זה יכול להיות מתכון לכל יום. סתם חיפשתי חרוז למילה 'מתכון' . החרוז אומנם לא משובח, אבל המתכון - כן.
המתכון הזה נולד, כשתפוחי האדמה בסלסלה גם הצמיחו חצ'קונים ירוקים וגם התקמטו נוראות. הסתכלתי עליהם, מתבגרים-מזדקנים, ותהיתי מה נעשה איתם. כבר ניצלתי את אופציית ה'צ'יפס בתנור' עם הבטטות שסבלו מדיסוננס כרונולוגי דומה. חשבתי על בלינצ'ס, כי פירה זה פושטי מדי, אבל היה יום חמישי עמוס, ובלינצ'ס לא מתאים לימי חמישי שכאלה.
הצעתי לבת שלי להתחיל בפירה, וסיכמנו שנראה הלאה.
היא הכינה פירה. ואז צץ לנו הרעיון: להכין פיצ'יבולס.
השם המהולל הוא בסך הכל הלחמה של המילים הבאות: פירה-פירורי לחם + צ'ילי + בולס.
הפירה היה מתובל כדבעי, עם קצת שמן. היא ואחותה גלגלו כדורים יפים, טבלו בתערובת של רוטב צ'ילי + פירורי לחם מוזהבים. סידרו בתבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה. אפו על מאתיים מעלות במשך שלושים דקות. אין צורך בשמן. יש כבר שמן בתוך הפירה.
יצאו כדורים קריספיים, יפים וטעימים מדי.
אם הייתי חרוצה יותר, הייתי מצלמת את הכדורים שנשארו ומעלה לפורום.
מצד שני, אם הייתי חרוצה יותר, הייתי כנראה מכינה בלינצ'ס והמתכון הזה לא היה נולד .
המתכון הזה נולד, כשתפוחי האדמה בסלסלה גם הצמיחו חצ'קונים ירוקים וגם התקמטו נוראות. הסתכלתי עליהם, מתבגרים-מזדקנים, ותהיתי מה נעשה איתם. כבר ניצלתי את אופציית ה'צ'יפס בתנור' עם הבטטות שסבלו מדיסוננס כרונולוגי דומה. חשבתי על בלינצ'ס, כי פירה זה פושטי מדי, אבל היה יום חמישי עמוס, ובלינצ'ס לא מתאים לימי חמישי שכאלה.
הצעתי לבת שלי להתחיל בפירה, וסיכמנו שנראה הלאה.
היא הכינה פירה. ואז צץ לנו הרעיון: להכין פיצ'יבולס.
השם המהולל הוא בסך הכל הלחמה של המילים הבאות: פירה-פירורי לחם + צ'ילי + בולס.
הפירה היה מתובל כדבעי, עם קצת שמן. היא ואחותה גלגלו כדורים יפים, טבלו בתערובת של רוטב צ'ילי + פירורי לחם מוזהבים. סידרו בתבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה. אפו על מאתיים מעלות במשך שלושים דקות. אין צורך בשמן. יש כבר שמן בתוך הפירה.
יצאו כדורים קריספיים, יפים וטעימים מדי.
אם הייתי חרוצה יותר, הייתי מצלמת את הכדורים שנשארו ומעלה לפורום.
מצד שני, אם הייתי חרוצה יותר, הייתי כנראה מכינה בלינצ'ס והמתכון הזה לא היה נולד .