בשבוע שעבר נכנסתי לחנות פיצוחים ושוקולדים, וסוכריות וקשקושים נוספים, רק כי היא היתה על הדרך שלי לתחנת האוטובוס.
איכשהו יצאתי עם שקית שתמורתה הותרתי בחנות סכום נכבד למדי.
אחד הדברים שהכנסתי לשקית היו בוטנים קלויים ללא קליפה.
למה?
האמת שכשהגעתי הביתה שאלתי את עצמי את אותה שאלה.
אבל ביום שישי, קיבלתי תשובה.
נשארו לי פירורי ביסקויטים מתחתית שהכנתי לעוגת גבינה.
בנוסף, המתינה לי במקרר קופסא עם שוקולד שכבר הומס יום קודם. מה שנשאר חזר למקרר.
הוצאתי את השוקולד, המסתי שוב עם חמאת בוטנים ומשם הדרך לעוגה ללא אפיה היתה קצרה.
איך?
תבנית קטנה, כזו שמתאימה לטוסטר.
ביום שישי הכנתי ורסיה ללא אפיה, היום ניסיתי עם אפיה. שתי הגירסאות טובות ממש.
לבסיס, עוגה ללא אפיה:
200 גרם פירורי ביסקויטים
150 גרם שוקולד מומס עם 1/2 כוס חמאת בוטנים
הכנה:
מערבבים פירורים ביסקויט עם השוקולד המומס וחמאת הבוטנים ומשטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.
לבסיס, עוגה אפויה:
200 גרם נטורינה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3 סוכר וניל
2.5 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
הכנה:
מערבבים את כל רכיבי הבצק במיקסר עד שמתקבל בתיק אחיד ודביק מעט.
בידיים לחות משטחים בתבנית קטנה מורפדת בניר אפיה.
אופי ב 180 מעלות כ-12 דקות. אפית יתר תייבש את הבסיס.
הבסיס צריך להיות שחום מעט ויבש למגע.
מכאן ההכנה זהה ב-2 הורסיות:
לבוטנים ושוקולד:
350 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס חמאת בוטנים
150 גרם בוטנים קלויים, קלופים וחצויים.
ממיסים שוקולד מריר עם חמאת בוטנים של השכבה של הבוטנים והשוקולד.
מורחים בין רבע לשליש על שכבת הבסיס. מפזרים בוטנים בנדיבות.
שופכים את יתרת השוקולד מעל לבוטנים ומשטחים בעזרת מרית באופן שכל הבוטנים יהיו מכוסים בשוקולד.
מקררים.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת
אפשר לקשט בפירורי ביסקויטים מעל לשכבת השוקולד העליונה.