר את שוקולד פירות היער לשוקולד חלב רגיל או שוקולד פיסטוק [של כרמית] ואז אין צורך בתותים. אם מוסיפים שוקולד פיסטוק, כדאי להוסיף 1 כוס פיסטוק קצוץ דק.
האמת,
רק אחרי שהבנתי מה מכילות חפיסות שוקולד דובאי עם הקדאיף והפיסטוק, הבנתי למה כל חפיסה עולה כל כך יקר.

עמדתי כמה פעמים מול חפיסות כאלו אבל, הקב"ה באהבתו הרבה אלי, הביא לכך שאין לקנות אותו בכשרות שאני אוכלת. אז חסכתי כסף. והרבה כי לכאורה זה לא היה נגמר בחפיסה אחת.

אממה,
יצא לי לדבר על השוקולד הזה עם כמה נשים.
והדגדוג הזה בקצות האצבעות,
זה שכבר כתבתי עליו בפורום לא מעט פעמים
התחלתי להרגיש אותו.
וכשבקרתי בחנות למוצרי אפיה, צדה עיני קופסא של מחית פיסטוק. ותחתה בדיוק היו שוקולדים חלביים לבן ורגיל, והקדאיף היה ממש קרוב במקפיא, אז תגידו אתם, אם זה לא רמז שאני צריכה להכין את השוקולד הזה, מה זה?

עם רמזים כאלו לא צריך אצבעות מדגדגות ולא קופסאות שנופלות מהארון על הראש כשהארון נפתח, ואפילו לא חידוד אוזניים לשמיעת קול בכי של מוצר שכוח כזה או אחר בארון.


אז קניתי כל מה שצריך. וכשערכתי חשבון בקופה, זה היה הרגע שבו הבנתי למה כל חפיסה כזו עולה בממוצע 32-36 שקל.
שילמתי.
הלכתי משם
באתי הביתה.
קראתי קצת במה בדיוק מדובר שאדע מה עוד להכניס למתכון שאני עומדת להמציא.

וזה מה שיצא בסוף:
IMG_9920_1024x682.jpg

אבל אולי כדאי שנתחיל מהתחלה?
[אז אפשר לקרוא שוב את הפוסט הזה מהתחלה, או להתחיל מכאן]



מהמתכון הזה קיבלתי 2 חפיסות שלמות [כמו שרואים בתמונה] + תבנית אינגליש שהניבה לי 10 אצבעות קדאיף.
לכאורה יספיק ל-3 תבניות של חפיסת שוקולד, ואז בלי האינגליש.

רגע, רק משהו חשוב,
למי שמקבלת חלישות הדעת מלראות ולחשוב על הכנת הדבר הזה, ולא בגלל המחיר, במיוחד בשבילה ישנה בשורה בסוף הפוסט.

400 גרם שוקולד חלבי רגיל
2 כפות שמן
175 גרם שוקולד חלבי לבן
150 גרם שערות קדאיף מופשרות וקצוצות לחתיכות קטנות
100 גרם מחית פיסטוק
100 גרם טחינה גולמית
[או, במקום המחית והטחינה אפשר 200 גרם קרם פיסטוק ושוקולד לבן]
75 גרם חמאה
100 גרם פיסטוק טחון

ממיסים 200 גרם שוקולד חלבי עם 1 כף שמן.
יוצקים לתבניות סיליקון של חפיסות שוקולד, שימו לב שצריך תבנית עם גובה ולא חפיסה שטוחה יחסית, שכבה דקה של השוקולד המומס. מטלטלים את התבנית כדי לגרום לשוקולד להתפשט על כולו ולכסות את התחתית. מקפיאים להתקשות. אם התבנית בעלת בליטות גבוהות, צריך לשים לב לכסות את כל הבליטות בשוקולד.

מכינים את הקדאיף:
במחבת גדולה ממיסים חמאה ומוסיפים את הקדאיף. מערבבים תוך כדי טיגון עד שהקדאיף משחים. בערך 5-7 דקות.
מעבירים לקערה.

ממיסים שוקולד לבן עם מחית פיסטוק וטחינה גולמית לקרם חלק. יוצקים על הקדאיף, מוסיפים את הפיסטוק הטחון ומערבבים היטב עד לכיסוי מושלם של הקדאיף בשוקולד המומס עם המחית פיסטוק והטחינה.
אפשר להמיר טחינה בעוד כמות של קרם פיסטוק [אבל חבל על הכסף....התחלתי בלי הטחינה והמרקם לא היה מה שרציתי להגיע אליו, ונגמר לי המחית. חיפשתי מה יש בבית שיכול להמיר ומצאתי את הטחינה הגולמית שעשה את העבודה נהדר. רגע זה אומר שמשהו כן צעק אלי מהארון בבית?]

מקררים את שערות הקדאיף שלא יהיו חמים.
מוציאים מההקפאה את התבניות וממלאים בשכבה של כחצי ס"מ של תערובת שערות הקדאיף. בשוליים ממש לא שמים קדאיף כדי שהשוקולד מהשכבה שסוגרת את החפיסה ייזל לצדדים יאטום את חפיסת השוקולד המוכנה. באצבע לחה לוחצים על הקדאיף לדחיסה קלה ומוודאים שיש מספיק מקום לשכבת השוקולד הסוגרת.

ממיסים את יתרת השוקולד החלבי [200 גרם] עם 1 כף שמן ויוצקים מעל לשכבת שערות הקדאיף ומטלטלים בעדינות לכיסוי של הקדאיף בשוקולד המומס. מוודאים שהשוקולד מגיע גם לשוליים.
מקפיאים היטב ורק אז מחלצים מהתבניות.
אם השוקולד הסוגר גלש מעבר לשולי החפיסה, מסירים את העודפים בסכין.

אורזים יפה ושולחים למישהו שרוצים להוקיר באמת.
IMG_9921_1024x682.jpg

הבשורה?
כן, לא שכחתי.

הכנתי 2 חפיסות.
מהיתר הכנתי בתבנית אינגליש.
שכבת שוקולד מומס
שכבת קדאיף עם כל מה שמעורבב בו
ושוב שכבת שוקולד מומס.

קיררתי במקרר להתקשות מוחלטת.
הוצאתי לשיש. חכיתי כדקה ופרסתי בסכין עוגות לאצבעות. וזה מה שרואים בחזית התמונה ובאריזות האישיות הקטנות.

ולמה זו בשורה?
א. אפשר לומר "דובאי" ולקבל אותו גם בלי תבנית ייעודית לחפיסות שוקולד.
ב. הרבה יותר קל ומהיר להכין. המתכון כולו יכול לכסות תבנית קטנה מA4. חותכים לאצבעות כדי לקבל אצבעות שוקולד דובאי או לריבועים קטנים כדי לקבל ריבועי שוקולד דובאי.

אז תגידו אתן, זו בשורה או לא?


IMG_9923_1024x682.jpgIMG_9922_682x1024.jpg

פורים שמח
וכל השנה שמח
הלוואי!



אה, נזכרתי
תוך כדי ההכנה חשבתי על זה שיש כאלו שלא אוהבים פיסטוק.
אז אם אתם מאלו, אפשר להמיר מחית פיסטוק לחמאת בוטנים למשל ובמקום פיסטוק טחון להשתמש בבוטנים טחונים. נסו. יהיה טעים בעז"ה


כן, אני יודעת שהתמונות מטושטשות. לא נורא.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה