דרוש מידע גז רגיל או אינדוקציה?

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מנצל את השאלה..

יש למישהו דגם וחנות מומלצת לקניית אינדוקציה?
 

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מה אתה עושים כשיש הפסקת חשמל?

אצלנו היה הפסקת חשמל שעה לפני שבת, ויש לי גז כך שהיה לי איך להרתיח את הסירים
וגם סיר עם מים (כי גם מיחם זה על חשמל)
אח"ז שמתי את הסירים על הפלטה וחברתי לחשמל וכיסיתי בשמיכה עד שחזר החשמל והכל היה רותח בס"ד.
את כל זה א"א לעשות כשיש כיריים על חשמל.
 

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אף אחד גם לא הזכיר כאן את עניין השעון באינדוקציה
כשהסיר מגיע לרתיחה, את מכוונת שעון לכל סיר בנפרד ויכולה ללכת לישון/לצאת מהבית
בהגיע הזמן - הסיר נכבה אוטומטית לפי השעה שקבעת מראש. תענוג!
 

מקשיב

משתמש פעיל
חוץ ממה שהזכירו פה
שבאינדוקציה יש אפשרות לחום יותר גבוה במקרה הצורך,
אפשר גם להשתמש בהם כמשטח רגיל להנחת מוצרים
בחלקים שלא פועלים באותו זמן.
 

דין דן דון

משתמש חדש
א. יש לאינדוקציה יותר סיוכי להיטרף בגלישת בשר וחלב.
ב. בפסח א"א להכשיר וחייבים עוד כיריים גז כך שלא מתפטרים מהגז...
 

מקשיב

משתמש פעיל
אנחנו משתמשים לחלבי בכיריים אחרות,
אבל יש לזה פתרון מעולה
שאותו אנחנו עושים בפסח
יש כיסוי מיוחד שמניחים על האינדוקציה,
ואז אפשר להשתמש בפסח לכתחילה.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
מה שמעצבן זה שאם יש טיפה רטיבות על הלחצנים (מגע) הם לא עובדים וגם מכבים את כל הכיריים.

אגב, הרבה סירים ישנים כן עובדים לנו על האינדוקציה, ובחדשים זה נראה לי כמעט כולם (רק שלא קנינו חדשים לאחרונה)
לסירים שלא עובדים, יש אופציה קצת מסורבלת לקנות תחתית עגולה שמניחים על הכירה והיא מתחממת ומחממת את הסיר.

אנחנו משתמשים בהם רק לבשרי חמץ בלבד.

לחלבי קנינו קרמי נפרד
ולפסח קנינו רק בשרי כירה חשמלית פשוטה (אולי השנה נקנה עוד קרמי לפסח).
 

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
כמה יוצא לכם עלות החשמל בעקבות שימוש באינדוקציה?
 

מחלימה

משתמש מקצוען
אכן זה נתון מענין-העלות, השאלה היא אם יש דרך לחשב עלות שימוש בחשמל האינדוקציה ביחס לגז שאותו אפשר לבדוק בקלות בחשבון
כמי שמבשלת הרבה ב"ה זה משמעותי, מעבר לעלות הסירים החדשים והאנדוקציה עצמה
אם יש למישהוא אינדיקציה בנושא אשמח
ותודה לכולם
הפרתם את ידיעותי בענין.
 

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
א. יש לאינדוקציה יותר סיוכי להיטרף בגלישת בשר וחלב.
ב. בפסח א"א להכשיר וחייבים עוד כיריים גז כך שלא מתפטרים מהגז...
א. הרבה מורי הוראה אומרים שאין הבדל בין גז לאינדוקציה. המחמירים ברובם לא ראו איך זה עובד.
ב. אני אשכנזי שמחמירים בזה - והרב הורה לי לקנות סילקון לפסח.
 

חוייי

משתמש צעיר
דווקא פסח זה אחד הסיבות הכי גדולות לקנות אינדוקציה
בעלי שאל שנה שעברה פוסקים מאוד מחמירים והם פסקו שאם יש סילקון שמכסה טוב את הכל ככה שלא יכנס מים בין הסיליקון לכיריים אז זה לכתחילה להשתמש בזה.
וזה פשוט היה כיף שנה שעברה שהיה לי כיריים רגיליות חזקות שעומדות במקום הרגיל
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני מבין שעדיין לא נעשה מחקר מקיף מספיק על המעמד ההלכתי של האינדוקציה ולכן כל רב עושה דין ופסק לעצמו.
אני לא הייתי סומך כעת על אף רב לקולא בעניין הזה עד שהם יבדקו את זה לעומק.
אולי אפשר לפנות למשמרת השבת שינסו להכנס גם לנישה הזו. הם עשו עבודה יפה עם המקררים והמזגנים.
 

חוייי

משתמש צעיר
אני מבין שעדיין לא נעשה מחקר מקיף מספיק על המעמד ההלכתי של האינדוקציה ולכן כל רב עושה דין ופסק לעצמו.
אני לא הייתי סומך כעת על אף רב לקולא בעניין הזה עד שהם יבדקו את זה לעומק.
אולי אפשר לפנות למשמרת השבת שינסו להכנס גם לנישה הזו. הם עשו עבודה יפה עם המקררים והמזגנים.
תשובה שקיבלתי:
ממש לא נכון, אין משהו שצריך בירור מאחר ועל כל משטח שמצפים אותו בסיליקון מותר לכתחילה להשתמש (אם לא חודר מים בין המשטח לסיליקון)
הבעיה היתה עד עכשיו שאין אפשרות להניח על האש סיליקון וכדו׳ (וגם אם כן אז החום לא יעבור) ואותו הבעיה יש גם בכיריים קרמיות.
אבל באינדוקציה אין את הבעיה כי החום עובר גל דרך הסילקון ומצד שני יש הפרדה טובה
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
תשובה שקיבלתי:
ממש לא נכון, אין משהו שצריך בירור מאחר ועל כל משטח שמצפים אותו בסיליקון מותר לכתחילה להשתמש (אם לא חודר מים בין המשטח לסיליקון)
הבעיה היתה עד עכשיו שאין אפשרות להניח על האש סיליקון וכדו׳ (וגם אם כן אז החום לא יעבור) ואותו הבעיה יש גם בכיריים קרמיות.
אבל באינדוקציה אין את הבעיה כי החום עובר גל דרך הסילקון ומצד שני יש הפרדה טובה
מה זה סיליקון? איפה משיגים?
האם החמץ לא עובר מצד אחד של הסיליקון לצד השני? (האם אפשר לחמם במיקרוגל חמץ אם מצפים אותו בסיליקון מבפנים?)
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
קצת מאזנת
בדיוק השנה הייתי בהתלבטות הזו ובסוף הלכתי על הישן והמוכר-גז.
על אנדוקציה אי אפשר לעשות חציל או דג מעושן בנייר כסף.
כשיש הפסקת חשמל זה נורא נוח שאפשר לבשל משהו חם.
בעיני יש ערך חינוכי לראות איך מבשלים באש, לראות את התהליל, להיות בסבלנות עד שרותח וכולי, לי כרגע זה אפשרי ולכן אני מעדיפה לשמר את זה...
 

שליח

משתמש חדש
תשובה שקיבלתי:
ממש לא נכון, אין משהו שצריך בירור מאחר ועל כל משטח שמצפים אותו בסיליקון מותר לכתחילה להשתמש (אם לא חודר מים בין המשטח לסיליקון)
הבעיה היתה עד עכשיו שאין אפשרות להניח על האש סיליקון וכדו׳ (וגם אם כן אז החום לא יעבור) ואותו הבעיה יש גם בכיריים קרמיות.
אבל באינדוקציה אין את הבעיה כי החום עובר גל דרך הסילקון ומצד שני יש הפרדה טובה
כמו שציינו, חייבים שיהיה יבש בין הסיליקון לכירים,
לפי זה צריך להיזהר כל הפסח שלא יגלוש שום סיר,
מה שלא כ"כ מציאותי בעיני, כשמבשלים תפוחי אדמה או סלק.
קשה מאוד למצוא בפסח כירים נקיים שלא גלש עליהם שום נוזל.
אם יש אנשים שלא זה המצב אצלם, ושום דבר לא גולש,
לא מובן כ"כ למה טוענים שיש עדיפות לאנדוקציה בגלל הניקיון,
הרי לטענתם אצלם בבית שום דבר לא גולש על הכיריים.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
קצת מאזנת
בדיוק השנה הייתי בהתלבטות הזו ובסוף הלכתי על הישן והמוכר-גז.
על אנדוקציה אי אפשר לעשות חציל או דג מעושן בנייר כסף.
כשיש הפסקת חשמל זה נורא נוח שאפשר לבשל משהו חם.
בעיני יש ערך חינוכי לראות איך מבשלים באש, לראות את התהליל, להיות בסבלנות עד שרותח וכולי, לי כרגע זה אפשרי ולכן אני מעדיפה לשמר את זה...
בשביל זה אולי עדיף פרימוס על נפט. גם יותר בטוח וגם יותר חינוכי.
דאגה אחת פחות יש לנו היום: אם יש ריח של גז זה בוודאי לא קשור אלינו.
את העטיפות נייר כסף אפשר לעשות בתור תנור או על כירים קרמיות שקונים במאה ש"ח.

אם כבר מה שבאמת צריך (בעיקר לתושבי ההרים) זה חימום לא על חשמל. אמנם הכי נוח גז, אבל עדיף לקנות תנור נפט ובקבוק נפט ולשמור בבוידם, כי הפסקות החשמל קורות דווקא בימים הכי קפואים עם השלגים וכו'. ואז זה ממש סכנת חיים אם אין חימום זמין.
 

טל ומטר

משתמש פעיל
אין כמו אינדוקציה!
לפי שאלת רב (אשכנזי ליטאי) שעשינו אפשר ומספיק לשים בפסח גם ניר אפיה להפרדה. יותר נח מסיליקון.
 

חוייי

משתמש צעיר
כמו שציינו, חייבים שיהיה יבש בין הסיליקון לכירים,
לפי זה צריך להיזהר כל הפסח שלא יגלוש שום סיר,
מה שלא כ"כ מציאותי בעיני, כשמבשלים תפוחי אדמה או סלק.
קשה מאוד למצוא בפסח כירים נקיים שלא גלש עליהם שום נוזל.
אם יש אנשים שלא זה המצב אצלם, ושום דבר לא גולש,
לא מובן כ"כ למה טוענים שיש עדיפות לאנדוקציה בגלל הניקיון,
הרי לטענתם אצלם בבית שום דבר לא גולש על הכיריים.
ברור שגולש!!!
אבל אם יש סיליקון גדול (שיותר גדול מהכיריים) ומדביקים אותו לשיש בקצוות ויש את הגובה קצת של הכיריים ויש את הכיסוי שיש שקצת עולה על זה וגם מודבק
אז מנסיון לא נכנס שום רטיבות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה