מבקר מדינה
משתמש חדש
- הוסף לסימניות
דוגמא הרב רובין,
זה מהמסמך שצורףכאן לדוגמא המכון הטכנולוגי ממליצים להתקין עוקף סנן.
חוץ מזה נשמח לשמוע את הנימוק של הרב רובין.
במחילה, אין קשר לספרדים ולטאים בעניין הזה, זה אמנם מחלוקת אבל הר’ אופיר מלכא לא הלך בין הטיפות, יש גם קצת גם קצת עירבוב במה שכתבת כי יש כנראה הבדל בין המכשירים של נועם וכדומה למכשיר הזה, בסנן הרגיל של נועם רבים פוסקים הלכה למעשה, גם הר’ רובין עצמו (שלהשכלה הכללית -לא לטאי) שכתבת בהודעה נוספת שהוא מהמתירים התנה את התעודה בעוקף סנן (מצורף קובץ), ואם חשוב לך עוד שמות אז גם באורחות שבת מחמיר בזה, וכך ר’ עמרם פריד (ליטאים..) מורה שמותר בר מים רק עם סנן, אם יש לך מקור מוסמך לפוסקים בני זמנינו שמתיר את המכשירים של נועם וכדומה אני ממש אשמחראיתי ככלי ראשון, את המכתב של הרב רובין והוא כותב מפורש שגם אין בעיה של בורר בשבת,
לגבי הויכוח בין הפסוקים זהו ויכוח הלכתי (האם ההסתכלות על המים היא אחרי הכניסה לסנן או לא ועכמ"ל) בכל אופן מי שבדרך כלל אוכל במסעדות של רובין יכול גם לסמוך עליו בזה,
הרב אופיר מלכא הוא קצת הלך כאן בין הטיפות כי הפסוקים הספרדים כבר התירו את זה, וגם הליטאים (שעסקו בזה) התירו את זה, והוא רוצה לאסור את זה וצ"ע.
לא, אתה כתבת שהרבנים הספרדים כבר התירו, וגם הליטאים שעסקו בזה, ולכן הנחתי שאתה מתכןן באופן כללי כי בתמי 4 עוד לא שמענו ככ דעות עליוכידוע בתמי 4 אין אפשרות של עוקף סנן,
וזה התכוונתי שבתמי4 מותר אף בלא עוקף לשיטת הרב רובין,
לגבי שאר מיני ברים לא דיברתי, שידוע בזה הצריכו הפסוקים עוקף סנן,
לכן מה שנשאר ללמוד סימן שיט' ולראות שהצדק הוא להתיר, אבל כל אחד יעשה כמנהגו רבותיו.
אנימישהו כבר קיבל את המכשיר?
יש צפי מתי יהיה אפשר להזמין שוב?
זה עומד בציפיות?
לתמי 4 יש תעודת הכשר מיוחדת של הרב רובין על המטהר מיםבמחילה, אין קשר לספרדים ולטאים בעניין הזה, זה אמנם מחלוקת אבל הר’ אופיר מלכא לא הלך בין הטיפות, יש גם קצת גם קצת עירבוב במה שכתבת כי יש כנראה הבדל בין המכשירים של נועם וכדומה למכשיר הזה, בסנן הרגיל של נועם רבים פוסקים הלכה למעשה, גם הר’ רובין עצמו (שלהשכלה הכללית -לא לטאי) שכתבת בהודעה נוספת שהוא מהמתירים התנה את התעודה בעוקף סנן (מצורף קובץ), ואם חשוב לך עוד שמות אז גם באורחות שבת מחמיר בזה, וכך ר’ עמרם פריד (ליטאים..) מורה שמותר בר מים רק עם סנן, אם יש לך מקור מוסמך לפוסקים בני זמנינו שמתיר את המכשירים של נועם וכדומה אני ממש אשמח
אכן במכשיר החדש של תמי 4 נראה מהתעודה שהר’ רובין מתיר בהחלט, מה חושבים האחרים שאסרו את נועם ללא מעקףצפה בקובץ המצורף 2070013על המכשיר החדש - ימים יגידו.
ואיך הוא?
יש את מיקסור בבני ברק שמתעסק עם מוצרי חשמלקיבלנו הוראה מהרב עמרם פריד (בית דינו) שבמקום להגעיל את המכשיר יש לעשות גמר מלאכה ע"י יהודי.
יש למישהו מושג מי עושה את זה?
לא להכנס לפולמוס אם כן או לא. זה בית הוראה שאנחנו שואלים. ומבחינתנו זה הפסק.
נשמח לשמוע אם יש עוד משהו שנזקק לזה ויודע מי עושה את זה.
זה יד 2 התקינו לי כבר ע"י יהודי לא חרדי אבל זה רק חור בשיש. לא נגע מבפנים.יש את מיקסור בבני ברק שמתעסק עם מוצרי חשמל
הבנתי שהוא מאוד מקצועי (לא יודע עלתמי 4 בדווקא)
אבל שאלה - הבנתי שמרכיבים לכם את המכשיר בבית, זה לא מספיק? כי המתקין יהודי בד"כ
(מקסימום אפשר לבקש ממנו לפרק חלק קריטי ולהחזיר ולשלם לו כמה גרושים)
(הרב פריד עם כל הכבוד אינו מוסר התורה)זה יד 2 התקינו לי כבר ע"י יהודי לא חרדי אבל זה רק חור בשיש. לא נגע מבפנים.
ולקחת את זה עד מיקסור זה כבד.
אין פה עוד מישהו שנוהג לפי הרב פריד?
(ביקשתי להגיב על עצם השאלה בלי להכנס למי הפוסק שלנו)(הרב פריד עם כל הכבוד אינו מוסר התורה)
ולכל הדעות מספיק גמר מלאכה ע"י יהודי, רק צריך לפרק חלק משמעותי ולא סתם לנתק חוט חשמל. ואין צורך שיהודי חרדי יעשה זאת.
קודם כל עליכם להבין מה זה חלק משמעותי, אני למשל לא יודע לומר מה יכול להיקרא כך (ואולי אפי' ההתקנה נחשבת לגמר מלאכה ע"י יהודי).(ביקשתי להגיב על עצם השאלה בלי להכנס למי הפוסק שלנו)
לגבי יהודי חרדי אני מבינה שלא. השאלה מי יכול לפרק חלק משמעותי.
מחפשת שם, טלפון
או מישהו שעשה את זה.
תודה.
אם זה המכשיר עם הברז בכיור אז הסננים שלו נמצאים למטה בארון(ביקשתי להגיב על עצם השאלה בלי להכנס למי הפוסק שלנו)
לגבי יהודי חרדי אני מבינה שלא. השאלה מי יכול לפרק חלק משמעותי.
מחפשת שם, טלפון
או מישהו שעשה את זה.
תודה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים