גם אתם לא יודעי לפעמים מאיפה להתחיל לארגן שבת?
עומדים מול המקרר והארון ןפותחים וסוגרים אותם לסירוגין, הרשימות רק מתמלאות והראש כבר מסתחרר?
בין אם אתם זוג צעיר שעומד לארגן שבת פעם ראשונה, חברות שמתארגנות לנסוע לשבת ביחד או רק מארגנים תכנית ומפחדים ששכחתם את הדברים החשובים באמת כמו מספריים (איך נפתח שק תפו"א עם הידים?), רבקו (מקסים שאנחנו בתחנה אבל נפסיד את האוטובוס אם נחזור לקחת אותו), או דבק סלוטייפ (יש שלטים וגם בלונים מנופחים ליום הולדת אבל אין דרך להצמיד אותם),

הנה כמה טיפים שיסיעו לכם בהתארגנות המסיבית:
א תפילה, איך לא?

ב תחלקו את האירוע לחלקים. מה זאת אומרת? לדוג' נוסעים לשבת.

1 הנסיעה- מתי ומאיפה, מחיר נסיעה, מה לוקחים לדרך, איפה יורדים ומתי יש את האוטובוס הבא.

2 האוכל- עוברים על כל חלקי הסעודה ומצירים בראש את השולחן בבית שלכם ופשוט מפרקים לחלקים את מה שיש.
פתאום תזכרו במלח, גביע, ברכונים, יין ומפה לבנה.
עוברים על הסעודות ומפרקים אותם- מנה ראשונה מה יש בה ומה צריך לקחת, לדוג' לסלט חסה צריך לקחת גם רוטב.
איך לוקחים כל דבר ואיך מחממים אותו- אולי צריך סירים או שאפשר להסתדר עם תבניות?

3 חד"פ- מה אוכלים? ע"פ הרשימה המסודרת של האוכל שתכננתם אתם מארגנים לכל מנה את הדרוש, ז"א צלחת סכו"ם והגשה מרכזית,
יש כלים קבועים כמו כוסות סכו"ם ומפיונים אבל אם מדובר בשבת ולא ביום הולדת צריך לזכור גם כוסיות לקידוש ואם אתם נוהגים לשתות ליקר או יין באמצע הסעודה אז צריך לקחת אותם גם בחשבון.
כמובן שצריך לחשוב גם על הפינוי של האשפה ולכן צריך להביא גם שקיות אשפה.

4 תוספות- ברור לכם שבשבת כזו (ראשונה) אתם רוצים להתפנק יותר, ולכן אם אתם קונים פיצוחים פופקורן ושוקולדים יש לדאוג להם גם לצלחות הגשה.

5 אוכל מיוחד- אם אתם עושים אוכל חלבי, עם מיונז או כל אוכל רגיש אחר צריך לחשוב על הדרך שלא יתקלקל. אולי להקפיא ולצאת כשזה קפוא, לשים בצידנית או בתיק עם כמה בקבוקי קרח.

6 האריזה- אוכל יציב כבד וללא חשש התהפכות ושפיכה נשים למטה, ככל שהאוכל רגיש יותר נצטרך לדאוג לו יותר ולשמור עליו קרוב יותר אלינו ולכן הוא גם יהיה גבוה יותר, חד"פ עדיף לשים במזודהאו בתיק כדי למנוע את הכובד על הידים.
אם יש קופסאות סגורות כמובן שנארוז אותם בדבק סלוטייפ (ולכן גם צריך מספריים כדי לפתוח אותם אח"כ) ואותם בתוך שקית נילון (מומלץ 2) סגורות וקשורות,
אם בכל אופן לקחתם סירים הם יהיו בידים כדי לשמור על התכולה, או לחילופין את התכולה לשים בתוך קופסה סגורה וקשורה ואת הסיר לשים בשקית ורק כשמגיעים למקום נניח את התכולה בתוך הסיר,
בקבוקים שבירים כדוג' יין מיץ ענבים ליקר או בירה נעטוף בכמה שכבות עיתונים מודבקים בדבק סלוטייפ, העטיפה הרכה יכולה למנוע שבירה.
ואם אתם צריכים לקחת ביצים חיות מומלץ בתוך קופסה עם מים (המח שלנו חלבון ונשמר בתוך סביבה של מים גם כשהוא מקבל מכות.) ואם זה ביצים מבושלות אז בתוך שקית נפוחה עם הרבה אויר שלא יצ'טקמקו להם שם בפנים.
נוזלים כמו מרק אפשר לקחת בבקבוק מים ואת הירקות לשים בקופסה, (הסיר בתוך שקית...)
דברים שצריכים להישאר בקירור או אפילו בהקפאה כמובן לא נשים ליד דברים שעכשיו יצאו מהתנור כדי למנוע את ההפשרה המהירה.

7 חפצים אישיים- חוץ מהאוכל אנחנו צריכים לזכור את המצעים מגבת ושאר הדברים, הטיפ שלי לענין הוא פשוט לעבור על סדר היום שמצפה לנו ולמפות את כל מה שנצטרך, אם מסרק או שמפו למקלחת ואם סידור או גרביים להחלפה.
כמובן שיש הבדל בסדר גודל אם מדובר על טיול יומי או על שבת קבוצתית.

8 פינוי- היה מקסים ומאד נהננו, עכשיו צריך לארוז, מאיפה מתחילים? אופציה א לעבור חדר חדר ולאסוף את כל מה שקשור אלינו,
אופציה ב להעביר בראש את מה שהבאנו מהבית ואת מה שפרקנו במקום ולשחזר איפה שמנו אותו.
שתהיה לכולנו שבת לום ומבורך בלי עוגמות נפש משום כיוון ובחינה