דרוש מידע תמי 4 'שבת'

כאן לדוגמא המכון הטכנולוגי ממליצים להתקין עוקף סנן.
חוץ מזה נשמח לשמוע את הנימוק של הרב רובין.

קבצים מצורפים

• על-משמר-השבת-ברי-מים-מיני-ברים-כסלו-תשפא.pdf
    KB 470.9 · צפיות: 48
כאן לדוגמא המכון הטכנולוגי ממליצים להתקין עוקף סנן.
חוץ מזה נשמח לשמוע את הנימוק של הרב רובין.
זה מהמסמך שצורף
1758838383612.png

נערך לאחרונה ב:
ראיתי ככלי ראשון, את המכתב של הרב רובין והוא כותב מפורש שגם אין בעיה של בורר בשבת,
לגבי הויכוח בין הפסוקים זהו ויכוח הלכתי (האם ההסתכלות על המים היא אחרי הכניסה לסנן או לא ועכמ"ל) בכל אופן מי שבדרך כלל אוכל במסעדות של רובין יכול גם לסמוך עליו בזה,
הרב אופיר מלכא הוא קצת הלך כאן בין הטיפות כי הפסוקים הספרדים כבר התירו את זה, וגם הליטאים (שעסקו בזה) התירו את זה, והוא רוצה לאסור את זה וצ"ע.
במחילה, אין קשר לספרדים ולטאים בעניין הזה, זה אמנם מחלוקת אבל הר’ אופיר מלכא לא הלך בין הטיפות, יש גם קצת גם קצת עירבוב במה שכתבת כי יש כנראה הבדל בין המכשירים של נועם וכדומה למכשיר הזה, בסנן הרגיל של נועם רבים פוסקים הלכה למעשה, גם הר’ רובין עצמו (שלהשכלה הכללית -לא לטאי) שכתבת בהודעה נוספת שהוא מהמתירים התנה את התעודה בעוקף סנן (מצורף קובץ), ואם חשוב לך עוד שמות אז גם באורחות שבת מחמיר בזה, וכך ר’ עמרם פריד (ליטאים..) מורה שמותר בר מים רק עם סנן, אם יש לך מקור מוסמך לפוסקים בני זמנינו שמתיר את המכשירים של נועם וכדומה אני ממש אשמח

אכן במכשיר החדש של תמי 4 נראה מהתעודה שהר’ רובין מתיר בהחלט, מה חושבים האחרים שאסרו את נועם ללא מעקף
1000937152.png
על המכשיר החדש - ימים יגידו.

כידוע בתמי 4 אין אפשרות של עוקף סנן,
וזה התכוונתי שבתמי4 מותר אף בלא עוקף לשיטת הרב רובין,
לגבי שאר מיני ברים לא דיברתי, שידוע בזה הצריכו הפסוקים עוקף סנן,
לכן מה שנשאר ללמוד סימן שיט' ולראות שהצדק הוא להתיר, אבל כל אחד יעשה כמנהגו רבותיו.

כידוע בתמי 4 אין אפשרות של עוקף סנן,
וזה התכוונתי שבתמי4 מותר אף בלא עוקף לשיטת הרב רובין,
לגבי שאר מיני ברים לא דיברתי, שידוע בזה הצריכו הפסוקים עוקף סנן,
לכן מה שנשאר ללמוד סימן שיט' ולראות שהצדק הוא להתיר, אבל כל אחד יעשה כמנהגו רבותיו.
לא, אתה כתבת שהרבנים הספרדים כבר התירו, וגם הליטאים שעסקו בזה, ולכן הנחתי שאתה מתכןן באופן כללי כי בתמי 4 עוד לא שמענו ככ דעות עליו
לגבי סימן שיט אכן מי שלומד אותו מבין טוב יותר את הצדדים,

מישהו כבר קיבל את המכשיר?
יש צפי מתי יהיה אפשר להזמין שוב?

במחילה, אין קשר לספרדים ולטאים בעניין הזה, זה אמנם מחלוקת אבל הר’ אופיר מלכא לא הלך בין הטיפות, יש גם קצת גם קצת עירבוב במה שכתבת כי יש כנראה הבדל בין המכשירים של נועם וכדומה למכשיר הזה, בסנן הרגיל של נועם רבים פוסקים הלכה למעשה, גם הר’ רובין עצמו (שלהשכלה הכללית -לא לטאי) שכתבת בהודעה נוספת שהוא מהמתירים התנה את התעודה בעוקף סנן (מצורף קובץ), ואם חשוב לך עוד שמות אז גם באורחות שבת מחמיר בזה, וכך ר’ עמרם פריד (ליטאים..) מורה שמותר בר מים רק עם סנן, אם יש לך מקור מוסמך לפוסקים בני זמנינו שמתיר את המכשירים של נועם וכדומה אני ממש אשמח

אכן במכשיר החדש של תמי 4 נראה מהתעודה שהר’ רובין מתיר בהחלט, מה חושבים האחרים שאסרו את נועם ללא מעקףצפה בקובץ המצורף 2070013על המכשיר החדש - ימים יגידו.
לתמי 4 יש תעודת הכשר מיוחדת של הרב רובין על המטהר מים
רק שמעניין אותי איך זה עובדת ומה ההיתר שלו מאשר בנועם 2 ששם הוא לא מתיר

קיבלנו הוראה מהרב עמרם פריד (בית דינו) שבמקום להגעיל את המכשיר יש לעשות גמר מלאכה ע"י יהודי.
יש למישהו מושג מי עושה את זה?
לא להכנס לפולמוס אם כן או לא. זה בית הוראה שאנחנו שואלים. ומבחינתנו זה הפסק.
נשמח לשמוע אם יש עוד משהו שנזקק לזה ויודע מי עושה את זה.

קיבלנו הוראה מהרב עמרם פריד (בית דינו) שבמקום להגעיל את המכשיר יש לעשות גמר מלאכה ע"י יהודי.
יש למישהו מושג מי עושה את זה?
לא להכנס לפולמוס אם כן או לא. זה בית הוראה שאנחנו שואלים. ומבחינתנו זה הפסק.
נשמח לשמוע אם יש עוד משהו שנזקק לזה ויודע מי עושה את זה.
יש את מיקסור בבני ברק שמתעסק עם מוצרי חשמל
הבנתי שהוא מאוד מקצועי (לא יודע עלתמי 4 בדווקא)

אבל שאלה - הבנתי שמרכיבים לכם את המכשיר בבית, זה לא מספיק? כי המתקין יהודי בד"כ
(מקסימום אפשר לבקש ממנו לפרק חלק קריטי ולהחזיר ולשלם לו כמה גרושים)

יש את מיקסור בבני ברק שמתעסק עם מוצרי חשמל
הבנתי שהוא מאוד מקצועי (לא יודע עלתמי 4 בדווקא)

אבל שאלה - הבנתי שמרכיבים לכם את המכשיר בבית, זה לא מספיק? כי המתקין יהודי בד"כ
(מקסימום אפשר לבקש ממנו לפרק חלק קריטי ולהחזיר ולשלם לו כמה גרושים)
זה יד 2 התקינו לי כבר ע"י יהודי לא חרדי אבל זה רק חור בשיש. לא נגע מבפנים.
ולקחת את זה עד מיקסור זה כבד.

אין פה עוד מישהו שנוהג לפי הרב פריד?

זה יד 2 התקינו לי כבר ע"י יהודי לא חרדי אבל זה רק חור בשיש. לא נגע מבפנים.
ולקחת את זה עד מיקסור זה כבד.

אין פה עוד מישהו שנוהג לפי הרב פריד?
(הרב פריד עם כל הכבוד אינו מוסר התורה)
ולכל הדעות מספיק גמר מלאכה ע"י יהודי, רק צריך לפרק חלק משמעותי ולא סתם לנתק חוט חשמל. ואין צורך שיהודי חרדי יעשה זאת.

(הרב פריד עם כל הכבוד אינו מוסר התורה)
ולכל הדעות מספיק גמר מלאכה ע"י יהודי, רק צריך לפרק חלק משמעותי ולא סתם לנתק חוט חשמל. ואין צורך שיהודי חרדי יעשה זאת.
(ביקשתי להגיב על עצם השאלה בלי להכנס למי הפוסק שלנו)

לגבי יהודי חרדי אני מבינה שלא. השאלה מי יכול לפרק חלק משמעותי.
מחפשת שם, טלפון
או מישהו שעשה את זה.

תודה.

מחפשת שם, טלפון
או מישהו שעשה את זה.

תודה.
קודם כל עליכם להבין מה זה חלק משמעותי, אני למשל לא יודע לומר מה יכול להיקרא כך (ואולי אפי' ההתקנה נחשבת לגמר מלאכה ע"י יהודי).
ולגבי הרב פריד ברור שאפשר להסתמך עליו, רק היות והיה נראה ממה שכתבתם שזה חידוש שלו, כתבתי שזה לא חידוש שלו וזו הלכה ידועה.

מחפשת שם, טלפון
או מישהו שעשה את זה.

תודה.
אם זה המכשיר עם הברז בכיור אז הסננים שלו נמצאים למטה בארון
תשאלו את ר' עמרם פריד האם מספיק לנתק את הצינורות מהסנן ולחבר שוב ואת זה כל גבר יכול לעשות זה כמו לגו

היי
אם מישהו/י מעונין לרכוש מכשיר של תמי 4 כל הסוגים כולל התמי שבת שהוצאנו עכשיו
אשמח שיהיה דרכי
תודה, נעמי
0527159862

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן בכסליו תשפ"ג

שלום לכל הותיקים
פתחתי פורום למתחילים, ללא ידע מוקדם בשוק ההון, ששוקלים את צעדיהם הראשונים בניהול חסכונותיהם.
בואו ננסה יחד לעזור להם.
אני מתחיל ראשון בכמה הודעות.

תחילה,
למידע שקיים בפרוג.
יש בפרוג 'פרקי הקדמה להשקעה בשוק ההון' שנכתבו ע"י:
@מקצועי בלבד
שמאד יעזרו לכם אם אתם לא מכירים את התחום.
במאמר הראשון של @מקצועי בלבד יש הסבר מפורט בנושאים הבאים:
  • אופי ההשקעה של הישראלי לעומת מקבילו האמריקאי.
  • מה זה מניות ?
  • מה זה איגרות חוב ?
  • טענה ששוק ההון מסוכן מאוד.
  • מהו הפלח המנייתי המומלץ ל'תיק ההשקעות' ?
  • ממי לא לשמוע עצות וטיפים ?!
  • איך ממזערים סיכון ?
  • פיזור מניות.
  • השקעה לטווח ארוך.
  • השקעה פאסיבית.
  • לא למכור בשפל.
  • מה זה מדד תל אביב 125. ומהו מדד 35.
על כל אלו ועוד תוכלו לקרוא במאמר הראשון של @מקצועי בלבד על שוק ההון.

ובמאמר השני של @מקצועי בלבד תוכלו לקרוא על הנושאים הבאים:

• תשואה ממוצעת בשוק ההון, 7% לפחות.
  • מהי ריבית דריבית, ואיך מחשבים אותה ?
  • תוכנית השקעה מצוינת לנישואי הילדים.
  • סיכונים שיש בשוק ההון.
  • פיזור השקעות.
  • למידת ההשקעה.

תתחילו במאמרים האלו.
תקראו פעמיים ותחזרו לכאן.
באשכול זה ננסה יחד להשלים לניקים בפרוג את המידע החסר להם כדי להגיע להשקעה בפועל.
תקראו
תישנו על זה לילה.
תחפשו עוד תחשבו
ואל תהססו לחלוק לחשוב אחרת ולשאול
ובסוף להשקיע.
שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

אולי מעניין אותך גם...