דגים מתכון לסלמון עם ירקות, יש?

אאי

משתמש פעיל
מחפשת מתכון לסלמון עסיסי עם ירקות כמו תפו"א, קישוא, גזר, עדיף בסיר, איזה תיבול מענין וטעים אפשר לשים?
כמו כן, איזה עוד ירקות מתאים להוסיף להנ"ל?
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

שלום לך @אאי

ראשית, חשוב לדעת כי דג מתבשל מהר ביחס לירקות, לכן כדאי קודם להכין את הירקות עם הרוטב ולרכך אותם, ורק לאחר מכן לשלב את חלקי הדג, ולבשל יחד לאיחוד טעמים.

ירקות שורש כמו בטטה, גזר וכדומה, דורשים זמן בישול ארוך ביחס לשאר הירקות, לכן כדאי להתחיל לטפל בירקות מהסוג הזה, ואח''כ להתקדם לשאר הסוגים (מהקשים ביותר ועד לרכים /עשבי תיבול).

מצ''ב רעיונות לשילוב עם סלמון
@ סלמון עם קוביות בטטה, בצל, פטריות ברוטב אסיאתי פיקנטי
@ סלמון מוקרם עם תערובת פטריות -שימגי, פורטבלו ושמפיניון (ע''ב קרם קוקוס)
@ סלמון ברוטב פסטו (אומנם בלי ירקות אבל מאוד טעים..)
@ סלמון בסגנון ''איקאה'' (רוטב חרדל הדרי עם שמיר ודבש)
ועוד..

בהצלחה !!
 

ברקוני

משתמש צעיר
אני עושה כמו מושט עם עגבניות פלפלים וחריף ורוטב אדום ממטבוחה או רסק עבניות ותיבול שמה בסיר עד ריכוך שופכת על הסלמון ולתנור....
בליל שבת לא נשאר אפילו פירור מהחלה
 

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אולי יביא לכם תועלת
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
את האמת, שאני לא מבשלת קודם כשאני מכינה לשבת
מערבבת בקערה:
רצועות גמבה
רצועות עגבניה
שום פרוס
פטרוזליה
רסק עגבניות
שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
צילי גרוס
שמה מתחת לדגים ומעליהם
מכסה היטב
שעה לפני שבת מניחה על הפלטה ישירות
אחרי שעה מעלה על תבנית
עד הסעודה הירקות רכים ונימוחים
יאמיייייייי
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@חנה חיה נשמע טוב
את עושה את זה לסלמון?
אשמח לכמויות פחות או יותר מדויקות
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
@חנה חיה נשמע טוב
את עושה את זה לסלמון?
אשמח לכמויות פחות או יותר מדויקות
בעיקרו אני עושה את זה למושט אבל הילד שלי אוהב סלומון אז אני שמה לו
3 עגבניות
גמבה גדולה
3 שיני שום פרוס
2-3 כפות שמן
קופסא רסק עגבניות + מעט סוכר או לחילופין קטשופ
מלח
פלפל שחור גרוס
ומעט צילי גרוס
ניתן לשים גם פלפל חריף למי שאוהב
 

אילו

משתמש מקצוען
יש לי 2 מתכונים מנצחים! ושונים לגמרי אחד מהשני.
סלומון עם ירקות ליצ'ו
את מאדה בסיר כך:
1 בצל גדול
1 גמבה אדומה
3 שיני שום
2 עגבניות

משאירה את זה על אש קטנה בערך שעה ובודקת מידי פעם שלא נשרף
שופכת מעל הסלומון- מכסה את החתיכות עם הירקות ומעל שופכת כוס של שמן עם תבלינים כמו מלח, פפריקה ואבקת מרק.
סלומון עם שמיר ופיצוחים
את חותכת בטטה ובצל לטבעות ומסדרת בתחתית של תבנית.
אופה עד לריכוך.
לאח"כ את שמה מעל את נתחי הסלומון.
מכינה רוטב מחרדל ודבש ביחס של 1:2 (כלומר כפית חרדל ו-2 כפיות דבש)
שופכת את הרוטב מעל הדג.
לאחמ"כ את מפזרת שמיר קצוץ יבש וקורט מלח מעל הרוטב .
משפריצה קצת שמן מספריי ואז מפזרת פיצוחים: שקד מולבן פרוס/ גפרורים, גרעי דלעת טבעי וגרעיני חמניה טבעי.
יוצא יאמייייייייי להתמכר!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה