הפשטידה הזאת חברה של פשטידת תפו"א,
היא דומה לה במרקם, קצת יותר מתוקה וקצת יותר קלילה.
8 תפו"א גדולים
2 בטטות
2 קישואים
4 גזרים
4 בצלים
לגרד הכל במגרדת במעבד מזון.
להוסיף
5 ביצים
1 ורבע כוס קמח (חד פעמי)
כף א. אפיה
שלושת רבעי כוס שמן.
חצי כף מלח, רבע כפית פלפל שחור.
לערבב היטב
לאפות שעה ורבע עד שעה וחצי על 200 מעלות.
כשהכנתי את הפשטידה הזאת התעצלתי, ושברתי ביצים ישר לתוך
העיסה, תוך כדי שאני עוקבת אחריהן לראות שהן נקיות,
אבל, לא, ביצה אחת היתה מלאה בדם.
נאלצתי לזרוק הכל, לשטוף את כל הכלים, ולהתחיל להכין הכל מהתחלה.
קוראים לזה "רבה געלט" - תשלום עבור הלימוד.
אז אל תעשו כמוני.
נראה לי שזה כבר קרה לי פעם בעבר, אבל כנראה שהייתי צריכה לשלם פעמיים
כדי ללמוד.
זו התמונה לפני האפיה, אחר כך מיהרתי ולא הספקתי לצלם.
הסיבה שמיהרתי עבורה התבררה כטעות.
זה היה קצת מתסכל אבל למדתי שזאת הלכה שכתובה בשולחן ערוך,
לומר על כל דבר שקורה "גם זו לטובה".
חשוב לי לשתף בפאשלות, כי לפעמים רואים דברים יפים ולא יודעים מה קדם להם...
אז זה קצת מעודד לדעת שלפעמים קורים טעויות, ובפרט כשזה קורה למישהו אחר
היא דומה לה במרקם, קצת יותר מתוקה וקצת יותר קלילה.
8 תפו"א גדולים
2 בטטות
2 קישואים
4 גזרים
4 בצלים
לגרד הכל במגרדת במעבד מזון.
להוסיף
5 ביצים
1 ורבע כוס קמח (חד פעמי)
כף א. אפיה
שלושת רבעי כוס שמן.
חצי כף מלח, רבע כפית פלפל שחור.
לערבב היטב
לאפות שעה ורבע עד שעה וחצי על 200 מעלות.
כשהכנתי את הפשטידה הזאת התעצלתי, ושברתי ביצים ישר לתוך
העיסה, תוך כדי שאני עוקבת אחריהן לראות שהן נקיות,
אבל, לא, ביצה אחת היתה מלאה בדם.
נאלצתי לזרוק הכל, לשטוף את כל הכלים, ולהתחיל להכין הכל מהתחלה.
קוראים לזה "רבה געלט" - תשלום עבור הלימוד.
אז אל תעשו כמוני.
נראה לי שזה כבר קרה לי פעם בעבר, אבל כנראה שהייתי צריכה לשלם פעמיים
כדי ללמוד.
זו התמונה לפני האפיה, אחר כך מיהרתי ולא הספקתי לצלם.
הסיבה שמיהרתי עבורה התבררה כטעות.
זה היה קצת מתסכל אבל למדתי שזאת הלכה שכתובה בשולחן ערוך,
לומר על כל דבר שקורה "גם זו לטובה".
חשוב לי לשתף בפאשלות, כי לפעמים רואים דברים יפים ולא יודעים מה קדם להם...
אז זה קצת מעודד לדעת שלפעמים קורים טעויות, ובפרט כשזה קורה למישהו אחר