עראייס, מאכל ערבי טעים ומשביע
הכולל בתוכו פחמימה וחלבון וגם קצת ירק
קל להכנה ומהיר
והכי חשוב. טעיםםםם
1666183912588.png

1666183856876.png

אז מה עושים?
שמים בקערה 400 גרם בשר טחון (אפשר עם קצת שומן)
חצי חבילה פטרוזיליה (למי שאוהב)
1 בצל סגול או לבן קצוץ
כפית חרדל
כפית טריאקי
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט (לא חייבים)
רבע כפית אגוז מוסקט (כנ"ל)
קורט סוכר
חצי ראש שום קצוץ
כף שמן זית
כף מים
כף לימון
מערבבים הייטב עד לקבלת עיסה מדהימה,
לוקחים את הפיתה,
חוצים ל2
וממלאים
בכל חצי פיתה כדור נחמד
דוחסים היטב בצורה מאוזנת לכל הפיתה

נשים בצלחת קטנה:
רבע כוס שמן זית עם קורט מלח
ניקח מברשת של בייצים (של החלות...) ונמרח על כל כיוון בפיתה
לטיגון: (מחבת פסים תיתן מראה יפה יותר)
אפשר לשמן מעט את המחבת, או עם מעט שמן או עם שומן (כבש)
נטגן כמה דקות מכל צד עד להשחמה
1666183943218.png

הריח המדהים יביא את כל המשפחה למטבח
זה הזמן לשבת ולאכול
מומלץ לזלף מעל טיפה טחינה ולהגיש לצד סלט או ירקות חתוכים
בתאבון!!!