חלבי תפו''א מוקרם-איך מכינים טעים טעים?

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מבשלים תפו''א פרוסות או קוביות עם מלח
בישול כמעט מלא
אפשר גם בטטות, עדיף בסיר נפרד
מסננים ומעבירים לתבנית תנור
אופים מעט כדי שיקבל צבע וקריספיות
בסיר נפרד מטגנים בצל ופטריות מוסיפים שמנת לבישול, מלח, פ. שחור ומביאים כמעט לרתיחה, לאחמ''כ שופכים מעל תפו''א
אופים עוד קצת
אפשר מעל לפזר גבינ''צ
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אתמול העליתי מתכון לפסטה מוקרמת
אותו דבר בדוק לתפו"א

מבשלים במי מלח לריכוך

מכינים את הרוטב

מעבירים את התפו"א לתבנית
יוצקים את הרוטב מעל
מגרדים מעל גבינה צהובה [במקום לערבב עם הפסטה] ואופים גלוי כעשר דקות להמסה של הגבינ"צ והשחמה
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מתכון קל, טעים ופשוט מאד.

מבשלים תפוא בקליפה.
מקלפים חותכים, ממליחים, ומסדרים בתבנית.

מבשלים עד לרתיחה: שמנת מתוקה,
חצי כוס חלב.
חבילה רוטב פטריות (אני שמה חצי חבילה).

שופכים מעל התפו"א
מפזרים גבינצ
אופים מכוסה עד שהשמנת רותחת.
טעים.
 

ישראלה ישראלי

משתמש סופר מקצוען
רק אני לא אוהבת את התפו"א מבושלים קודם??? אני טוענת שזה משפיע על הקריספיות
אני מכינה מלא מלא רוטב
חצי ממנו שופכת על התפו"א בהתחלה ומכניסה לתנור והשאר לקראת הסוף
 

מצב כפית

משתמש מקצוען
מבשלים תפו''א פרוסות או קוביות עם מלח
בישול כמעט מלא
אפשר גם בטטות, עדיף בסיר נפרד
מסננים ומעבירים לתבנית תנור
אופים מעט כדי שיקבל צבע וקריספיות
בסיר נפרד מטגנים בצל ופטריות מוסיפים שמנת לבישול, מלח, פ. שחור ומביאים כמעט לרתיחה, לאחמ''כ שופכים מעל תפו''א
אופים עוד קצת
אפשר מעל לפזר גבינ''צ

הכנתי.
יצא קצת רוטב כי הכנתי מלא תפו''א...
מה אפשר לעשות?
 

אם פי 3

משתמש מקצוען
לא הבנתי מה העניין בלבשל קודם?
אני אופה עם מעט שמן ומלח עד לריכוך ואז שופכת את ההקרמה שבישלתי בסיר, מוסיפה פתיתי גבינה צהובה ואופה כמה דקות, יוצא מצוין!
האפיה לא לוקחת הרבה זמן?
כשאני אופה תפו"א בנפרד זה לוקח זמן, והם לא יוצאים קריספי כמו התפוגן...
מעניין...
ועוד נקודה- התפוגן חוסך קילוף וחיתוך אסטטי...
 

rk 1234

משתמש פעיל
לא הבנתי מה העניין בלבשל קודם?
אני אופה עם מעט שמן ומלח עד לריכוך ואז שופכת את ההקרמה שבישלתי בסיר, מוסיפה פתיתי גבינה צהובה ואופה כמה דקות, יוצא מצוין!

גם אני עושה כך. יוצא פצצה!

אופה עד שהתפו"א רך.
כשהתרכך טוב, שופכת ישר את תערובת ההקרמה (ללא בישול מקדים) על התפו"א אופה עוד כ-10 ד'.
מוסיפה גבינה צהובה משאירה בתנור עוד כ-2 דקות - יוצא מדהים וטעעעעים.

בהצלחה.
 

אם פי 3

משתמש מקצוען
גם אני עושה כך. יוצא פצצה!

אופה עד שהתפו"א רך.
כשהתרכך טוב, שופכת ישר את תערובת ההקרמה (ללא בישול מקדים) על התפו"א אופה עוד כ-10 ד'.
מוסיפה גבינה צהובה משאירה בתנור עוד כ-2 דקות - יוצא מדהים וטעעעעים.

בהצלחה.
יוצא קריספי?
כשאני עושה ככה זה לא אותו הדבר כמו תפוגן....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  25  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה