דגים געפילטע לפסח ולכל השנה--- וגם כדורי דג מטוגנים--

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שרויה


האמת-
שזה היום שאני הכי שונאת בשנה.
לא אוהבת להתעסק עם עיסת געפילטע.
ממש לא אוהבת.

אבל מה לעשות ויש מי שאוהב שמכינים.
אז פעם בשנה, לכבוד פסח אני מכינה. מכינה כמות שתספיק לתקופה קצרה גם אחרי פסח
חלק מהעיסה הופכת לקציצות געפילטע:
IMG_8452_1024x682.jpg

והחלק השני לכדורי דג מטוגנים, מאכל בריטי קלאסי:
IMG_8453_1024x682.jpg

מיותר לציין, שלמרות שמדובר באותה עיסה- הטעם של התוצר הסופי שונה לחלוטין.


סה"כ השתמשתי היום ב 5 קילו דג טחון.

איך הכנתי?

מביאה מתכון ל-2 קילו דג, אל תתלכלכו על פחות, לא שווה, במיוחד אם תרצו להכין חלק ככדורי דג מטוגנים.
במקפיא שלי ישכנו בנחת עוד מעט 36 קציצות געפילטע ו-99 כדורי דג. כי חלק מכדורי הדג כבר ז"ל

אצלינו אוהבים אותן מתוק. אפשר להפחית מכמות הסוכר

רכיבים לעיסת הדגים:
1 קילו קרפיון טחון נקי ללא עור ועצמות
1 קילו בורי טחון נקי ללא עור ועצמות.

את האדרה והראשים תשמרו לבישול. הם שיקרישו את מי הבישול כשיתקררו

5 גזר בינוני - מגורדים דק
2 בצל בינוני - מגורדים דק
3/4 כוס קמח מצה טחון דק דק
2.5 כפות מלח
1 כוס סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה [או בסגנון מרוקאי]
פלפל שחור לפי הטעם
4 ביצים L או 5 M


למי הבישול:
3 גזר פרוס לטבעות
2 בצל פרוסים לחצאי טבעות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות מלח
1/2-3/4 כוס סוכר
פלפל שחור

מערבבים את רכיבי עיסת הדגים בקערה גדולה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ככל האפשר.

שמים בסיר גזר ובצל, תבלינים וסוכר. מכניסים גם את אדרת הדגים והראשים. אין צורך לשים את כולם.

ממלאים מים בגובה של כ 1/2 סיר וקצת יותר.

מביאים לרתיחה.

בידיים לחות יוצרים קציצות ומשליכים בעדינות לתוך מי הבישול.
מכסים את הסיר, מורידים להבה לגובה בינוני-נמוך ומבשלים כשעה ושלושת רבעי- שעתיים.
מדי פעם פותחים את המכסה ומערים מהמים על הקציצות העליונות. אם יש צורך מוסיפים מים.

מקררים.
מעבירים לקופסאות אכסון עם הגזר, הבצל ומעט ממי הבישול בכל קופסא.
נשמר מעולה בהקפאה.
אפשר להפשיר במקרר ולאכול או לבשל כמה דקות במים רותחים להפשרה.


רוצים להכין כדורי דגים?
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן
בידיים לחות יוצרים כדורים מהעיסה ומכניסים לשמן לטיגון של כ-4 דקות להשחמה נאה. באמצע הטיגון, מזיזים את הכדורים מעט בסיר בעזרת כף שלא ישרפו מלמטה.

גודל הכדורים תלוי בכם. אני מכינה בגודל של כדור גולף בערך.
IMG_8454_1024x682.jpg
IMG_8451_1024x682.jpg
IMG_8450_1024x682.jpg


שיהיה לכולנו חג שמח בעז"ה!
 

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אמא שלי מכינה בפסח עיסה דומה בלי קמח בכלל. לא מצה ולא תפו"א
לשה חזק.
יוצא מרקם מעולה. לא רך וגליצי
יחסית נגיס.
מעניין להכין מזה את הכדורים המטוגנים.
זה לא שמן עמוק? איך הם נשארים כדוריים ולא פחוסים בטיגון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אמא שלי מכינה בפסח עיסה דומה בלי קמח בכלל. לא מצה ולא תפו"א
לשה חזק.
יוצא מרקם מעולה. לא רך וגליצי
יחסית נגיס.
מעניין להכין מזה את הכדורים המטוגנים.
זה לא שמן עמוק? איך הם נשארים כדוריים ולא פחוסים בטיגון?
שמן עמוק
 

א"א

משתמש פעיל
D I G I T A L
ממתי המטבח שלך כשר כבר?
מוציא את העיינים...
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
תודה @ה.בקר אלופת האפיה, הבישול והעזרה בנעימות ובלב רחב! מהממת!
אני מנסה הרבה מהמתכונים שלך, ותמיד נהנית!! תודה גדולה!!!

משתפת במתכון מעולה לגפילטע פיש שאני מכינה פעם בשנה, לפסח. ללא קמח מצה.
טעיםםםםם!!!
אני מכינה קלופסים ופורסת בהגשה. אפשר כמובן לבשל קציצות או לטגן כמו שהעני עושה.

מכמות זו יוצא 4 קלופסים שכל אחד מהם מספיק לכ 12 מנות פלוס מינוס.
אני אישית מכינה בכל פעם קילו אחד של דג (חצי מהכמות של המתכון) כי המעבד מזון שלי קטן מידי בשביל 2 קילו.

2 קילו קרפיון נקי טחון
4-5 בצלים גדולים
8 ביצים
4 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור
1 כוס סוכר

מכניסים למעבד מזון את הבצלים וטוחנים בלהב הסכינים כמה דקות, עד שהבצל מרוסק לגמרי. מוסיפים ביצים וממשיכים לטחון עוד כ 5 דקות עד שהביצים יתבהרו ויתפחו מעט.
מוסיפים מלח פלפל וסוכר, מוסיפים את הדג הטחון וטוחנים עוד כמה דקות. הערבוב במעבד המזון עם הבצל והביצים נותנים לעיסה נפח ורכות והגפילטע יוצא מושלם, יציב ולא דחוס.

מסדרים ניר אפיה פתוח על השיש, מעבירים רבע מהכמות למרכז הנייר, מגלגלים וסוגרים את הצדדים כמו סוכריה.
לעבוד בעדינות כדי שהניר לא ייקרע.
ממשיכים עם שאר העיסה ומכינים סך הכל 4 קלופסים.

אם הדג היה טרי אפשר להקפיא את הקלופסים ולהוציא בכל פעם כמה שצריך לסעודה.
כשמבשלים מכניסים לסיר קלופס קפוא.
אם משתמשים בדג שהיה קפוא והופשר, חובה לבשל מיד.

לבישול של 2 קלופסים:
2 בצלים קלופים חתוכים ל 2
4-6 גזרים או יותר לפי הכמות שאוהבים, קלופים ושלמים.
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות סוכר
התיבול גמיש... אפשר לפלפל יותר, להמתיק או להמליח לפי הטעם.
ראש או עצמות דג כדי שהרוטב ייקרש. אני אישית לא אוהבת קרוש אז לא שמה.

מסדרים בסיר מתאים את הגפילטע (עם הנייר כמובן) והירקות, מתבלים וממלאים מים בגובה קצת יותר מחצי מגובה הדגים. שימו לב שבבישול הגפילטע פיש יתפח אז כדאי לבחור סיר מתאים.
מרתיחים ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. כשמתקרר מורידים בעדינות את הנייר ומעבירים לקופסה או לתבנית חד פעמית למקרר.
מומלץ לשמור בנפרד את הרוטב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה