לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

שעשוע

משתמש פעיל
אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.

אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.

יש משהו שאני לא מבינה, אולי תוכלי להסביר לי?
בהוראות כתוב לשפוך קודם את השוקולד כי הוא הכבד ביותר ואחכ הקפה ומעל הלבן
ובתמונה הסדר הוא הפוך, רואים את הלבן הכי למטה?
תודהה
 

1661

משתמש פעיל
יש משהו שאני לא מבינה, אולי תוכלי להסביר לי?
בהוראות כתוב לשפוך קודם את השוקולד כי הוא הכבד ביותר ואחכ הקפה ומעל הלבן
ובתמונה הסדר הוא הפוך, רואים את הלבן הכי למטה?
תודהה
[/QUOTE

זה הפוך כי אני פשוט הופכת את העוגה אחרי האפייה
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

שעשוע

משתמש פעיל
אהה מעניין, למה להפוך?
ולמה השכבה הלבנה קטנה יותר מהשאר?
 

1661

משתמש פעיל
אהה מעניין, למה להפוך?
ולמה השכבה הלבנה קטנה יותר מהשאר?
אני הופכת כי אני מכינה בתבנית כמו בתמונה ואז צריך להפוך.
לגבי השאלה השניה, לא יודעת, ככה יוצא לי
Screenshot_20211101-202132_Amazon Shopping.jpg
 

מא' עד ת'

משתמש חדש
עוגת שכבות תפוחים

חומרים:

4+1/2 כוסות קמח

10 תפוחים

1+1/2 כוסות סוכר

1+1/2 כוסות סוכר

2 ביצים


1+1/2 שקיות סוכר וניל


1+1/4 כוסות שמן


1 כף אבקת אפיה

מילוי:
10 תפוחים
1+1/2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. ערבבי את החומרים עד לקבלת בצק מפורר.

2. קלפי את התפוחים וגרדי אותם בפומפיה עבה,הוסיפי את הסוכר-סחטי את המיץ שמצטבר מהתפוחים.

3. חלקי את הבצק לשלושה חלקים. שטחי חלק אחד ומעליו הניחי מחצית מכמות התפוחים וכן הלאה. מעל פוררי את הבצק הנותר.

4. אפי בחום בינוני עד שמוכן.
לאיזה גודל של תבנית המתכון הזה?
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תבנית בינונית a4
שימו לב שבטעות רשום פעמיים סוכר בבצק,

יש לי מתכון של עוגה דומה -ממסעדת גולדיס
פשטידת תפוחים
משה גולדיס
רכיבים לבצק:
3 כוסות קמח
¾ כוס שמן
ביצה
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
למילוי:
5 תפו"ע גרנד מקולפים מגורדים בפומפיה עבה
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
קינמון (½ כפית ניתן להוסיף לפי הטעם)

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את כל רכיבי הבצק היטב עד לקבלת בצק פרורים ומחלקים ל 3
מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את רכיבי המילוי ומחלקים ל-2
בתבנית עגולה בקוטר 25 משטחים חלק ראשון של הבצק
מניחים מעל חצי מכמות המילוי ומשטחים את החלק השני של הבצק
מניחים בזהירות מעל המילוי, מניחים את מחצית המילוי הנותר מעל הבצק
משטחים את החלק האחרון של הבצק מעל
אופים בתנור חם על 170 מעלות בין 45 דקות לשעה
 

יחדיו

משתמש פעיל
צפה בקובץ המצורף 594991
הכנתי לשבת ויצאה מדהימה!!! נכנסת עכשיו למתכונים הקבועים שלי עד שימאס...
לוקחת ממש כמה דקות עבודה ויוצאת כמו פטיפור מושקע עם טעם מטריף...
אבל מה, שידרגתי עם שמנת מתוקה במקום ריץ. הרי בכל מקרה היא חלבית בגלל החמאה.
מקפיצה - מה גודל התבנית ? חדפ a4 ?
 

חלינה

משתמש חדש
העתקתי הכל!! המון תודות!

ומעלה גם:

עוגה עסיסית –תבנית תנור

חומרים:

לבצק טורט:

8 ביצים
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס שמן
3 כפות מיץ לימון

למלית:

1 וחצי כוס מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/3 כוס קמח
1/2 כוס מים
1 מרגרינה או 3/4 כוס שמן + 1/4 כוס מים
1 חב' אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי:
אפרסקים / שזיפים וכד' חתוכים (חי או משומר)
2 חב' אינסטנט ג'לי

הכנה:

להקציף את הביצים בשלמותן עם הסוכר- 10 דקות!

להוסיף אחרי הנמכת העוצמה למינימום: קמח, אבקת אפיה, שמן ולימון, לערבב לתערובת חלקה, ולחלק ל-2 תבניות תנור.

לאפות כל חלק כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, עד להשחמה קלה, לקרר.

הכנת המלית:

להרתיח בסיר 1/2 כוס מים, סוכר וניל וכוס סוכר.

לערבב בבלנדר (אפשר גם במזלג – לטרוף היטב) את הביצים, 1/3 כוס קמח וחצי כוס מים. להוסיף לסיר עם הרתיחה, להמשיך לערבב עד שמסמיך (כעין ג'לי)

לכבות, לערבב פנימה את המרגרינה – מחולקת (או השמן + מים), להוסיף פודינג ולערבב שוב למלית סמיכה וחלקה.

למרוח את המלית על חלק אחד של העוגה, להפוך בזהירות את החלק השני על המלית ולקלף בעדינות את דף האפיה.

לפזר חתיכות פרי בצורה נאה על העוגה העליונה, להכין את הג'לי לפי ההוראות ולשפוך מעל הפירות.

לאחסן במקרר. להגיש קר. העוגה נשמרת טובה וטריה במקרר למשך שבוע+
סליחה על ההקפצה - אפשר להקפיא?
 

זה אנוכי

משתמש פעיל
טוב שהקפצת. ככה הרווחנו...
בקשר לעוגת תמרים, מה זה מומלץ להוסיף קוקוס?
כמה בערך?
 

ST!

משתמש פעיל
עוגת שוקולד אוורירית מאוד

2 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
2 ביצים
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות קמח
6 כפות קקאו
2 כוסות קפה חם (כוס מים רותחים+כפית קפה)

לערבב, לאפות,
3 אינגלייש קייק

מכינה תמיד את המתכון לפחות פעמיים, זה פשוט מתחסל
תודה רבה

מוצלח ביותר
במיוחד אחרי הקפאה- נהיה רטוב וטעים

שאלה
כוסות רגילים או מדידה?
 

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
עוגת שוקולד קפה בחושה ומשודרגת

6 דקות הכנה בקערה אחת
טעים ועסיסי במיוחד! שווה לנסות

3 כוסות סוכר
2.5 כוסות קמח
חצי כוס שקדים/אגוזים טחונים - לא חובה. אפשר להמיר בחצי כוס קמח נוספת.
כוס קקאו
2 כפות קפה נמס
אבקת אפיה
סוכר וניל
כוס שמן
6 ביצים שלמות
כוס מים
3/4 כוס מים נוספת + 2 פקקים תמצית רום.

לערבב בK במהירות נמוכה את כל היבשים יחד
להוסיף את הנוזלים
לערבל לבלילה אחידה ללא גושים
לשפוך לתבנית חד"פ בינונית R31 או 3 תבניות אנגליש קייק
לאפות ב180 מעלות בערך 15-20 דקות רק עד שקיסם יוצא יבש ולא מעבר כשי שתישאר רכה.

לציפוי אפשר למרוח גנאש
או ציפוי שוקולד 4X4:
4 כפות מים
4 כפות סוכר
4 כפות קקאו
25 גר' מרגרינה
להמיס תוך כדי ערבוב על אש נמוכה
לשפוך ולמרוח על העוגה אחרי שמתקררת קצת

בתאבון!!!
 
נערך לאחרונה ב:

יוסף משה

משתמש חדש
עוגת גבינה טורט

7 ביצים (להפריד ולהקציף)
בקערה שמים את החלמונים
4 גבינה 5%
2 סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
2 כפות פודינג וניל
4 כפות קמח
לערבב הכל ביחד ולהנמיך את המיקסר לדרגת מהירות 1 ולהוסיף את הבלילה לקצף לערבב הכל יחד ולשפוך לתבנית ח"פ בינונית, אופים על 180 מעלות כשעה.
לקישוט
שמנת +3 סוכר וניל לערבב טוב, שמוציאים מהתנור שמים את השמנל מעל, ומחזירים לתנור מכובה אבל חם לעוד שעה..
בהצלחה
מה הכוונה 4 גבינה על איזה כמות מדובר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה