אוקיי, אז זה לא אתגר ספרותי, אלא אתגר פסיכולוגי.האתגר אולי לא מאתגר את הכותב בממד המילולי או הסגנוני, אבל הוא מאתגר גם מאתגר את הנפש היוצרת, זו שעומדת מאחורי המקלדת ומחוללת את המילים.
אני חושב שהתיאור המדויק יותר הוא: אתגר לפן הפסיכולוגי של הסופרות. ולדעתי אי אפשר לנתק בינו לבין כתיבה. הוורסטיליות הנפשית של הסופר שזורה בכתיבתו.אוקיי, אז זה לא אתגר ספרותי, אלא אתגר פסיכולוגי.
עניין אישי (יותר נכון - סובייקטיבי), בכל אתגר יש כאלו שלא מתחברים, גם זה לגיטימי.באתגר הנוכחי, אני לא מרגיש מאותגר.
ברור, מטרת האתגר היא לא להשוות בין הדברים, אלא להביא נקודות מבט משניהם.עדיין אין להשוות את זה לסבלם של החטופים
בכל סיפור, הכותב נאלץ להיכנס לנעלי הדמויות, גם לאלו שאינם משקפים את הטוהר הצרוף.ואני לא מעוניינת ליצור את האמפתיה הזו
כנ"ל, לגיטימי.לא. לא בשבילי.
נכון, אבל לדעתי זה לא אתגר שמתאים לקהילת כתיבה - גם אם יש לו קשר עקיף לכתיבה.אני חושב שהתיאור המדויק יותר הוא: אתגר לפן הפסיכולוגי של הסופרות. ולדעתי אי אפשר לנתק בינו לבין כתיבה. הוורסטיליות הנפשית של הסופר שזורה בכתיבתו.
כן, אבל אפשר גם להביא נקודת מבט של ביביסט מצוי או של מקסיקני.ברור, מטרת האתגר היא לא להשוות בין הדברים, אלא להביא נקודות מבט משניהם.
לא קשורה.למה דווקא נקודת מבט של קפלניסט קשורה לחטופים?
אני מבין את מה שאתה אומר.נכון, אבל לדעתי זה לא אתגר שמתאים לקהילת כתיבה - גם אם יש לו קשר עקיף לכתיבה.
דבר ראשון, כמו שכתבתי לעיל - לא ברור לי אם צריך לכתוב על שני הנושאים.לא קשורה.
אבל זה מה שאתגר דורש. מאתגר, לא?
כל ספר עוסק בדמויות שתלושות מעולמו של הסופר, ומכיל סיטואציות מבעיתות ולא שגרתיות - אחרת זה ספר משעמם.אני מבין את מה שאתה אומר.
אבל אני באופן אישי כן מוצא קשר ישיר בין האתגר לכתיבה.
האתגר בא להרחיב את המסוגלות הנפשית של סופר להפליג הרחק מאזורי הנוחות שלו. לכתוב על דמויות תלושות מעולמו, ולהתפייט על סיטואציות מבעיתות ולא שגרתיות.
מי שיאתגר את עצמו ויצלח את צמד המהמורות שבאתגר, ייתכן מאוד שהוא ייהנה בעתיד מכתיבה מגוונת, אמיצה ועמוקה יותר.
לא חושבת שנכון לעשות את זה.האתגר בחצי השני הוא לגעת בכאב דלקתי פעיל, לטפל בו ברוך ובאומץ ולא להירתע מהתעסקות בו.
נכון. אם כי לא כל חברי הקהילה כבר הוציאו ספרים וכולי. לדעתי הרוב כאן עדיין רחוק מהמקום הזה. לכן לא מופרך שאתגר אחד מתוך אין-ספור, כן ינסה לחדד את היכולת הזו בקרב חברי הקהילה.כל ספר עוסק בדמויות שתלושות מעולמו של הסופר, ומכיל סיטואציות מבעיתות ולא שגרתיות - אחרת זה ספר משעמם.
כמובן שאפשר לפתח את היכולת הפסיכולוגית של הבנת האחר, אבל לדעתי זה לא המקום הנכון לזה.
אני לא חושבת שזה עניין של מיועדות או בשלות.אפשר להתחבר או לא להתחבר לאתגר. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
עם זאת, לדעתי אי אפשר לטעון שאין כאן אתגר. יש כאן אתגר והוא גדול ומשמעותי. האתגר בחצי הראשון הוא להיכנס לנעליים של הדמויות הכי רחוקות מהשקפת עולמינו (ככה אני רוצה להאמין לפחות), והאתגר בחצי השני הוא לגעת בכאב דלקתי פעיל, לטפל בו ברוך ובאומץ ולא להירתע מהתעסקות בו.
האתגר אולי לא מאתגר את הכותב בממד המילולי או הסגנוני, אבל הוא מאתגר גם מאתגר את הנפש היוצרת, זו שעומדת מאחורי המקלדת ומחוללת את המילים.
אכן, אני מסכים שלא כל סופר מיועד ובשל לצלוח את האתגר (וזה כולל גם אותי). בהצלחה לאלה שכן!
דעה לגיטימית לחלוטין. אני אפילו יכול להזדהות איתה. ההתייחסות שלי לא כללה את הפן הזה, אלא היא הייתה נטו לעניין: האם זה מאתגר או לא.לא חושבת שנכון לעשות את זה.
זה פצע שפתוח לכולנו עדיין, לא בטוחה שצריך את כל ההתעסקות הזו בנושא הרגיש והכואב הזה.
לכתוב על כאב זה נפלא לסופר, מעשיר את עולם הרגשות.
לכתוב על כאב ישן- זה גם עוזר, להתחבר למקומות שלא היית בהם, לחוש את הרגשות ולכתוב עליהם.
אבל לכתוב על כאב כזה- שעדיין חי ונושם מולנו, שאין לנו באמת מושג מה העוצמה שלו- לא נראה לי מתאים לכתוב עליו, לא פה בכל אופן..
לא מאתגר?אז בעצם - האתגר זה לכתוב שתי קטעים נפרדים על שתי נושאים אקטואליים?
אז לא. זה לא מאתגר.
אז צאו מהעולם שלכם ונסו לתאר יממה גדושה בחייו של רועי. ייצגו בכבוד את האג'נדה שלו. מה מפריע לו, מניע אותו, לאן הוא חותר, ואיך ייראה העתיד מנקודת מבטו. (אופטימי, פסימי, תלוי בבחירתכם).
אם לא - תמו טענותיי.נסו לתאר, מנקודת מבטם, איך הם מתמודדים בשבי - עם קור חום, אוויר, מים, לחם, פיצוצים, איומים, צעקות, בכיות, עצב, זיכרונות. געגועים, תקווה, ואפילו רגעי שמחה.
כנ"לאני לא חושבת שזה עניין של מיועדות או בשלות.
זה עניין של כבוד.
את החלק של תיאור סדר יום של מפגין בקפלן אהבתי דווקא,
את החלק של תיאור משפחות החטופים פחות.
זה כל כך בוער שכל מה שנכתוב יוזיל את זה.
אני חושבת שכרגע זה "לראותם בלבד".
כשכולם יחזרו אלינו בריאים ושלמים בגופם ובנפשם בקרוב אמן, נוכל להתחיל לכתוב על איך הם הרגישו.
מאתגר יותר מדי, ובגלל שזה גם אמיתי יותר מדי-דעה לגיטימית לחלוטין. אני אפילו יכול להזדהות איתה. ההתייחסות שלי לא כללה את הפן הזה, אלא היא הייתה נטו לעניין: האם זה מאתגר או לא.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: