• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

שאלה על שיר מה נסגר עם המוזיקה 2025?

כרצונו

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
אם פעם היינו רגילים למוזיקה יהודית ולעיבודים שנשמעים טוב באוזן יהודית
פתאום
משנת 2015 הכל השתנה טראקים טרנסים רדידות במילים ודברים בלי עומק בלי עיבודים איכותיים (לא שאין! יש אבל בקושי)
נכנס אדם לאולפן ועושה קצת פן
ומוציא משהו אלקטרוני עם ביט וסיימנו סיפור
האם נראה לכם שזה החושך הגדול לפני הזריחה!!!
וב2027
המוזיקה היהודית / שורשית
תחזור למה שהייתה ו.M.B.D. ואברהם פריד ויעקב שוואקי ובכלל יוסי גרין יחזרו לדברים של פעם

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
פתאום
משנת 2015 הכל השתנה טראקים טרנסים רדידות במילים ודברים בלי עומק בלי עיבודים איכותיים (לא שאין! יש אבל בקושי)
וב2027
המוזיקה היהודית / שורשית
תחזור למה שהייתה ו.M.B.D. ואברהם פריד ויעקב שוואקי ובכלל יוסי גרין יחזרו לדברים של פעם

Ayala10

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
פתאום
וב2027
המוזיקה היהודית / שורשית
הפרק הזה של מוזיקה שורשית (איכותית) ויפה תם ונשלם מן העולם, ומוטב שכל מי שזה כואב לו או מפריע לו ישלים עם זה…
אני כבר השלמתי מזמן…

במקום כהן

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יוצרי ai
המוזיקה בהחלט משתנה, אבל היא ממש לא פחות יהודית.
המוזיקה תמיד הושפעה מבחוץ ומהמוזיקה הכללית, יעיד על זה יותר מכל הדמיון שיש בין חזנות אירופאית לאופרה ולמוזיקה אירופאית נוכרית. והדמיון בין המוזיקה המזרחית ופיוטי התפילה למוזיקה ערבית ותפילה מוסלמית.
הכל להבדיל כמובן עם הרבה מאוד הבדלות, אבל המוזיקה בהחלט דומה ומושפעת מבחוץ, וזה לא סותר לזה שהיא יהודית.
גם ר"י נג'ארה (מחבר י-ה רבון) כתב הרבה מאוד שירי קודש על לחנים גויים מזרחיים. זה מצוין בהרבה פיוטים וזמירות שלו בספר זמירות ישראל שנכתב על ידו ונדפס בחייו. (אפשר לראות באוצר החוכמה)
מי שבכל זאת מעדיף מוזיקה ישנה, מתכבד בזאת להמשיך לשמוע אותה. ולהשתדל לא ללכלך על המוזיקה שאנחנו אוהבים, ושלדעתנו יש בה הרבה עומק וחידושים מרעננים.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
המוזיקה בהחלט משתנה, אבל היא ממש לא פחות יהודית.
המוזיקה תמיד הושפעה מבחוץ ומהמוזיקה הכללית, יעיד על זה יותר מכל הדמיון שיש בין חזנות אירופאית לאופרה ולמוזיקה אירופאית נוכרית. והדמיון בין המוזיקה המזרחית ופיוטי התפילה למוזיקה ערבית ותפילה מוסלמית.
הכל להבדיל כמובן עם הרבה מאוד הבדלות, אבל המוזיקה בהחלט דומה ומושפעת מבחוץ, וזה לא סותר לזה שהיא יהודית.
גם ר"י נג'ארה (מחבר י-ה רבון) כתב הרבה מאוד שירי קודש על לחנים גויים מזרחיים. זה מצוין בהרבה פיוטים וזמירות שלו בספר זמירות ישראל שנכתב על ידו ונדפס בחייו. (אפשר לראות באוצר החוכמה)
מי שבכל זאת מעדיף מוזיקה ישנה, מתכבד בזאת להמשיך לשמוע אותה. ולהשתדל לא ללכלך על המוזיקה שאנחנו אוהבים, ושלדעתנו יש בה הרבה עומק וחידושים מרעננים.
זה לא מוזיקה יהודית, זה מוזיקה אפלה שמוציאה את כל היצרים מהאדם, ואין בזה לבין לבין חזנות או המוזיקה המזרחית (האוטנטית !) לבין המוזיקה של היום, דמיון כלל.
המוזיקה של ימינו היא סתם אוסף של פיצוצים וקולות מעוותים בלי תורה שעומדת מאחוריה, דבר שכל ילד יכול לעשות ע"י כמה לחיצות אורגן ויגידו שזה וואו !

במקום כהן

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יוצרי ai
אם המוזיקה הזאת מוציאה לך יצרים אפלים אז באמת לא כדאי שתשמע אותה.
אני ועוד הרבה אנשים מוצאים הרבה יותר יהדות בשירים קלילים וישירים, בשונה מכל השירים הישנים שחוץ מלחרוז פסוקים לא נכנסו לשום מקום, בטח לא ללב.
המוזיקה של ימינו שונה מהמוזיקה שאתה אוהב ואתה לא חייב לשמוע אותה, היא לא מושפעת מבחוץ יותר מהמוזיקה הישנה, ובטח ובטח שלא פחות יהודית.
אתם יכולים לנסות להתחבר ולאהוב, ואתם יכולים להמשיך לשמוע את מה שאתם אוהבים. אין שום צורך לייבב ובטח לא לפתוח על זה אשכול.

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני ועוד הרבה אנשים מוצאים הרבה יותר יהדות בשירים קלילים וישירים, בשונה מכל השירים הישנים שחוץ מלחרוז פסוקים לא נכנסו לשום מקום, בטח לא ללב.
יותר מאדרבא?
יותר מאבינו אב הרחמן?
יותר מיודע בגוים?
יותר מחמול?
יותר בצאת ישראל?
יותר משמע בני?
יותר ממה אשיב?
וכו' וכו' וכו'
בא תספר לי איזה שירים קלילים יותר יהודיים? יותר נכנסים ללב?
אין שיר היום שמחזיק יותר מחודשיים כטרנד ונעלם.
חוץ מכמה מיוחדים שעדיין מלחינים שירים כמו פעם, איזה שיר נכנס היום לבית כנסת? לתפילות בישיבות?

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

במקום כהן

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יוצרי ai
שיר לא אמור להימדד במידת ההשמעה שלו בבתי כנסת ובטח שלא בישיבות.
יש היום הרבה מאוד זמרים עכשוויים שמוצאים שירים קלילים וקליטים (מהסוג של מוטי וויס) יש להם הרבה שירים, חלקם עם יותר משמעות חלקם עם פחות, בדיוק כמו בשירים הישנים שחלקם יפים יותר וחלקם פחות.
יש זמרים כמו יאיר אלייצור שמביאים סגנונות יותר חדשים ושונים, שהמילים שלהם מלאות במשמעות הרבה יותר יומיומית ומשמעותית.
השמות שאני אומר הם רק דוגמא לז'אנרים חדשים ומבורכים שמתפתחים והם לא פחות יפים ויהודיים מאחרים.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

"נגמר עוד יותר טוב, אז הגיע בשלטון הכופרים. אין פה קנאות, אין פה קיצוניות, יש פה רעה חולה של רדידות", אומר הרב הלל פלאי | את הדברים אמר בראיון ל'קול פליי' על תופעת שירי המדף שגורמים לרדידות ואין מקומם בבית המדרש | האזינו​

colbass.com
המלחין הרב הלל פלאי: עוד יותר טוב גרוע יותר מבשלטון הכופרים

הרב הלל פלאי צילום: שוקי לרר
השיר 'עוד יותר טוב' שפרץ בשנה האחרונה לחיינו ממשיך לעורר סערה. המלחין הנודע הרב הלל פלאי מחשובי מרביצי התורה ששיריו הפכו לנכסי צאן ברזל במוזיקה החסידית האותנטית תוקף את השיר ומשווה בינו לבין "בשלטון הכופרים".
בראיון חג לאורי כהן בתחנת הרדיו 'קול פליי' מסביר הרב פלאי ואומר: "אם המצב היה שבחתונות השירים היו באמת מגיעים עם מחשבה ותוכן ובאמת עסוקים עם שמחת חתן וכלה ואז פתאום היה מגיע בשלטון הכופרים, הייתי אומר שמשהו פה לא תקין כי לא התחנכנו על זה. בישיבות לא דיברו על כך, זה לא היה נושא שהופכים אותו לעיקר, יש לנו את התורה שהיא העיקר".

"אז מה קרה לציבור שלנו, איך הגעתם לבשלטון הכופרים? אבל מאחר ולצערנו ולגודל הכאב, היום בחתונות יש מעט שמחת חתן וכלה ויש הרבה מכל הבא ליד, מה שנמצא הכי גבוה בערימת האשפה הוא זה שמושא בחתונות. אז זה לא משנה, זה יכול להיות 'ומניח בקדושה' עם הריקוד, זמר אחד עשה וכולם אחריו, זה רדידות! קטנות המוחין".
כאן מתייחס הרב פלאי ללהיט 'עוד יותר טוב', "לפני 'בשלטון הכופרים' היה איזה להיט מוזר אחר של 'עוד יותר טוב' שאגב בעיני הוא הרבה יותר גרוע. כל השפה הזאת, פעם זה היה הקב"ה אנחנו אוהבים אותך, עכשיו עלינו דרגה, אתה אוהב אותנו! אתה מדבר בשמו של הקדוש ברוך הוא? זה שיח שמעולם לא נשמע. אני לא דן אם רוצים לשיר את זה בעלי תשובה, אבל מה זה שייך לבן תורה, ממתי זאת היית השפה. יש לי ביקורת קשה על השיר הזה, בעיני השיר הזה אין מקומו בבית המדרש ואין מקומו למי שלומד תורה. ואם נגיד כולם שרים את זה? הכל עניין של טרנד".
"נגמר עוד יותר טוב, שיר פלסטיק מדף שבעזרת השם תיכף ומיד לא נדע עליו, אז הגיע בשלטון הכופרים. אין פה קנאות, אין פה קיצוניות, יש פה רעה חולה של רדידות שבעזרת השם, ככל שאנחנו מידרדרים יש תקווה וסיכוי שנצא לאור גדול ונחזור לשירים הטובים והאמיתיים, שירי קודש הלל והודאה".

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
שיר לא אמור להימדד במידת ההשמעה שלו בבתי כנסת ובטח שלא בישיבות.
יש היום הרבה מאוד זמרים עכשוויים שמוצאים שירים קלילים וקליטים (מהסוג של מוטי וויס) יש להם הרבה שירים, חלקם עם יותר משמעות חלקם עם פחות, בדיוק כמו בשירים הישנים שחלקם יפים יותר וחלקם פחות.
יש זמרים כמו יאיר אלייצור שמביאים סגנונות יותר חדשים ושונים, שהמילים שלהם מלאות במשמעות הרבה יותר יומיומית ומשמעותית.
השמות שאני אומר הם רק דוגמא לז'אנרים חדשים ומבורכים שמתפתחים והם לא פחות יפים ויהודיים מאחרים.
היום רוב השירים הם שירים חד פעמיים
בסגנון השתמש וזרוק
שים לב שכל השירים בסגנון של פעם, עד היום לא נס ליחם ועד היום שרים אותם, לעומת השירים הטרנדיים של ימינו שנמצאים כמה חודשים ונעלמים מהנוף

Ayala10

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי

"נגמר עוד יותר טוב, אז הגיע בשלטון הכופרים. אין פה קנאות, אין פה קיצוניות, יש פה רעה חולה של רדידות", אומר הרב הלל פלאי | את הדברים אמר בראיון ל'קול פליי' על תופעת שירי המדף שגורמים לרדידות ואין מקומם בבית המדרש | האזינו​

colbass.com
המלחין הרב הלל פלאי: עוד יותר טוב גרוע יותר מבשלטון הכופרים

הרב הלל פלאי צילום: שוקי לרר
השיר 'עוד יותר טוב' שפרץ בשנה האחרונה לחיינו ממשיך לעורר סערה. המלחין הנודע הרב הלל פלאי מחשובי מרביצי התורה ששיריו הפכו לנכסי צאן ברזל במוזיקה החסידית האותנטית תוקף את השיר ומשווה בינו לבין "בשלטון הכופרים".
בראיון חג לאורי כהן בתחנת הרדיו 'קול פליי' מסביר הרב פלאי ואומר: "אם המצב היה שבחתונות השירים היו באמת מגיעים עם מחשבה ותוכן ובאמת עסוקים עם שמחת חתן וכלה ואז פתאום היה מגיע בשלטון הכופרים, הייתי אומר שמשהו פה לא תקין כי לא התחנכנו על זה. בישיבות לא דיברו על כך, זה לא היה נושא שהופכים אותו לעיקר, יש לנו את התורה שהיא העיקר".

"אז מה קרה לציבור שלנו, איך הגעתם לבשלטון הכופרים? אבל מאחר ולצערנו ולגודל הכאב, היום בחתונות יש מעט שמחת חתן וכלה ויש הרבה מכל הבא ליד, מה שנמצא הכי גבוה בערימת האשפה הוא זה שמושא בחתונות. אז זה לא משנה, זה יכול להיות 'ומניח בקדושה' עם הריקוד, זמר אחד עשה וכולם אחריו, זה רדידות! קטנות המוחין".
כאן מתייחס הרב פלאי ללהיט 'עוד יותר טוב', "לפני 'בשלטון הכופרים' היה איזה להיט מוזר אחר של 'עוד יותר טוב' שאגב בעיני הוא הרבה יותר גרוע. כל השפה הזאת, פעם זה היה הקב"ה אנחנו אוהבים אותך, עכשיו עלינו דרגה, אתה אוהב אותנו! אתה מדבר בשמו של הקדוש ברוך הוא? זה שיח שמעולם לא נשמע. אני לא דן אם רוצים לשיר את זה בעלי תשובה, אבל מה זה שייך לבן תורה, ממתי זאת היית השפה. יש לי ביקורת קשה על השיר הזה, בעיני השיר הזה אין מקומו בבית המדרש ואין מקומו למי שלומד תורה. ואם נגיד כולם שרים את זה? הכל עניין של טרנד".
"נגמר עוד יותר טוב, שיר פלסטיק מדף שבעזרת השם תיכף ומיד לא נדע עליו, אז הגיע בשלטון הכופרים. אין פה קנאות, אין פה קיצוניות, יש פה רעה חולה של רדידות שבעזרת השם, ככל שאנחנו מידרדרים יש תקווה וסיכוי שנצא לאור גדול ונחזור לשירים הטובים והאמיתיים, שירי קודש הלל והודאה".
לא קראתי את הכל, אבל - יש הרבה הבדל בין בשלטון לעוד יותר טוב.....
עוד יותר טוב הוא שיר של כפירה ותו לא.
בשלטון הכופרים מסמל משהו אחר לחלוטין, ומי שלא מתאים לו שיתמודד....
וזה גם לא דוגמא למוזיקה. כי עוד יותר טוב הוא שיר חדש ובשלטון הכופרים נכתב לפני יותר מ 60 שנה ע"י ר' עמרם בלוי

לפחות לדעתי.
אבל זה לא הנושא, אז עדיף לא לפתוח את זה...

נערך לאחרונה ב:

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
גם היום יש מוזיקה מצוינת מוזיקה רדודה
ויש בחירה לכל אחד לאיזה מוזיקה להאזין

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בצאת ישראל של נפתלי קמפה כמדומני היה האחרון שנכנס לבתי כנסת רגילים
שמעתי גם את אתה זוכר בר"ה בביכנ"ס גדול ומכובד במ.ע.
ולזה בדיוק הייתה כוונתי...
חוץ מכמה מיוחדים שעדיין מלחינים שירים כמו פעם

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
דבריו של ה'ראש כוילל' הזה גרועים וחמורים ומסוכנים הרבה יותר מכל שיר טרנדי.

הערתי רק לגבי זה. לגבי שאר מה שכתבתי אני מזדהה מאד עם דבריך, גם בתור זה שמאחורי הקלידים.
הדברים שכתבת גרועים וחמורים ומסוכנים יותר מכל ביקורת הרסנית וליצנות דוחה תוכחות.

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
מדברי דברי ארס נגד האמון הבסיסי באהבת ה' לישראל, המפורשת בתורה בכ"כ הרבה פסוקים.
וזאת לא פעם ראשונה שלו.

והשיר הנפלא "תמיד אוהב אותי" המחזק את האמונה והבטחון באהבת השי"ת לישראל אצל כ"כ הרבה יהודים, מיוסד להבנתי על כמה תורות בליקוטי מוהר"ן. מחבריו הם יהודים צדיקים ויראי ה'.
ומתנגדיו גם הם יהודים צדיקים ויראי שמים

ואני מבינה שמינית את עצמך להיות הפוסק?

• תודה
Reactions: yro

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
ומתנגדיו גם הם יהודים צדיקים ויראי שמים
לא מכיר
ואני מבינה שמינית את עצמך להיות הפוסק?
לא. די בפסוקים מפורשים בתורה, מאמרי חז"ל והזוהר (שאולי אין המקום כאן להביאם באריכות)
דברי גדולי הצדיקים, ובפרט דברי רבינו נחמן זי"ע ותלמידו מוהרנ"ת.

מי שחושב שאמונה פשוטה באהבת השי"ת לישראל זה דבר רדוד, הוא ארסי ומסוכן בעיני.

נערך לאחרונה ב:

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
עוד יותר טוב הוא שיר של כפירה ותו לא.
בורא עולם אוהב כל יהודי בכל מצב, אהבה שהיא למעלה מכל אהבה שבן אנוש מכיר.
זה כתוב במפורש בכל כך הרבה מקורות.
והבוטח בד' תמיד טוב לו בכל מה שבא עליו.

שיר טוב פי מיליון מהרבה בריכות רדודות או חיקויים שאינם מעולמות של קדושה.
שיר אמונה, לא של כפירה.

לאן הגענו!

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
מי שחושב שאמונה פשוטה באהבת השי"ת לישראל זה דבר רדוד, הוא ארסי ומסוכן בעיני.
השיר לא מכיל רק את המילים "ה' יתברך אוהב אותי"
בורא עולם אוהב כל יהודי בכל מצב, אהבה שהיא למעלה מכל אהבה שבן אנוש מכיר.
זה כתוב במפורש בכל כך הרבה מקורות.
והבוטח בד' תמיד טוב לו בכל מה שבא עליו.

שיר טוב פי מיליון מהרבה בריכות רדודות או חיקויים שאינם מעולמות של קדושה.
שיר אמונה, לא של כפירה.

לאן הגענו!
אישית, אני לא חושבת שאדם רשע ומומר להכעיס, בעל לשון הרע ובעל גאווה ומידות רעות, מציק לצדיקים, מכור לתאוותיו ועסוק בלחרחר ריבים, לבטל תורה, להחטיא אחרים, ולעשות רע לאחרים ולעם ישראל 'תמיד יהיה לו רק טוב'
(וחלילה אני לא מרמזת על אדם כזה או אחר, ניסיתי לתאר הכללה של כל הדמויות הכי שליליות שיש לצערנו כרגע בעמ"י)
מישהו פה חושב אחרת?
לא נראה לי שיהיה לו טוב
לא בזה ולא בבא
למרות שאין רע יורד מלמעלה
הוא עשה לעצמו רע, ולכן יהיה לו רע
אלא אם כן יחזור בתשובה

זה מי"ג עיקרי אמונה

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה