קינוחים מנות אחרונות לחגים...

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הולכים לחד פעמי קונים כלי יפה
ואז עושים מוס, פעם ריץ עם שוקולד מריר וחמאת בוטנים, פעם עם קרם נוגט ופעם עם קפה, אם רוצים לשדרג עושים שכבות או משברי עוגיות או מפרורי עוגה קנויה או משברי גליליות. אני למשל לשבת עשיתי קרונפלקס עם חמאת בוטנים ודבש יצא מהמם.
ומרכיבים כמה שכבות שרוצים ומקשטים למעלה כיד הדמיון הטובה.
הנה דוגמא העליתי בעבר מתכון אם תרצי העלה שוב זה של הני בקר מוס שכבות 2.jpg
 

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
הולכים לחד פעמי קונים כלי יפה
ואז עושים מוס, פעם ריץ עם שוקולד מריר וחמאת בוטנים, פעם עם קרם נוגט ופעם עם קפה, אם רוצים לשדרג עושים שכבות או משברי עוגיות או מפרורי עוגה קנויה או משברי גליליות. אני למשל לשבת עשיתי קרונפלקס עם חמאת בוטנים ודבש יצא מהמם.
ומרכיבים כמה שכבות שרוצים ומקשטים למעלה כיד הדמיון הטובה.
הנה דוגמא העליתי בעבר מתכון אם תרצי העלה שוב זה של הני בקרצפה בקובץ המצורף 544775
נראה מהמם! אשמח אם תוכלי להעלות שוב!

ותודה לפותחת האשכול.
גם אני מחפשת קינוחים קלים להכנה.
אין לי מספיק זמן להתקשקש עם זה...
 

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה מהמם! אשמח אם תוכלי להעלות שוב!

ותודה לפותחת האשכול.
גם אני מחפשת קינוחים קלים להכנה.
אין לי מספיק זמן להתקשקש עם זה...
2 ריצ' גדולים [כל אחד 500 מ"ל] או 4 של מכירות
200גרם שוקולד מריר
2 קופאות קרם נוגט [סה"כ 500 גרם בערך]
2 פסי עוגה פשוטה בחושה [אפשר קנוי הכי זול בטעם שוקולד]

גליליות אגוזים פרווה לקישוט
אפשר קישוט משוקולד מריר


מקציפים את הריצ'ים

ממיסים בסיר את השוקולד יחד עם קרם הנוגט.

מצננים מעט שלא יהיה ממש רותח אבל שיהיה נוזלי ומוסיפים לריצ'. מקציפים להטמעה מלאה.

מפוררים את העוגות.
מפזרים בתחתית כוסיות פירורי עוגה.
מזלפים מהקרם מעל. שוב עוגה ושוב קרם
מקשטים בגליליות.
אפשר להוסיף גליליות.

שומרים במקרר עד ליומיים ובהקפאה ליותר.
מפשירים שעה לפני ההגשה.
גליליות כדאי לנעוץ רק בהגשה כדי שישאר פריך

הערה שלי: תנסי להוריד במעט את כמות הנוגט
 

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
2 ריצ' גדולים [כל אחד 500 מ"ל] או 4 של מכירות
200גרם שוקולד מריר
2 קופאות קרם נוגט [סה"כ 500 גרם בערך]
2 פסי עוגה פשוטה בחושה [אפשר קנוי הכי זול בטעם שוקולד]

גליליות אגוזים פרווה לקישוט
אפשר קישוט משוקולד מריר


מקציפים את הריצ'ים

ממיסים בסיר את השוקולד יחד עם קרם הנוגט.

מצננים מעט שלא יהיה ממש רותח אבל שיהיה נוזלי ומוסיפים לריצ'. מקציפים להטמעה מלאה.

מפוררים את העוגות.
מפזרים בתחתית כוסיות פירורי עוגה.
מזלפים מהקרם מעל. שוב עוגה ושוב קרם
מקשטים בגליליות.
אפשר להוסיף גליליות.

שומרים במקרר עד ליומיים ובהקפאה ליותר.
מפשירים שעה לפני ההגשה.
גליליות כדאי לנעוץ רק בהגשה כדי שישאר פריך

הערה שלי: תנסי להוריד במעט את כמות הנוגט
אל תשכחנה שנוגט עשוי מאגוזים!
 

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אל תשכחנה שנוגט עשוי מאגוזים!
חבל שאמרת, אם לא היית אומרת לא היינו יודעות ולא היה שום בעיה לאכול את זה!
(אגב לא בקשר אליך סתם בקשר לחשש של אכילת אגוז יותר חושב להזהר מהחטא מאשר משהוא שמזכיר את החטא)
 

רבקי100

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הולכים לחד פעמי קונים כלי יפה
ואז עושים מוס, פעם ריץ עם שוקולד מריר וחמאת בוטנים, פעם עם קרם נוגט ופעם עם קפה, אם רוצים לשדרג עושים שכבות או משברי עוגיות או מפרורי עוגה קנויה או משברי גליליות. אני למשל לשבת עשיתי קרונפלקס עם חמאת בוטנים ודבש יצא מהמם.
ומרכיבים כמה שכבות שרוצים ומקשטים למעלה כיד הדמיון הטובה.
ואז מצלמים את זה מקצועי ומגרההה:p
 

ינשופי

משתמש סופר מקצוען

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
2 ריצ' גדולים [כל אחד 500 מ"ל] או 4 של מכירות
200גרם שוקולד מריר
2 קופאות קרם נוגט [סה"כ 500 גרם בערך]
2 פסי עוגה פשוטה בחושה [אפשר קנוי הכי זול בטעם שוקולד]

גליליות אגוזים פרווה לקישוט
אפשר קישוט משוקולד מריר


מקציפים את הריצ'ים

ממיסים בסיר את השוקולד יחד עם קרם הנוגט.

מצננים מעט שלא יהיה ממש רותח אבל שיהיה נוזלי ומוסיפים לריצ'. מקציפים להטמעה מלאה.

מפוררים את העוגות.
מפזרים בתחתית כוסיות פירורי עוגה.
מזלפים מהקרם מעל. שוב עוגה ושוב קרם
מקשטים בגליליות.
אפשר להוסיף גליליות.

שומרים במקרר עד ליומיים ובהקפאה ליותר.
מפשירים שעה לפני ההגשה.
גליליות כדאי לנעוץ רק בהגשה כדי שישאר פריך

הערה שלי: תנסי להוריד במעט את כמות הנוגט
יש תמונה?
 

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שאם לא היית יודעת שזה אגוזים לא הייתה לך בעיה לאכול את זה...
זה לא חמץ, וזה גם לא הלכה, אם אני אוכלת משהו בתמימות לא לשם אגוזים לא נראה לי שזאת בעיה.
 

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אל תשכחנה שנוגט עשוי מאגוזים!
טוב, אז אמרתי לבעלי שישאל רב על כל הענין של האגוזים, ואגוזים טחונים ומעורבב וכו'.
לא פוסקת הלכה/ מנהג רק אומרת מה אמרו לנו.
הרב אמר שאגוז בגימטריה זה חטא, נוגט עד כמה שהוא מצליח לחשב זה לא!
והסיבה השניה שלא אוכלים אגוז, וגם פיצוחים כי זה מפריע להתרכז בתפילות (זה הטעם השני)
אבל בנוגט, ודבר שלא נקרא אגוז וכו'- לא לזאת היתה הכונה
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
סלט פירות בג'לי
מגרדים תפוחי גרנד במגרדת גסה
מוסיפים:
תכולה של 1 חבילת ג'לי (לא מוכן)
חצי בקבוק ספרינג תות-בננה
אננס מקופסאת שימורים
חמוציות

מרענן וקליל
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סלט פירות בג'לי
מגרדים תפוחי גרנד במגרדת גסה
מוסיפים:
תכולה של 1 חבילת ג'לי (לא מוכן)
חצי בקבוק ספרינג תות-בננה
אננס מקופסאת שימורים
חמוציות

מרענן וקליל
כמה זמן זה נשמר במקרר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה