נגיסי קינמון פריכים.
טעימים.
ביס של קריספיות מבחוץ, עם טעם של סוכר-קינמון מקורמל ורך רך ואוורירי בפנים.
עם רוטב סוכר לימוני בנגיעה של קינמון -----
בכלל מעדן!
מתכון
חצי כמות בצק בסיסי שלי מחוברת הבצקים.
השינוי היחיד הוא בכמות הסוכר.
שמים חצי כוס סוכר על חצי קילו קמח.
מכינים בצק רגיל
מתפיחים.
יוצרים נחשים בעובי של כ-1.5 ס"מ
פורסים לחתיכות קטנות ברוחב של כסנטימטר.
מניחים על ניר אפיה להתפחה קלה בערך 10 דקות
מכינים 3 קערות
קערה ראשונה- 3 ביצים טרופות
קערה שניה- תערובת של 2 כוסות סוכר ו 1/2 כוס קינמון טחון
קערה שלישית- תערובת של 1 כוס סוכר ו 1/4 כוס קינמון טחון
טובלים כל חתיכת בצק בביצים ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון בכמות הגדולה יותר [2 כוסות סוכר ו 1/2 כוס קינמון, קערה שניה] לציפוי מלא בסוכר וקינמון.
מכינים כך את כל חתיכות הבצק. מניחים על השיש על ניר אפיה
בסיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק
כהשמן חם ומתאים לטיגון על פי מבחן העץ, זורקים בכל פעם כ-8 חתיכות בצק מצופות לסיר.
מטגנים על אש לא גבוהה מדי, שלא יישרף, כדקה מכל צד.
מוציאים לניר סופג.
זורקים עוד כ-8 חתיכות לשמן ובינתיים מגלגלים את הנגיסים המוכנים [שלא התקררו ממש] פעם שניה בתערובת הסוכר והקינמון בכמות הקטנה יותר, קערה שלישית.
כך ממשיכים עם כל חתיכות הבצק.
בעת הטיגון יווצר מעט קרמל שרוף מסוכר וקינמון שנפרדו מהציפוי בעת הטיגון. בין נגלה לנגלה - מסירים את הסוכר השרוף בעזרת כף.
זהו.
אה,
רוטב.
כי הוא משלים את המנה ויוצר ביס מושלם.
בקערה מערבבים:
1.5 כוסות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף מתערובת הסוכר והקינמון שנותרה
מים לפי הצורך, על מנת להגיע לרוטב סמיך אבל לא נוקשה מדי
מגישים את הנגיסים יחד עם הרוטב.
ניפגש עם המטוגני בחנוכה תשפ"ד בעז"ה.
טעימים.
ביס של קריספיות מבחוץ, עם טעם של סוכר-קינמון מקורמל ורך רך ואוורירי בפנים.
עם רוטב סוכר לימוני בנגיעה של קינמון -----
בכלל מעדן!
מתכון
חצי כמות בצק בסיסי שלי מחוברת הבצקים.
השינוי היחיד הוא בכמות הסוכר.
שמים חצי כוס סוכר על חצי קילו קמח.
מכינים בצק רגיל
מתפיחים.
יוצרים נחשים בעובי של כ-1.5 ס"מ
פורסים לחתיכות קטנות ברוחב של כסנטימטר.
מניחים על ניר אפיה להתפחה קלה בערך 10 דקות
מכינים 3 קערות
קערה ראשונה- 3 ביצים טרופות
קערה שניה- תערובת של 2 כוסות סוכר ו 1/2 כוס קינמון טחון
קערה שלישית- תערובת של 1 כוס סוכר ו 1/4 כוס קינמון טחון
טובלים כל חתיכת בצק בביצים ולאחר מכן בתערובת הסוכר והקינמון בכמות הגדולה יותר [2 כוסות סוכר ו 1/2 כוס קינמון, קערה שניה] לציפוי מלא בסוכר וקינמון.
מכינים כך את כל חתיכות הבצק. מניחים על השיש על ניר אפיה
בסיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק
כהשמן חם ומתאים לטיגון על פי מבחן העץ, זורקים בכל פעם כ-8 חתיכות בצק מצופות לסיר.
מטגנים על אש לא גבוהה מדי, שלא יישרף, כדקה מכל צד.
מוציאים לניר סופג.
זורקים עוד כ-8 חתיכות לשמן ובינתיים מגלגלים את הנגיסים המוכנים [שלא התקררו ממש] פעם שניה בתערובת הסוכר והקינמון בכמות הקטנה יותר, קערה שלישית.
כך ממשיכים עם כל חתיכות הבצק.
בעת הטיגון יווצר מעט קרמל שרוף מסוכר וקינמון שנפרדו מהציפוי בעת הטיגון. בין נגלה לנגלה - מסירים את הסוכר השרוף בעזרת כף.
זהו.
אה,
רוטב.
כי הוא משלים את המנה ויוצר ביס מושלם.
בקערה מערבבים:
1.5 כוסות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף מתערובת הסוכר והקינמון שנותרה
מים לפי הצורך, על מנת להגיע לרוטב סמיך אבל לא נוקשה מדי
מגישים את הנגיסים יחד עם הרוטב.
ניפגש עם המטוגני בחנוכה תשפ"ד בעז"ה.