111111111.jpg

המאמר הזה הוא המשך למאמר הקודם:
כשלקוח מבקש: תעצבי לי בבקשה תפריט מוזנח. כן, הכי מוזנח שיש!

ובשתי מילים למי שלא קרא: לקוח, בעל קייטרינג בקש ממני לעצב תפריט מוזנח
כדי "לשכנע" את הלקוחות הפוטנציאלים שלו שהקייטרינג בבעלותו
הינו "זול" "אבריכי" "פשוט".

אני: יצא לכם הרבה להתמקח עם לקוחות על מחיר?
הלקוח: לפעמים, כן.
אני: קרה משהו בתקופה האחרונה?
העליתם מחירים? השתנה התפריט? משהו?
הלקוח: יש לנו מתחרה חדש.
תסתכלי בעצמך,
אני שולח לך עכשיו ת'תפריט שלו.

הוא שלח לי את התפריט של המתחרה.
וואו.
חתיכת אומנת.


לא, לא אומנות העיצוב,
אומנות השיווק.

התפריט - מוזנח עד אימה,
מוקלד בוורד,
צפוף,
מזעזע,
עמוס ודחוק.

המחיר....נראה מבטיח.

מה אפשר לעשות?

אני מתחילה לקרא את התפריט,
תקשיבו - זו באמת היתה אומנות.
המחיר שהוצג היה נמוך מאוד,
אבל התפריט כולו היה מלא באלפי כוכביות, סימונים, סוגרים....

* המחיר לא כולל משלוח של המנות, גם בתוך העיר
** לא כולל מפות קטיפה. תוספת למפות קטיפה - 150 ש"ח
*** המלצרים מתחילים לעבוד רק מהשעה 8 בערב. לפני זה - בתשלום נוסף.
**** המושט בתוספת 8 ש"ח למנה
***** גלידה בתוספת 1.5 ש"ח למנה
****** בהזמנת אגרטלים בתוספת תשלום תחויבו גם תוספת תשלום על ההובלה


זה היה....הזוי...
אף פעם לא נתקלתי בכזה דבר.
קייטרינג שנראה הכי זול
אבל כאלו תתי סעיפים על סעיפים....
לא נראה לי שמישהו אוחז ראש כמה באמת זה יעלה בסוף.....

אז מה עושים?
מה עושים כשהמתחרים שלנו
מציגים מבצעים והנחות הזויים
שהם רק אחיזת עיניים?

אז נחלק לכמה שלבים:
1. חקר מתחרים.
טוב מאוד לדעת כמה שיותר על המתחרים,
זה עוזר לנו לראות איפה אנחנו ממוקמים על המפה העסקית,
זה עוזר לנו לענות ללקוח בבטחה.

2. עכשיו ננסה להיכנס פנימה,
לעסק שלנו,
ולנתח:
במה אנחנו טובים מהמתחרים?
למה שהלקוח יעדיף אותנו?
על איזה צורך אנחנו עונים,
שהמתחרים שלנו בכלל לא שם?

ועכשיו הכדור אצליכם:
מה אתם הייתם מגיבים במקרה כזה?

איך אתם מתנהלים בעסק שלכם
עם מתחרים, עם שיווק מוטעה
ועם לקוחות שמרגישים ש-"הם סתם משלמים יקר"?


נרחיב במאמר הבא.