כן אני רואה את הבעת הספק על פניכם.
קיש בחיש? זה ייתכן?
אכן כן!
כי יש לנו קלתית פטנט. ממש קפיצת הדרך
בלי הכנת בצק פריך מפונק
בלי קירור
בלי רידוד זהיר לתבנית

מכינים קלתית טעימה ומהירה, יוצקים רויאל וירקות וחיש לתנור
אני בחרתי במלית אנטיפסטי אבל אפשר לבחור בכל מלית אחרת.

אז נתחיל

מידות:

כוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל

תבנית:
תבנית חד"פ בקוטר 24-26
או תבנית פאי מתפרקת בקוטר דומה.

מצרכים:
לקלתית פטנט
180 גר' קרקר מלוח לבחירתכם- לדעתי הכי טעים קרם קרקר של אוסם
100 גר' חמאה.

לאנטיפסטי מהיר:
בטטה אחת ארוכה וצרה
1 זוקיני גדול
2 בצלים סגולים קטנים
אפשר להמיר בירקות קשים אחרים לבחירתכם או להוסיף פטריות שלמות.
מעט שמן זית
חופן מלח גס.
כפית טימין יבש- לא חובה.

לרויאל:
מיכל שמנת מתוקה- 250 מ"ל
2 ביצים L
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל גרוס- לא חובה
כפית גדושה פסטו או: שן שום כתושה+10 עלי בזיליקום נקיים ובדוקים.
2 כפות קמח
120-150 גר' גבינת מוצרלה/פטה/חמד מגורדת בפומפיה.

אופן ההכנה:
מתחילים באנטי פסטי

מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את הבצל לשמיניות
ואת הזוקיני והבטטה לטבעות עבות
מניחים בתבנית A4, משמנים במעט שמ"ז, מפזרים מלח גס וטימין וצולים 40 דקות בלבד. הירקות אמורים להתרכך חלקית.
מצננים מעט
1.jpg


נעבור לטפל בקלתית
ממיסים את החמאה במיקרוגל או בקלחת קטנה.
במעבד מזון מצויד בסכין מרסקים את הקרקרים למרקם של חול דק.
מניחים בתבנית את הקרקרים ויוצקים מעל את החמאה המומסת. מערבבים לקבלת מרקם של חול רטוב.
מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות ומקפידים שלא יהיו חורים.
כמו שאתם רואים בחרנו בתבנית חד"פ והדפנות במראה לא אחיד ליצירת סגנון כפרי :)
מעבירים למקפיא לרבע שעה או עד שהקלתית נוקשה לחלוטין.

2.jpg


מכינים את הרויאל:
מניחים בקערה את הביצים, השמנת, התבלינים והשום/פסטו וטורפים לבלילה חלקה.
מוסיפים את הקמח וטורפים היטב
מוסיפים את המוצרלה וטורפים.

3.jpg
4.jpg



מחממים תנור ל-170 מעלות
מרכיבים:
מסדרים על הקלתית שליש מכמות הירקות בצורה נאה.
יוצקים מעל את הרויאל בזהירות.
מסדרים עוד שליש מהירקות מעל. אם התבנית גדולה תצליחו להכניס יותר.
ובכל מקרה את מה שיישאר נשנשו להנאתכם.
אם בחרתם בעלי בזיליקום זה הזמן לסדר אותם בצורה נאה.

5.jpg


אופים כ-40 דקות או עד שהקיש מזהיב ויציב במרכזו.

הוראות אחסון והגשה:
מצננים היטב ורק אז מעבירים למקפיא.
בחג- מפשירים בטמפ' החדר ומחממים ללא כיסוי על הפלטה.
אם בחרתם בתבנית חד"פ , לפני ההפשרה חתכו את הדפנות בסכין לפני החג והותירו את התחתית. כך תהיה הגשה נאה גם ללא תבנית יעודית.

טאדא!

6.jpg


7.jpg



לפני שתשאלו:
1. כן. אפשר ללא גלוטן!- כל קרקר כזה יתאים.
2. אפשר להמיר בכל ירק שתרצו. אם בחרתם בשרי ופטריות אין צורך לצלות אותם מראש. גמבות כדאי לצלות חלקית. ברוקולי/כרובית קפואים יש להפשיר ולסנן מנוזלים.
3. אפשר גבינה צהובה אבל לטעמי זה פחות מוצלח.