שלום ושבוע טוב לכל הכישרונות!

בלי להתמהמה יותר מדי, ניגש למטבח.
אני יודע שלכל אחד כאן יש כובע שף בארון... אז זה בדיוק הזמן להוציא אותו, להדליק את האש, לשפוך קצת שמן ולערבב. עם מכחול!
אתם שפים במסעדה. מסעדה מכובדת. וכמו כל שף במסעדה מכובדת, אתם מגישים ללוקחות שלכם מנות איכות.

רק שכאן, במסעדת השף - אתם השפים בוחרים מה להגיש לנו, הלקוחות.
גורמה, קינוח, תוספת, שתיה... מה שבא לכם. אבל זאת תהיה מנה אחת!

ציירתם פעם סטייק עסיסי עם קישוטי פטרוזיליה? וופל בלגי עם זילופי שוקולד? רביולי בטטה על מצע שמנת פטריות? קרמבו?
תפנקו אותנו.

אני הסו-שף שלכם. וכדי שתוכלו להתעסק במנה שלכם בלי הסחות דעת מיותרות, הכינותי מראש את הרקע.
כל אחד יקח נא את הרקע, ועליו יניח את יצירת המופת שלו. (מצ"ב דוגמא)


אז שימו את הלוח על האש, ותבשלו לנו משהו טעים!




דוגמא:
רקע לאתגר.jpg


לאתגר >>>
לנספח האתגר >>>

האתגר יינעל אי"ה בעוד כשבועיים.

הערת המגיה - הנוסח כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מתייחס לשני המינים.
@אבימי





היצירות והשיפוט:

כל הכבוד למי שהשתתף - כבר זכיתם. כי הקושי הגדול ביותר זה לפתוח קובץ חדש ולהתחיל לצייר משהו - ועשיתם את זה בגדול, אז שאפו.
בכל זאת, זאת מסעדה, וכאן נציג את המנות המיוחדות, וגם את מנת הספיישל. ההבחנה שלי התמקדה בביצוע המרקמים, ולפי זה שפטתי. אז באמוס אמיגוס.
(אין שום סדר בהצגת המנות, חוץ משלושת המובילים)



@יוסף יוסף

1268195-05473b1518a6803ba094783079babd87.jpg


ארנצ'יני בצק מטוגן במילוי קרם דומדמניות מעודן מתובל בענן מסוכר (סופגניה)
בהחלט אחת המנות הפופולריות בתקופה, שימו לב לשירטוט ולגימור המושלם. אין ספק - מומלץ בלי שום קשר למה שאכלתם לפני או מה שתכננתם לאכול. תמיד כדאי להוסיף גם אותה.
מה שמוביל אותנו למנה הבאה:



@שמואל י
סופגניה במשקל כבד.png



גרנד ארנצ'יני בצק מטוגן
לבעלי לב חזק בלבד - מילוי כבקשתך, אפשר בלי מילוי כלל, עד למלא מלא ומדמם.
(אין המסעדה נושאת באחריות על כל נזק שיגרם עקב צריכה. האחריות על המשתמש בלבד).






@R.E.Y
תות לאתגר פרוג מסעדת השף.JPG



מבחר פרי יער אחד בלבד!
מנת הגורמה הטבעונית שלנו. ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ללא תוספת בכלל. רק זה. בון אפטיט!
(שאפו על השליטה בעכבר!)






@קצה העיפרון
צמ בס.png


סירת בננה ספליט לצד כדורי גלידה במבחר טעמים, על מצע קצפת עשירה עם פצפוצי אורז וקקאו, זילופי סירופ שוקולד ומעוטרת בדובדבנים טריים (לפי העונה).
קינוח מושלם ומרהיב. אפשר לחוש את הקצפת וכדורי הגלידה. עבודה מדהימה!







@palm
1265758-f884db32782cdc0d8e3d205fa98bccb5.jpg


פסקדו פרסקו - פילה סלמון מעושן על מצע ירק וקטניות עשיר
טקסטורה מדהימה של הדג. אמיתי ממש!






@יוצרתת
אתגר.jpg


(טוב פה באמת אנחנו חייבים התנצלות. זאת לא המנה. חורחה השאיר אתמול את החלון במטבח פתוח ונכנסו כמה עופות. הוא עכשיו עושה סטריליזציה אז המנה שלכם תתעכב עוד קצת. בינתיים אתם יכולים ללטף אותה עד שיהיה מוכן. סליחה על האי נעימות, ותזכרו להמליץ עלינו לחברים שלכם).

אגב זה גוזל של עורב מיינה, אז אל תנסו לאכול אותה זה טריפה. אהה בעצם אתם צמחונים, אז בסדר...




@פרומי ק.
1671449058303.png


טורטליני רותח ברוטב מחית פירות אדמה מוקרמים, עם בזיליקום ושמיר


כמו שאתם רואים, האתגר האמיתי כאן הוא המרקמים, והמרקם פה שיחק אותה. אי אפשר לאכול בלי מספריים! בראבו!






@הדובדבן
שלג מתוק1.png



אלדו בלאנקו - כדורי קינוח מושלמים, מפוזרי סוכריות, מזולפי שוקולד, מכופתרים ומעוטרים בדובדבן (לפי העונה).
רואים את הברק על הסירופ המטפטף, את המתכתיות של הכפית - עבודה מצויינת. אהבתי מאוד את הרעיון!





@אין שם פנוי- אילת
צילום מסך 2022-12-22 202200.jpg



פסטלה קרמיסימה - מאפין שוקולד דאבל מוקרם עם סוכריות ודובדבן (לפי העונה!!!)

סגנון מתוק. כמעט וקטורי. בחירת צבעים מעולה וביצוע מרשים!






@DAndna
פלאפל.jpg



מלאדו חומוס - קציצות חומוס ועשבי תיבול מטוגנות, בתוספת ירקות טריים, טוגני תפוח אדמה אוסטרלי שוחות ברוטב שומשומין טחונים ותבלין, מוגש בתוך מאפה ביתי מבצק קמח מלא וקמח חסר, לצד עמבה וחילבה.

הרבה חושבים שזה בעצם פלאפל...
מה הם מבינים במסעדנות בכלל הישראלים הברברים האלה...

מנה יפה מאוד, עשירה ומושקעת, מוגשת יפה, פר אקסלנס!


_______________
שלושת הגדולים
-------------------------



@gafriris
מי לא אוהב חריימה.jpg


חריימה קרפיון פרוס ברוטב אדום
נדהמתי מהפרוסות של הדג, עסיסיות ממש. והעור...
הרוטב מצויין מלא בגוונים עמוקים.. והאדים החמים. עבודה שקלעה בול לאתגר. כל הכבוד.






@רחל זרביב
פנקייק מפנק - עותק.jpg



לה טור דה לה קרפ - ערמת מאפה מחבת עם סירופ קרמל, פירות יער וקצפת עשירה

טוב כאן קרה דבר מוזר. העבודה הזאת פורסמה בערך בשעה 9 בלילה. ביום למחרת הייתי עם הילדים בבית, והכנתי להם את הטור דה לה קרפ. נכון, בלי הפירות, כדי שלא יזרקו עלי אותם, אבל אני בכלל לא יודע להכין את זה, וזה יצא טוב, אז לזה אני קורא השראה (או סתם תאוות אכילה, אבל בינינו - אין הבדל).
בקיצור, הצביעה קנתה אותי. הצבעים כ"כ עשירים ואמיצים, והתוצאה פשוט מדהימה. הבשרניות של הפנקייקים, המבנה של הקצפת, הנזילות של הסירופ. צל"ש.






ומנת הדגל:

@הודיה בושארי - ציירת
אתגר-הודיה בושארי.JPG


קוקטייל מנדרינה דובדבן (ל-פ-י ה-ע-ו-נ-ה!!!)


חוץ מהמרהיבות, יש כאן עבודה רצינית על המרקמים: הזכוכית (בתחתית ולמעלה, וגם בצדדים - לא רואים את עובי הזכוכית, כי ככה זה במציאות כשהכוס מלאה). הקרח למעלה שתורם גם למרקם של המיץ עצמו, עושה לו שמה תזוזות למעלה ולמטה. הפירות, ובמיוחד הקלמנטינה (זה לא תפוז!) - אין מה לדבר. זה פשוט יפהפה. ולבסוף, חדי העין ראו שיש מרקם גם לצלחת ההגשה! כן, זה מנירוסטה.

אז המנה הזאת ענתה על המטרות של האתגר בצורה המירבית, לכן היא מזכה אתכם בלפיד האתגרים. מי יתן ולא תתנו לו לכבות.
כל הכבוד לכל המשתתפים. אישית אני מחזיק מכל אחד/ת כי באמת האתגר האמיתי הוא רק לצייר, לצייר ולצייר.
בהצלחה לכולנו!