פרווה פיצ'יבולס - מתכון ליום ראשון

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
זה יכול להיות מתכון לכל יום. סתם חיפשתי חרוז למילה 'מתכון' :). החרוז אומנם לא משובח, אבל המתכון - כן.
המתכון הזה נולד, כשתפוחי האדמה בסלסלה גם הצמיחו חצ'קונים ירוקים וגם התקמטו נוראות. הסתכלתי עליהם, מתבגרים-מזדקנים, ותהיתי מה נעשה איתם. כבר ניצלתי את אופציית ה'צ'יפס בתנור' עם הבטטות שסבלו מדיסוננס כרונולוגי דומה. חשבתי על בלינצ'ס, כי פירה זה פושטי מדי, אבל היה יום חמישי עמוס, ובלינצ'ס לא מתאים לימי חמישי שכאלה.
הצעתי לבת שלי להתחיל בפירה, וסיכמנו שנראה הלאה.
היא הכינה פירה. ואז צץ לנו הרעיון: להכין פיצ'יבולס.
השם המהולל הוא בסך הכל הלחמה של המילים הבאות: פירה-פירורי לחם + צ'ילי + בולס.
הפירה היה מתובל כדבעי, עם קצת שמן. היא ואחותה גלגלו כדורים יפים, טבלו בתערובת של רוטב צ'ילי + פירורי לחם מוזהבים. סידרו בתבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה. אפו על מאתיים מעלות במשך שלושים דקות. אין צורך בשמן. יש כבר שמן בתוך הפירה.
יצאו כדורים קריספיים, יפים וטעימים מדי.

אם הייתי חרוצה יותר, הייתי מצלמת את הכדורים שנשארו ומעלה לפורום.
מצד שני, אם הייתי חרוצה יותר, הייתי כנראה מכינה בלינצ'ס והמתכון הזה לא היה נולד :).
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
וואוו
אהבתי את היצירתיות הפורצת והספונטנית...
נשמע ממש טוב מגרה
והכי שובר שגרה
תודה דבורי!!!

רק מנסה לנחש מה יקרה אם עוד כמה ירקות יחליטו להתבגר...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה יכול להיות מתכון לכל יום. סתם חיפשתי חרוז למילה 'מתכון' :). החרוז אומנם לא משובח, אבל המתכון - כן.
המתכון הזה נולד, כשתפוחי האדמה בסלסלה גם הצמיחו חצ'קונים ירוקים וגם התקמטו נוראות. הסתכלתי עליהם, מתבגרים-מזדקנים, ותהיתי מה נעשה איתם. כבר ניצלתי את אופציית ה'צ'יפס בתנור' על הבטטות שסבלו מדיסוננס כרונולוגי דומה. חשבתי על בלינצ'ס, כי פירה זה פושטי מדי, אבל היה יום חמישי עמוס, ובלינצ'ס לא מתאים לימי חמישי שכאלה.
הצעתי לבת שלי להתחיל בפירה, וסיכמנו שנראה הלאה.
היא הכינה פירה. ואז צץ לנו הרעיון: להכין פיצ'יבולס.
השם המהולל הוא בסך הכל הלחמה של המילים הבאות: פירה-פירורי לחם + צ'ילי + בולס.
הפירה היה מתובל כדבעי, עם קצת שמן. היא ואחותה גלגלו כדורים יפים, טבלו בתערובת של רוטב צ'ילי + פירורי לחם מוזהבים. סידרו בתבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה. אפו על מאתיים מעלות במשך שלושים דקות. אין צורך בשמן. יש כבר שמן בתוך הפירה.
יצאו כדורים קריספיים, יפים וטעימים מדי.

אם הייתי חרוצה יותר, הייתי מצלמת את הכדורים שנשארו ומעלה לפורום.
מצד שני, אם הייתי חרוצה יותר, הייתי כנראה מכינה בלינצ'ס והמתכון הזה לא היה נולד :).
נשמע כמו גרסא משודרגת של קרוקטים :)
מתכון מסודר יש? כלומר: כמה תפו"א את מחשבת לכל סועד/ת? בערך.
אני מבינה שאין צורך בביצים כי הצ'ילי משמש כדבק כן?
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מתכון מסודר יש? כלומר: כמה תפו"א את מחשבת לכל סועד/ת? בערך.
מ-4 תפוחי אדמה כמושים יצאו 28 כדורים יפים. (אלה לא כדורי עוג, כן?)
אני מבינה שאין צורך בביצים כי הצ'ילי משמש כדבק כן?
נכון. וזאת ההזדמנות להגיד שכדאי להשתמש ברוטב צ'ילי איכותי. תמיד כדאי. לא רק במתכון הזה :)
אגב, הבנות שלי מתקנות אותי עכשיו שהן עבדו קשה יותר ממה שחשבתי :). הן טבלו כל כדור ברוטב צ'ילי, ורק אחר כך טבלו בפירורי הלחם.
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
תענוג של סיפורת:)
ז'אנר חדש?
אה גם מתכון מעניין...
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הוי... איך אני אוהבת... החיים הטובים :cool:
אבל @dvory , לפי מה שידוע לי לא מומלץ לאכול תפוחי אדמה שהצמיחו "עיניים" או כתמים ירוקים.
פעם הבאה, תתפנקו עם צעירים ורעננים...
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הוי... איך אני אוהבת... החיים הטובים :cool:
אבל @dvory , לפי מה שידוע לי לא מומלץ לאכול תפוחי אדמה שהצמיחו "עיניים" או כתמים ירוקים.
פעם הבאה, תתפנקו עם צעירים ורעננים...

עוד לא ראיתי סבתא אחת שנפטרה צעירה כי היא אכלה תפו"א עם כתמים ירוקים.... :p
 

חמג

משתמש מקצוען
@dvory אם את כבר מעלה מתכון בדיוק תכננתי לכתוב לך:
לפני המון זמן העלית מתכון בחכמת נשים לסלט חצילים, רשמתי באנשהוא בראש והשבוע נזכרתי בו,
יצא מדהים!!!!!!! נכנס ישירות לפייבוריטים שלנו... והתבלין הזה פשוט טוב,
אז תודה!!!
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
יצא מדהים!!!!!!!
יו, איזה כיף לקרוא.
הסלט הזה הוא גם הפייבוריט שלנו. למרות שבכל שבת התחרות נפתחת מחדש :)
אולי אעלה בהמשך פוסט עם מתכון לסלט חצילים-בטטה מהמם. עוד פייבוריט. אקרא לו 'מתכון לא רציני ליום שני' ;).
 

נעמי20

משתמש פעיל
@dvory אם את כבר מעלה מתכון בדיוק תכננתי לכתוב לך:
לפני המון זמן העלית מתכון בחכמת נשים לסלט חצילים, רשמתי באנשהוא בראש והשבוע נזכרתי בו,
יצא מדהים!!!!!!! נכנס ישירות לפייבוריטים שלנו... והתבלין הזה פשוט טוב,
אז תודה!!!

@dvory אפשר את המתכון?
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
@dvory אפשר את המתכון?
בבקשה:
שמים נייר אפיה על תבנית תנור גדולה. פורסים בצל לטבעות דקות ויפות. מניחים בתבנית. חותכים חציל ל'אצבעות' בינוניות. מניחים מעל הבצל. משמנים. שולחים לתנור לחום של מאתיים מעלות במשך חמש עשרה דקות. אחרי חמש עשרה דקות מוציאים, מניחים מעל פרוסות עגבנייה. אם אלה עגבניות גדולות, כדאי לחתוך אותן לחצאי ירחים דקיקים. עכשיו, כשעגבניות השרי כל כך זולות, אני משתמשת בהן. היחס הוא בצל-חציל-שלוש עגבניות בינוניות. מחזירים לתנור, בלי שימון נוסף, לעוד חמש עשרה דקות.
אחרי שלושים דקות, כשהבצל והחציל רכים וקריספים, מוציאים. מעבירים לקופסה. ורק אז מתחילים לתבל: מלח, שום, פלפל שחור, פפריקה מרוקאית, ו-מלך הסלט: טוסקנה. מערבבים בעדינות כדי לא למעוך את הירקות לרסק.
וזהו.
כמה פשוט - ככה טעים.
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דבורי, תודה על המתכון!
הכנתי, יצא מדהים!:)
IMG_3640.JPG
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

yudit:)

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
זה יכול להיות מתכון לכל יום. סתם חיפשתי חרוז למילה 'מתכון' :). החרוז אומנם לא משובח, אבל המתכון - כן.
המתכון הזה נולד, כשתפוחי האדמה בסלסלה גם הצמיחו חצ'קונים ירוקים וגם התקמטו נוראות. הסתכלתי עליהם, מתבגרים-מזדקנים, ותהיתי מה נעשה איתם. כבר ניצלתי את אופציית ה'צ'יפס בתנור' עם הבטטות שסבלו מדיסוננס כרונולוגי דומה. חשבתי על בלינצ'ס, כי פירה זה פושטי מדי, אבל היה יום חמישי עמוס, ובלינצ'ס לא מתאים לימי חמישי שכאלה.
הצעתי לבת שלי להתחיל בפירה, וסיכמנו שנראה הלאה.
היא הכינה פירה. ואז צץ לנו הרעיון: להכין פיצ'יבולס.
השם המהולל הוא בסך הכל הלחמה של המילים הבאות: פירה-פירורי לחם + צ'ילי + בולס.
הפירה היה מתובל כדבעי, עם קצת שמן. היא ואחותה גלגלו כדורים יפים, טבלו בתערובת של רוטב צ'ילי + פירורי לחם מוזהבים. סידרו בתבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפייה. אפו על מאתיים מעלות במשך שלושים דקות. אין צורך בשמן. יש כבר שמן בתוך הפירה.
יצאו כדורים קריספיים, יפים וטעימים מדי.

אם הייתי חרוצה יותר, הייתי מצלמת את הכדורים שנשארו ומעלה לפורום.
מצד שני, אם הייתי חרוצה יותר, הייתי כנראה מכינה בלינצ'ס והמתכון הזה לא היה נולד :).
אני מכינה עכשיו (זה בתנור :p)
יש לכם משו קליל לשים ליד
לא משו כבד.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה