שוב -ייעוץ לגבי מטבחים

הולי הובי

משתמש פעיל
אנחנו מתכננים מטבח חדש
הנתונים הבסיסיים- מידות 4.8*3
כאשר הכניסה מהסלון, מהצד הצר (3 מ', פתוח בערך 1.5 במרכז)
בקיר שממול, חלון שתופס כמעט את כל האורך פרט ל-55 ס"מ משמאל

מכיוון שחשוב לנו שמעל הכיורים יהיו מייבשים, הבנו שהכיורים יהיו צמודים לקירות הארוכים.
כמו"כ אנו זקוקים ביומיום לפחות ל-5-6 מקומות ישיבה , ונראה לנו חשוב שיהיו זמינים לסלון ולא מידי בעומק
כמו"כ מעיון בפורום הבנו שלא מומלץ שהמקרר יהיה עמוק, אלא ג"כ זמין לסלון - נראה הגיוני
וכן הבנו כאן, שאת המזווים והמקררים מומלץ לרכז
ונתון אחרון כנראה- נראה לנו חבל ליצור 2 פינות, אלא רק אחת (ליצור מטבח בצורת 2 פסים אחד מול השני ג"כ בזבוז , כי הרוחב מאפשר יותר)

יצרנו תוכנית (מטבח 1) שבה מצד ימין ממוקם שולחן,עם אפשרות בעת הצורך לשבת משני צדדיו, השארנו 1.9 מטרים עבורו
אח"כ המקררים כ-1.7 אח"כ נותר מעט שטח ריק שמאפשר לפתוח את המגירות שעל הקיר הסמוך
(וכאן גם יהיה הפח שאנו מעוניינים שימוקם מחוץ לארון)
על הקיר שמתחת לחלון מתחיל שיש בצורת ר' שנמשך אל אורך הקיר השמאלי, כשבתחילתו ימוקמו המזווים
מכיוון הכניסה יוצא שמצד שמאל המזווים ואחכ שיש בצורת ר' הפוכה , 2הכיורים צמודים והכיריים מתחת לחלון
ומצד ימין השולחן ואחריו מקררים


אך כאן יוצא שהמקררים והמזווים מופרדים וגם לשולחן נותר רק 1.9 ולא 2 מ'
וכן הכיורים צמודים

תוכנית 2-(מטבח)
מצד ימין שולחן כנל, אך באורך 2 מטרים, אחריו מתחיל שיש בשרי שנמשך אל מתחת לחלון, הכיור על הקיר הימני , הכירים מתחת לחלון בקצה השיש (כדי לאפשר משטח עבודה רציף, כולל גישה אל הפינה)
אח"כ שטח קטן ריק- לפתיחת הדלתות שבקיר הסמוך
בקיר השמאלי שיש חלבי ולפניו המזווים והמקררים
הפלוס- ריכוז הגבוהים
הפרדת חלבי ובשרי
שולחן מעט גדול יותר
המינוס המרכזי- אולי ייראה מוזר שמול הכניסה יהיה שטח קטן ריק, ובו גם אמור לעמוד הפח
כמו"כ השיש הבשרי מתחיל ונגמר ללא הצמדות לקיר, זו בעיה?

מה דעתכם ?
 

קבצים מצורפים

  • מטבח 1.pdf
    KB 152.7 · צפיות: 67
  • מטבח.pdf
    KB 153.4 · צפיות: 56

הולי הובי

משתמש פעיל
אגב,
לא דייקתי בשרטוטים מבחינת המידות
למזווים תכננו 1.3 (זה מספיק?)
למקררים 1.7
 

יוכי די

משתמש מקצוען
אני לא מעצבת פנים.
אבל בכל זאת אני מרשה לעצמי להעיר כמה הערות:
בתוכנית 2 יש מרחק גדול מידי בין המקרר לכיריים, וזה לא טוב.
תחשבו פרקטית על זמן הבישול, צריך לרוץ מצד לצד במטבח.

אם אתם מתכננים לבד ללא עזרת בעל מקצוע -
הרבה הרבה מקומות איחסון, מנסיון שלי זה קריטי, כמה שיותר ארונות.

ובכלל, מה עם תנורים???
לא כתבתם איפה הם נמצאים, הם גם לוקחים מקום.....

המון הצלחה במה שתחליטו :)
 

הולי הובי

משתמש פעיל
חשבנו גם על אופציה שהמקררים ימוקמו בין שני המזווים
כך יהיו קרובים יותר למשטחי העבודה, אז נתת לנו סיבה טובה לפצל את המזווים
תודה!
לגבי תנורים- יהיו מופרדים, כל אחד מהם מתחת לשיש המתאים, ייתכן שהחלבי ימוקם במזווה

כמוכ במזווה הצמוד לשיש החלבי יהיה תריס למיקסר וכו, לכן חשוב לנו להצמיד מזווה לשיש

לגבי מקומות אחסון
אם נגדיל את המזווים, זה יהיה על חשבון משטחי עבודה
אין כאן מספיק? (יש מזווים באורך 1.3+כל המגירות למטה וארונות עליונים היכן שאפשר ואנחנו מתכוונים לנצל גם את הפינה)
 

ביתילי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מטבח  1.jpg
מטבח (1).jpg


שימי לב שאין מידות כלל,
מלאי נתונים.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
תודה! אין מילים...

אכן לא ציינתי מידות על השרטוט, והוא לא מדויק. יש לנו שרטוט מדוייק אבל מצויר בעט.
לכאורה הגענו למידות שיתאימו לנו (השולחן 1.9 או 2 מ', נותן איזשהו קנה מידה)

אנסה למקד את השאלות-
א. האם אכן חשוב שהמקררים והמזווים ירוכזו יחד? אם כך תוכנית א' יורדת מהפרק
ב. האם ההפרדה בין בשרי לחלבי משמעותית, או שזה רק עניין של הרגשה?
ג. בתוכנית 2 -האם השטח הריק שנוצר בין הכיריים לכיור החלבי בעייתי מבחינה עיצובית?
ד. בתוכנית 2- האם העובדה שהשיש הבשרי מתחיל צמוד לשולחן ומסתיים בצמוד לשטח ריק- בעייתי?
ה. במידה והולכים על תוכנית 2- יש להרחיק את הכיור הבשרי מקצה השיש-מהשולחן?
ו. כמות המזווים מספיקה? חשוב לי גם משטחי עבודה בגודל סביר
ז. בתוכנית 2- המקררים בכניסה רחוקים מידי ממשטחי העבודה? גם במידה וימוקמו בין שני מזווים?
 

הולי הובי

משתמש פעיל
בתוכנית 2- הכיריים לא מגיעים עד לפינה , אלא יש עוד כ-40 ס"מ שיש לפניהם
 

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם את הולכת על תוכנית 2 שימי את הכיור החלבי לקצה השני של השיש (-התכלת) אחרת עושה רושם יהיה לך מאוד לא נעים לשטוף כלים ליד הגז.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
תשובות לחרש עץ (לא מצליחה לפרסם עם ציטוט ההודעה)

6 נפשות, משפחה צעירה שבע"ה תגדל

הסלון עצמו פתוח , רוחב פתח המטבח לסלון- כ-1.5מטר (70-80 ס"מ קיר מכל צד)

כרגע יש שני מקררים סטנדרטיים, מן הסתם בהמשך אחד מהם יוחלף למקפיא שהוא צר יותר, אך נראה לנו חשוב להשאיר שם מספיק מקום כדי שלא נהיה מוגבלים ברוחב המקררים העתידיים
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תשובות לחרש עץ (לא מצליחה לפרסם עם ציטוט ההודעה)

6 נפשות, משפחה צעירה שבע"ה תגדל

הסלון עצמו פתוח , רוחב פתח המטבח לסלון- כ-1.5מטר (70-80 ס"מ קיר מכל צד)

כרגע יש שני מקררים סטנדרטיים, מן הסתם בהמשך אחד מהם יוחלף למקפיא שהוא צר יותר, אך נראה לנו חשוב להשאיר שם מספיק מקום כדי שלא נהיה מוגבלים ברוחב המקררים העתידיים
אם כך;
השולחן גדול, אי אפשר לשבת בקצוות, אפשר לעשות שולחן קטן נפתח למקרי חרום.
2 מקררים בגודל מלא ל6 נפשות זה לפחות כפול מהמקובל בארץ.
מזווה מספיק רוחב 60, 80 זה בשפע.
יש עולים מארה"ב שרגילים לקנות בכמויות ולאחסן, התגובה שלי תקפה להרגלי הצריכה הממוצעים אצל חרדים בישראל.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
תודה!
לגבי השולחן -הוא עצמו אמור להיות 1.6 צמוד לקיר וישבו בו 4+2 בראשי השולחן. במקרה חרום נוכל להזיז וישבו גם מהצד השני, זה הגיוני?
אז כמה מקובל להשאיר למקרר+מקפיא?
כל אחד מהמזווים רוחב 60? או רק אחד ברוחב 60?
אחד מהמזווים הצמוד לשיש אמור להכיל תריס למיקסר וכו' וכנראה גם תנור חלבי מתחת לתריס
 

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הייתי מציעה לך ללכת למעצבת פנים טובה, היא תפיק לך תוכנית לטעמך, ותדע לנצל את המקום במקסימום שלו!
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה!
לגבי השולחן -הוא עצמו אמור להיות 1.6 צמוד לקיר וישבו בו 4+2 בראשי השולחן. במקרה חרום נוכל להזיז וישבו גם מהצד השני, זה הגיוני?
אז כמה מקובל להשאיר למקרר+מקפיא?
כל אחד מהמזווים רוחב 60? או רק אחד ברוחב 60?
אחד מהמזווים הצמוד לשיש אמור להכיל תריס למיקסר וכו' וכנראה גם תנור חלבי מתחת לתריס
צריך מידות מדויקות כדי לומר האם השולחן הגיוני
למקרר משאירים בסביבות ה90, למקפיא בסביבות ה60+
אם תרצו גם תריס ותנור, תעשו יחידה 60 לתריס ולתנור, ועוד יחידה בין 60 ל80 למזוה מגירות.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
תודה!
עוד שאלה-
האם כדאי להעמיק את המזווים הצמודים למקרר, כדי שייראו בקו אחיד איתו (70 ס"מ)
נגר אמר לי שלא כדאי שיהיה עמוק מידי, וזה גם מייקר את הארון
לגבי העמקת שיש וארונות תחתיו ל-70 ס"מ
אמר לי שהצירים של הטריקה השקטה לא יתאימו, כך שבכל מקרה המגירה תהיה בעומק סטנדרט
זה נכון?
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש מגירות טריקה שקטה לכל החברות עד עומק 65, מייקר בסדר גודל של 100 ש"ח למגירה, קשה לי להאמין שהנגר שלכם לא שמע על זה.
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה!
עוד שאלה-
האם כדאי להעמיק את המזווים הצמודים למקרר, כדי שייראו בקו אחיד איתו (70 ס"מ)
נגר אמר לי שלא כדאי שיהיה עמוק מידי, וזה גם מייקר את הארון
לגבי העמקת שיש וארונות תחתיו ל-70 ס"מ
אמר לי שהצירים של הטריקה השקטה לא יתאימו, כך שבכל מקרה המגירה תהיה בעומק סטנדרט
זה נכון?

אפשר גם לעשות עומק 60, ולהרחיק אותו מהקיר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה