שואל לעניין
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
אבל כן נחשב עוסק זעיר ??אם יש רווחים בשוק ההון- יכול להיות עוסק זעיר, אבל לא במסלול המקוצר
(אם חייב בהגשת דוח מכל סיבה אחרת שאינה עסקו - לא יכול לבחור במסלול המקוצר)
(לפחות להרויח ניכוי 30% הוצאות)
אבל כן נחשב עוסק זעיר ??אם יש רווחים בשוק ההון- יכול להיות עוסק זעיר, אבל לא במסלול המקוצר
(אם חייב בהגשת דוח מכל סיבה אחרת שאינה עסקו - לא יכול לבחור במסלול המקוצר)
על השכירה- על פי התלושיםהייתי שכירה ואני עדיין שכירה.
העסק הוא במקביל.
ולפי מה זה יהיה מחושב?
אין לכם תקופת הכשרהמה עושים אם הקמנו עוסק פטור ב04.24
ובהתחלה היה עצמאי שאינו עונה להגדרה
ניסנו לשנות ב08 ולא הלך
ב11 שינינו לעוסק זעיר
ועכשיו יוצאת לשמירה
האם יש מצב שישנו לפי השומה הרווחנו כ9000 לחודש ממוצע
או שנדרש לחקירה?
(שכירה במקביל)
ומי ביטוח לאומי לפי ההכנסות??דמי לידה נקבע תמיד לפי הרווח
במסלול עוסק זעיר זה אחרי ניכוי 30 אחוז
כןב. ושאלה שניה האם אפשרי להיות שכיר וגם עצמאי שאינו עונה להגדרה?
גם מבחינת ב"ל ההכנסה של עוסק זעיר היא 70%.א. השאלה שלי בעצם האם בביטוח לאומי מנכים אוטומטית 30% הוצאות ואז זה יקרא שאני מרוויח 2800 ש"ח לחודש ואוכל להיות עצמאי שאינו עונה להגדרה ולא אצטרך לשלם דמי ביטו"ל ובריאות לביטוח לאומי, או שלא?
תודה רבה!כן
גם מבחינת ב"ל ההכנסה של עוסק זעיר היא 70%.
ממליצה לך לעקוב שאכן ב"ל הגדירו אותך עם הכנסה של 2,800 (יש להם הרבה טעויות) ובמידה והגדירו אותך עם הכנסה גבוהה יותר, אפשר להגיש להם דין וחשבון ולדווח על הכנסה של 2,800 ויבטלו לך את החיוב בתשלום דמי ביטוח.
נגיד פה - מה לכתוב?כן
גם מבחינת ב"ל ההכנסה של עוסק זעיר היא 70%.
ממליצה לך לעקוב שאכן ב"ל הגדירו אותך עם הכנסה של 2,800 (יש להם הרבה טעויות) ובמידה והגדירו אותך עם הכנסה גבוהה יותר, אפשר להגיש להם דין וחשבון ולדווח על הכנסה של 2,800 ויבטלו לך את החיוב בתשלום דמי ביטוח.
ינואר 25?@יהודה מילר
יש לי שתי שאלות בנוגע לעוסק זעיר, אולי יש לך מושג:
א. מי שדיווח כעוסק זעיר, בחודש ינואר, מתי רשות המיסים מעדכנים את ביטוח לאומי על ההכנסות של 2024?
ב. מתי נותנים החלטה על מענק עבודה?
תודה מראש!
כן.ינואר 25?
איזו עירייה? שמעתי שחלק מהעיריות לא מכירות בזה ודורשות אישור רו"ח. מאמינה שזה יטופל@בתיה ויג
@מאן דאמר
תוכלו לעזור לי?
מה יש במקביל לשומה? יש טופס שנקרא אישור הכנסות שהורדתי אחרי שהגשתי את הדוח המקוצר בינואר
ושלחתי אותו לארנונה והם אומרים שהם צריכים בדוקא טופס שומה, ואני מסבירה לה שכבר אין כזו חיה. ויש מיזם חדש בשם "עסק זעיר" והיא לא מבינה על מה אני מדברת
תכלס לא הצלחתי בגלל זה לסדר הנחה בארנונה
וגם מענק עבודה שעד היום במשך שנים אני מקבלת סכום מכובד-
השנה כתוב לי שאיני זכאית(ואין כל סיבה שלא)- חשבתי שזה גם בטח קשור לשומה שאין לי..
איבדתי ידיים ורגליים
(אין לי רוא"ח, עד היום עשיתי הכל לבד.. ודוקא כעת שהמיזם החדש אמור להקל פתאום אני צריכה עזרה וסיוע?)
אשדוד!איזו עירייה? שמעתי שחלק מהעיריות לא מכירות בזה ודורשות אישור רו"ח. מאמינה שזה יטופל
לגבי מענק עבודה- לא אמור להיות קשור. מה הוא רושם לך? מדוע את לא זכאית
ונכון, יש הרבה בעיות עם הרפורמה הזו, הם ניסו לעשות את זה כ"כ פשוט שזה לא מסתדר עם הרבה מערכות והרבה נושאים שלא חשבו עליהם
ביטוח לאומי גם לא יודעים לקלוט את זה
עירייה- אני לא כ"כ יודעת לעזור. תשאלי אותם מה אפשר לעשות.אשדוד!
פשוט אוף
כי מגיע לי ביושר של הביושר הנחת ארנונה
מה אני יכולה לעשות?
אם אין לי רוא"ח?
ולגבי המענק עבודה פשוט רשמו שאיני זכאית כי מספר הנכסים לא מזכה..
וזה פשוט מוזר בעליל
www.prog.co.il
www.prog.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: טונקס, מוטי 200, נחמה ביתרית ועוד 63 משתמשים66 //