עובר ושב

כלים טיפים והתייעצות לניהול נבון של משק הבית וכלכלת המשפחה.
חרם צרכנים. חסכנות והתייעלות פיננסית. וכל מה שיעזור לכם לגמור את החודש בתוך מסגרת התקציב.
מנהל הפורום: הון ובית

מאמרים אחרונים באתר

• סקר
    54
    • תודה
    Reactions: מנדלסול1 //
    0 תגובות
    אני רוצה להזמין אתכם להצטרף לקבוצה שפתחתי לפני מספר חודשים בצאט (פתוח בנטפרי) בשם 'טיפים לכלכלה נכונה' (להצטרפות) בקבוצה מועלים טורים מידי יום עם הדרכות על התנהלות פיננסית נכונה, בצורה מונגשת ורהוטה מטובי המומחים בתחום.

בין היתר כותבים בקבוצה, אהרן זלץ, יעקב רייניץ, יהושע הס, אבנר סטפק, יהודה ברגמן, ינאי יקואל, ישראל קרויזר, יהונתן שטרית, אברהם לבקוביץ, איצ'ה דז'אלובסקי, נחום ברוק, יעקב רייניץ ועוד חבר מומחים כל אחד בתחומו.

המטרה שהובילה אותי לפתיחת הקבוצה, היא ההבנה שחסר מאד במגזר שלנו ידע פיננסי בצורה מופשטת, ולכן לקחתי לעצמי למטרה להוביל קו של פרסום מאמרים מופשטים ומובנים, בשפה פשוטה וקלילה, של ההתנהלות הכלכלית היומיומית שלנו, החל ממשכנתאות, שוק ההון, השקעות, התנהלות כלכלית יום יומית, יעוץ עסקי ועד לתכנון פנסיה וחשיבה לטווח הארוך.

להצטרפות לקבוצה לחצו

פורסם באישור ההנהלה
    כידוע, חג השבועות הוא חג שבו יש בסל הקניות גם סל חלבי מכובד וגם סל בשרי מכובד. גם מי שלא עושה סעודה בשרית, מתפנק בדר"כ בכמה עוגות וקינוחים שווים.
    עם עליית המחירים, חומרי הגלם לעוגות שהיו יקרים מתמיד נעשו יקרים עוד יותר, וחשבתי על רעיון שיכול להתאים במיוחד לזוגות צעירים ולמשפחות עם ילדים קטנים. במקום להכין את המתכון כמו שהוא מוצג, אפשר פשוט להכין חצי ממנו!
    כשאוכלים רק 2-3 אנשים, אין צורך בכמויות הרגילות של המתכונים, שכוללים בדרך כלל 8-10 מנות בכל עוגה. כך יוצא שמשקיעים הרבה כסף בעוגה (שלפעמים יכולה להגיע ל-70 שקל), בעוד שאין בכלל צורך בחצי ממנה. חבל על הקלוריות המיותרות שתקבלו, ובסופו של דבר לא תזרקו עוגה כזו יקרה.
    פשוט מכינים בתבנית אינגליש קייק אם זו עוגה מרובעת, ועוגה עגולה קונים את התבנית הקטנה יותר.
    אני אישית ראיתי כמה זה חסך לי (גם עבודה אגב, להכין 25 עוגיות לעומת 50 זה חסכון מטורף בזמן) הכמויות שקניתי השנה היו הרבה יותר קטנות ומחושבות והספיקו בשפע לכל מה שתכננתי להכין.
    אני ב"ה אברך כולל וזה מה שאני רוצה להשאר בעז"ה לשבת ללמוד
    אבל הייתי רוצה שמהצד יהיה לי איזשהו מקור הכנסה שגם יתן לי הרווחה כלכלית וגם אני מרגיש שבשביל הנפש שלי יותר בריא לי שיהיה לי איזשהו מקום קצת להשתחרר ולפתוח את הראש בשאר עניינים
    ואני מאמין שיש הרבה שנמצאים במצב שלי
    ולכן אני פותח את האשכול הזה שבו יוכלו להעלות רעיונות וייעוץ לגבי כל מיני עסקים ו/או עבודות ו/או השקעות מסוימות שאינם דורשים לבא למקום עבודה מסוים לשעות מסוימות אלא שאפשר יהיה לנהל אותם בלי לעזוב את הכולל
    (למשל חשבתי על לקנות דירה שאפשר להוציא עליה היתירי בנייה להרחיב אותה רציני ו/או לפצל ולמכור אותה אח"כ ברווח, ובדברים האלו כל רווח מסתכם בעשרות ומאות אלפים כבדים...אלא שכשחקרתי קצת את הנושא מלמעלה הבנתי שיש מיסים רציניים של 8% במקרה שהיא דירה שנייה ו25% מס שבח וכו כך שאיני יודע עד כמה עוד אפשר לצאת עם רווח מהסיפור הזה למרות שיתכן שיש קומבינות או דרכים לעקוף את המיסים האלו ואני מאמין שיש עוד הרבה רעיונות על זה הדרך או להנ"ל בעצמו)
    1745317796464.png

לא כדאי להיכנס למינוס בחשבון הבנק:

👈 הריבית הממוצעת על המינוס בבנק עומדת על 12.74% לשנה (!) על פי נתוני בנק ישראל.

👈 בנק לאומי גובה בממוצע ריבית של 14.56% (!) לשנה על המינוס ונמצא בראש הטבלה,
    מן העבר השני ניתן למצוא את בנק יהב שמסתפק ב 8.98% לשנה "בלבד".

👈 הבנקים גובים את הריביות הללו בזמן שבממוצע הם משלמים על פיקדון שבועי ריבית שנתית של 2.27% בלבד ועל פיקדון שנתי 4.07% בממוצע.

אתם כבר נמצאים במינוס? הטיפים האלה בשבילכם:

👈 אם חלילה נכנסתם למינוס דרך הבנק אז זכרו שאפשר להתמקח גם על גובה הריבית שהבנק גובה ולעתים אף לשקול לעבור בנק במידת האפשר.

👈 חפשו דרכים לצאת מהמינוס בבנק - לדוגמה סגירת המינוס באמצעות כספים שנמצאים בפיקדון, בקרן כספית או אפילו לצאת מהשקעה אחרת שביצעתם וצפויה להניב פחות מגובה הריבית שאתם משלמים על המינוס בבנק.

👈 תשקלו לקחת הלוואה זולה יותר לטובת סגירת המינוס - לדוגמה הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות, הלוואה מסודרת מהבנק ומי שמחזיק בדירה יכול אף לנסות להגדיל את המשכנתא.

👈 לאחר שפתרתם את הנושא של המינוס בחשבון הבנק חשוב גם לשפר את ההתנהלות הכלכלית שלכם בכדי לא להגיע למצב דומה בעתיד.
    * בחתימה שלי תוכלו להוריד בחינם אקסל הוצאות והכנסות שיסייע לכם בנושא.

👈 מומלץ להחזיק קרן ביטחון שתוכל לסייע לכם להימנע מכניסה למינוס בעתיד במידה ויצוצו הוצאות שלא תכננתם מראש.

יש לכם טיפים נוספים?
    אשמח שתשתפו בתגובות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה