בשרי קדירת עוף עשירה בטעם מעושן

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חשבתי לקרוא לזה סופריטו עוף, אבל אני עדיין לא סגור על עצמי מה ההגדרה המדוייקת לסופריטו,
אז החלטתי לקרוא לזה קדירת עוף, ונראה לי שאתם תתמודדו עם זה לא רע.
דגשים:
אני השתמשתי ברוסטר שמתאים לתנור, ואכן ממליץ על זה, אבל זה לא חובה,
אפשר לבשל פשוט על אש בינונית נמוכה במקום להכניס לתנור.
לפפריקה מעושנת איכותית יש ריח נעים וטוב, לעתים נתקלתי בפפריקה מעושנת
שהיה לה ריח של ביסלי או משהו כזה, לטעמי זה פחות טוב.
יש פפריקות שאין להם כמעט ריח וטעם, אז תלכו לפי האף.


בקיצור אפשר להפשיל שרוולים ולהתחיל להכין.
מרכיבים:
2 קילו כרעי עוף
3 בצלים חתוכים לשמיניות
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות עבות
פלפל אחד ירוק חתוך לרצועות
פלפל אחד אדום חתוך לרצועות
חצי פלפל חריף חתוך לפרוסות
20 עגבניות שרי קטנות חרוצות מעט
שורש פטרוזיליה קטן חתוך לפרוסות
5 שיני שום חתוכים גס
2 נקניקי קבנוס, או 100 גרם של נקניק מעושן אחר
2 כפיות מלח גס
כפית פלפל שחור טחון
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת
כמה ענפי טימין או כפית טימין יבש
שמן זית לטיגון
2 כוסות יין לבן יבש
כוס או 2 מים כדי כיסוי

הכנה:
לוקחים שני מגשי כרעיים, מפרידים לשוקים וירכים מטעמי נוחות.
מפלפלים בפלפל שחור טחון ומטגנים בסיר שמתאים לתנור עד להזהבה או השחמה או איך שקוראים לזה.
מוציאים את הכרעים, ומכניסים לסיר את הבצל, את תפוחי האדמה, את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה,
מטגנים עד שתופס קצת צבע, מוסיפים פפריקה מעושנת ומטגנים אותה מעט
ואז מוסיפים את הפלפלים, את עגבניות השרי ואת השום.
נותנים דקה שתיים של טיגון ומחזירים את העוף.
מוסיפים נקניקי קבנוס, טימין, מלח גס, פלפל שחור גרוס.
מוסיפים לסיר שתי כוסות של יין לבן יבש
ומשלימים עם מים עד כדי כיסוי (לא חייבים כיסוי עמוק מדי)
מכניסים לתנור לשעתיים על חום של 180 מעלות
הריח המעושן של הפפריקה המעושנת והנקניקים יתפשט כבר בכל הבית, אז תזהרו לא לחטוף שוק, ולשמור לאורחים.

סופריטו.jpg
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
חשבתי לקרוא לזה סופריטו עוף, אבל אני עדיין לא סגור על עצמי מה ההגדרה המדוייקת לסופריטו,
אז החלטתי לקרוא לזה קדירת עוף, ונראה לי שאתם תתמודדו עם זה לא רע.
דגשים:
אני השתמשתי ברוסטר שמתאים לתנור, ואכן ממליץ על זה, אבל זה לא חובה,
אפשר לבשל פשוט על אש בינונית נמוכה במקום להכניס לתנור.
לפפריקה מעושנת איכותית יש ריח נעים וטוב, לעתים נתקלתי בפפריקה מעושנת
שהיה לה ריח של ביסלי או משהו כזה, לטעמי זה פחות טוב.
יש פפריקות שאין להם כמעט ריח וטעם, אז תלכו לפי האף.


בקיצור אפשר להפשיל שרוולים ולהתחיל להכין.
מרכיבים:
2 קילו כרעי עוף
3 בצלים חתוכים לשמיניות
3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות עבות
פלפל אחד ירוק חתוך לרצועות
פלפל אחד אדום חתוך לרצועות
חצי פלפל חריף חתוך לפרוסות
20 עגבניות שרי קטנות חרוצות מעט
שורש פטרוזיליה קטן חתוך לפרוסות
5 שיני שום חתוכים גס
2 נקניקי קבנוס, או 100 גרם של נקניק מעושן אחר
2 כפיות מלח גס
כפית פלפל שחור טחון
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת
כמה ענפי טימין או כפית טימין יבש
שמן זית לטיגון
2 כוסות יין לבן יבש
כוס או 2 מים כדי כיסוי

הכנה:
לוקחים שני מגשי כרעיים, מפרידים לשוקים וירכים מטעמי נוחות.
מפלפלים בפלפל שחור טחון ומטגנים בסיר שמתאים לתנור עד להזהבה או השחמה או איך שקוראים לזה.
מוציאים את הכרעים, ומכניסים לסיר את הבצל, את תפוחי האדמה, את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה,
מטגנים עד שתופס קצת צבע, מוסיפים פפריקה מעושנת ומטגנים אותה מעט
ואז מוסיפים את הפלפלים, את עגבניות השרי ואת השום.
נותנים דקה שתיים של טיגון ומחזירים את העוף.
מוסיפים נקניקי קבנוס, טימין, מלח גס, פלפל שחור גרוס.
מוסיפים לסיר שתי כוסות של יין לבן יבש
ומשלימים עם מים עד כדי כיסוי (לא חייבים כיסוי עמוק מדי)
מכניסים לתנור לשעתיים על חום של 180 מעלות
הריח המעושן של הפפריקה המעושנת והנקניקים יתפשט כבר בכל הבית, אז תזהרו לא לחטוף שוק, ולשמור לאורחים.

צפה בקובץ המצורף 1656167
רק מלראות את הכותרת ושם המחבר שווה כניסה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה