דרוש מתכון תפגיזו לי משו שלא נולד

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
היי לכולן
יש לנו מחר ארוע בשרי (עברה שנה מהאחרון...)
הפעם בא לי כבדים בהגשה אחרת
החלטתי להגיש בתוך קוראסונים שאאפה
אבל רוצה את הכבדים בטעם נדיר עם טוויסט מעניין שלא נולד
יאלה תזרימו לי רעיונות
@shira bira @java @ה. בקר
וכל הכשרוניות כאן שלא זוכרת את שמן...
מבטיחה לשתף אח"כ בעז"ה
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
היי לכולן
יש לנו מחר ארוע בשרי (עברה שנה מהאחרון...)
הפעם בא לי כבדים בהגשה אחרת
החלטתי להגיש בתוך קוראסונים שאאפה
אבל רוצה את הכבדים בטעם נדיר עם טוויסט מעניין שלא נולד
יאלה תזרימו לי רעיונות
@shira bira @java @ה. בקר
וכל הכשרוניות כאן שלא זוכרת את שמן...
מבטיחה לשתף אח"כ בעז"ה
יש לי רק דברים שנולדו, כמו ריבת דובדבנים או ריבת בצל
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אל תסבכי אותי עם משהו אצלנו שלא אוכל עגבניות ואבוקדו ;)
בעייתכם הבלעדית ;)

למה דווקא קרואסון?
אפשר סיגר ומילוי מזרחי
כבד עם כמון/קארי של 'פרג'
בצל סומק
טחינה לימונית
כוסברה/פטרוזיליה

ואגב, הבלסמי לא חייב ללכת עם אבוקדו
אפשר לעשות
בלסמי מצומצם
בצל סגול דק מוחמץ או שלא
חסה לליק
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
בעייתכם הבלעדית ;)

למה דווקא קרואסון?
אפשר סיגר ומילוי מזרחי
כבד עם כמון/קארי של 'פרג'
בצל סומק
טחינה לימונית
כוסברה/פטרוזיליה

ואגב, הבלסמי לא חייב ללכת עם אבוקדו
אפשר לעשות
בלסמי מצומצם
בצל סגול דק מוחמץ או שלא
חסה לליק
שאלו יהיו הבעיות שלנו...

למה דווקא קוראסון? כי סיגרים כבר עשינו פעם קודמת
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
שאלו יהיו הבעיות שלנו...

למה דווקא קוראסון? כי סיגרים כבר עשינו פעם קודמת
יאללה
אז יש לך את הרעיון השני עם הבצל והחסה.

והנה עוד רעיון:
קרם בטטה
חתיכות כבד עם זיגוג של דבש/סילאן
שקדים/פיסטוקים/צנוברים קלויים

או
מריחה הגונה של רוטב חרדל ודבש
חתיכות כבד
פרוסות קישוא דקות צרובות בתנור.

או סגנון פריקסה
חתיכות כבד
פרוסות תפו"א מבושל
ביצה קשה
אריסה
לימון כבוש
קצת טחינה
(הבצק המקורי של פריקסה נוטה למתיקות)
 
נערך לאחרונה ב:

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
והנה עוד רעיון:
קרם בטטה
חתיכות כבד עם זיגוג של דבש/סילאן
שקדים/פיסטוקים/צנוברים קלויים

אולי אפשר למרוח על הקרואסון.
צריך לנסות קודם לבדוק שזה משתלב טוב.
נראלי אני ישלב בין השתיים אמרח קונפיטורת דובדבנים טובה
עלזה את הכבדים בזיגוג של סילאן ומעט סויה
ופיסטוקים גרוסים
נראלי זה יהיה שוססססססססססס

וואו תודה
נדלקתי
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אוי סליחה. את לא חושבת שרחמנות על הגברים שלא יבינו מה קורה להם בפה???
אוי ממש לא אצלנו, הגברים אצלנו מתים על כל הגחמות הללו וכל השתויות מחכים לזה...
מעניין אותך מתכון לכבד ברוטב אוכמניות?
או כבד על קדאיף עם טחינה וחלוה?
לגמרי כן!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כבד ברוטב אוכמניות:
500 גר' כבד צלוי
6 כפות ריבת אוכמניות
1/2 כוס אוכמניות קפואות
1/4 כוס יין
שמן
מלח
פלפל שחור

מחממים במחבת שמן, מלח ופלפל שחור מוסיפים את הכבדים ומקפיצים קלות בערך 5 דק'
מוסיפים את הריבה, אוכמניות והיין ומבשלים על אש קטנה לעוד 5-7 דק'
אני מגישה על רוגלך מלוח

כבד על קדאיף עם טחינה וחלוה:
לקדאיף-
200 גר' שערות קדאיף
3 כפות שמן (בערך)
1/4 כוס אגוזים קצוצים (מלך, לוז, פקאן וכו')

לכבד-
500 גר' כבד
מלח
פלפל שחור
שמן

לרוטב-
3 כפות מייפל
2 כפות טחינה גולמית

להגשה- חלוה מגוררת

מערבבים את הקדאיף עם השמן והאגוזים
ומכינים עיגולים על תבנית אופים רבע שעה על 180 מעלות

את הכבד מקפיצים כמה דק' במחבת חמה עם שמן, מלח ופלפל שחור

מערבבים את הרוטב
ובהגשה שמים על כל עיגול קדאיף קצת כבד, ומעליו זילוף של הרוטב ומעל מפזרים חלבה מגוררת.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
כבד ברוטב אוכמניות:
500 גר' כבד צלוי
6 כפות ריבת אוכמניות
1/2 כוס אוכמניות קפואות
1/4 כוס יין
שמן
מלח
פלפל שחור

מחממים במחבת שמן, מלח ופלפל שחור מוסיפים את הכבדים ומקפיצים קלות בערך 5 דק'
מוסיפים את הריבה, אוכמניות והיין ומבשלים על אש קטנה לעוד 5-7 דק'
אני מגישה על רוגלך מלוח

כבד על קדאיף עם טחינה וחלוה:
לקדאיף-
200 גר' שערות קדאיף
3 כפות שמן (בערך)
1/4 כוס אגוזים קצוצים (מלך, לוז, פקאן וכו')

לכבד-
500 גר' כבד
מלח
פלפל שחור
שמן

לרוטב-
3 כפות מייפל
2 כפות טחינה גולמית

להגשה- חלוה מגוררת

מערבבים את הקדאיף עם השמן והאגוזים
ומכינים עיגולים על תבנית אופים רבע שעה על 180 מעלות

את הכבד מקפיצים כמה דק' במחבת חמה עם שמן, מלח ופלפל שחור

מערבבים את הרוטב
ובהגשה שמים על כל עיגול קדאיף קצת כבד, ומעליו זילוף של הרוטב ומעל מפזרים חלבה מגוררת.
נשמע טוב
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טעמתי פעם מנת כבד ב'כתר הרימון' לפני כמה וכמה שנים
זו היתה מנת הכבד הכיטעימה שזכורה לי (וטעמתי הרבה טובות)

הוגשו חתיכות כבד גדולות על שיפוד (3 בשיפוד, שני שיפודים מסוכלים)
ברוטב מתוק וסמיך עם שזיפים מיובשים.
לצלחות עוד יותר מיוחד-
אני הייתי נגיד מכינה עיגולי קדאיף ועליהן מניחה את השיפודים בסיכול, ועל זה יוצקת את הרוטב.

הרבה מאד זמן יש לי חלום לנסות לשחזר את זה, אולי את תצליחי:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה