דגים מחפשת מתכון מוצלח לפסח לדג סלומון לבישול בסיר

שמחה קופי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
אתם משתמשים בתבלינים? ירקות?

אפשר לעשות חמוץ מתוק ובמקום חומץ לשים מיץ לימון
ולמי שלא אוכל תבלינים אפשר להשמיט את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
אתם משתמשים בתבלינים? ירקות?

אפשר לעשות חמוץ מתוק ובמקום חומץ לשים מיץ לימון
ולמי שלא אוכל תבלינים אפשר להשמיט את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
ולמי שכן משתמש בחומץ ובתבלינים, מה המתכון?
 

אחת צפונית

משתמש מקצוען
אני מבינה שהבעיה תנור?
אני "אופה" את כל הדגים על הפלטה. מניחה לפני שבת ומוכן בסעודה(יש כאלו שכתבו פה שזה בעיה הלכתית אנחנו שאלנו ואמרו שלא....מקדימה את הקופצים;))
אני טוחנת פלפלים, שום, פטרוזיליה, שמן, מעט מים רותחים, מלח ושמה על הדג. יוצא מעדן.
ויש לי עוד כמה מתכונים אם רלוונטי אכתוב עוד מעט
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סלמון חמוץ מתוק (סגנון הונגרי אם זה מתאים לכם)
מתאים ל10 מנות סלמון
צריך סיר רחב

3 בצל לאדות על אש נמוכה ממש - זה יכול לקחת כמה שעות עד להזהבה
בכלי נפרד מקרמלים 2 כפות סוכר + 2 כפות שמן מוסיפים לסיר
מוסיפים ממש קצת מים
1 כוס סוכר
2 כפיות מלח
ואת המנות סלמון
מוסיפים כמה מים שצריך עד לגובה של הדגים
מבשלים שעתיים
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון
ומבשלים עוד 10 דקות
מוגש קר מהמקרר

ביום יום - לא בפסח אני מוסיפה למתכון
3 עלי דפנה
1 כוס צימוקים לבנים

בהצלחה.
 

מלכי וולף

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כמו שמישהי כתבה גם אני בפסח אופה המון על הפלטה
מתכון לשיפודי סלמון מהממים מתאים כמנה ראשונה עם איזה משהו ליד
או להכין כפרוסות סלמון לעיקרית, לא ניסיתי

חותכים את הסלמון לקוביות בינוניות, כ3 ס״מ, רצוי גם לפרוס את החלקים העבים לחצי מהגובה שיהיו דקים יותר
מערבבים בקערה שמן, מלח, יין לבן, אבקת שום או שום טרי כתוש, (ומשהו לטעם תלוי מה נוהגים.. אפשר להשמיט)
משרים לפחות שעתיים, לספיגת טעמים
מצפים בשקדים גרוסים, לא קמח אלא שקד עם הקליפה החומה גרוס
על תבנית שמים שמן, לא בריכה אבל גם לא כפית.. ומעל את הסלמון
נותנים לזה להשחים בעדינות, כדאי לכסות אבל חלקית, רצוי מגבת מקופלת מעל לזירוז, לעקוב מדי פעם
כשנראה טוב וגם עשוי מבפנים הופכים לצד שני
הפלטה נותנת לדג טעם מעודן ומאד מיוחד.
רק צריך קצת יותר סבלנות כי זמן הבישול ארוך משמעותית.

מאמינה שבתנור יוצא אותו רעיון לי אין, אולי גם במחבת, ולהנמיך באמצע הטיגון כדי שהדג בפנים יהיה מוכן
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
שמה בסיר עם שמן זית מיץ לימון ומלח ופטריות טריות - ומאדה.
(אפשר בלי הפטריות) - יוצא מטוד טעים.
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
חמוץ מתוק - מתכון מהיר וטעים:

חותכים 2 בצלים לחצאי פרוסות,
שמים בסיר עם 3/4 כוס סוכר.
מחכים עד שיוצא נוזלים מהבצל - דקה שתיים
מוסיפים כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית מלח
(לא בפסח - מוסיפים עלה דפנה, פלפל אנגלי, בשמים שלמים - 3 מכל אחד)
מביאים להרתחה.
מוסיפים את מנות הסלמון - 6-10
מכסים את הסיר
מבשלים על אש בנינוני-גבוה ל25 דקות.
 

בזו הדר

משתמש רשום
סלמון חמוץ מתוק (סגנון הונגרי אם זה מתאים לכם)
מתאים ל10 מנות סלמון
צריך סיר רחב

3 בצל לאדות על אש נמוכה ממש - זה יכול לקחת כמה שעות עד להזהבה
בכלי נפרד מקרמלים 2 כפות סוכר + 2 כפות שמן מוסיפים לסיר
מוסיפים ממש קצת מים
1 כוס סוכר
2 כפיות מלח
ואת המנות סלמון
מוסיפים כמה מים שצריך עד לגובה של הדגים
מבשלים שעתיים
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון
ומבשלים עוד 10 דקות
מוגש קר מהמקרר

ביום יום - לא בפסח אני מוסיפה למתכון
3 עלי דפנה
1 כוס צימוקים לבנים

בהצלחה.
מבשלים סלמון שעתיים???
זו לא טעות?
 
סלמון חמוץ מתוק (סגנון הונגרי אם זה מתאים לכם)
מתאים ל10 מנות סלמון
צריך סיר רחב

3 בצל לאדות על אש נמוכה ממש - זה יכול לקחת כמה שעות עד להזהבה
בכלי נפרד מקרמלים 2 כפות סוכר + 2 כפות שמן מוסיפים לסיר
מוסיפים ממש קצת מים
1 כוס סוכר
2 כפיות מלח
ואת המנות סלמון
מוסיפים כמה מים שצריך עד לגובה של הדגים
מבשלים שעתיים
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון
ומבשלים עוד 10 דקות
מוגש קר מהמקרר

ביום יום - לא בפסח אני מוסיפה למתכון
3 עלי דפנה
1 כוס צימוקים לבנים

בהצלחה.
תודה לכולם. זה בול מתאים, נראה טוב. רק כוס סוכר זה לא טעות?
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
שעתיים בישול ינפיקו דגים קשים ובלתי אכילים גם בטרי

סלומון לא מבשלים או אופים שעתיים.
גג 20-25 דקות, אך אפילו 8 דקות לפעמים מספיק
אז אני אגלה לכם סוד
סלמון מבשלים או 15 דקות,
או שעתיים - זה יוצא רך כמו חמאה
אין משהו באמצע
וסתם ככה לבישול מתאים רק טרי, לאפיה אפשר גם קפוא, פחות טעים אבל אפשר
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תודה לכולם. זה בול מתאים, נראה טוב. רק כוס סוכר זה לא טעות?
כן כוס סוכר
אני מבשלת בסיר רחב של קוטר 28/30 ס"מ שכבה אחת עם מינימום מים. ממש עד הסלמון,
קודם אני שמה בסיר כוס מים, מרתיחה, אח"כ מוסיפה את הדגים.
רק אח"כ מוסיפה כמה מים (רותחים) שצריך,
מבשלת על אש נמוכה.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אז במתכון שלנו של סלומון חמוץ מתוק מבשלים את הדג אחרי רתיחה רק 5 דקות!

סלומון חמוץ מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חומץ
פרוסות בצל
עלי דפנה, פלפל אנגלי
מוסיפים מים משוער שיכסה את הדגים
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים, מרתיחים שוב מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש.
טעים חם או קר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה