דיון מה הדעה שלכם על ניתוח טכני?!

חוו דעתכם על ניתוח טכני...

• רמאות. מניב תוצאות זהות להטלת מטבע או גרוע מכך.

הצבעות: 13 48.1%
  • שיטה יעילה לחיזוי עתידות.

הצבעות: 3 11.1%
  • שיטה שעובדת רק בשיתוף עם שיטת תחקור נוספת.

הצבעות: 11 40.7%

• סה"כ מצביעים
    27
  • הוסף לסימניות
הכתבה בביזפורטל
שבחרו על הדרך לעקוץ גם את מיכה סטוקס

עריכה:
ההודעות הועתקו מהאשכול קנס על אינטראקטיב

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה היה "הויכוח" עם מיכה סטוקס
ודרך אגב אם אפשר לשאול מה דעתכם עליו? עושה רושם של מקצוען והגון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני חושב שהוא מקצועי מאוד ומצוין
@החפץ בעבודת השם גם לתחושתי הוא מקצועי, אבל רק כנתינת ידע והחכמה בעינן ניתוח גרפי, אבל בקבלת החלטות על סמך הניתוח הוא ממש לא חוזה נכון, לפני יומים הוא נתן הסבר ארוך בו הוא מנה 5 סיבות שמדדים העיקרים אמורים לרדת!! יום למחרת (אתמול יום ב') כשהבורסה האמרקאית עלתה יפה מאד, הוא אמר חבל לכל מי שלא עוקב אחרי הוא לא ידע שעכשיו זה הזמן לקנות , וכל מי שהיה כאן ידע שכל הזמן דיברנו שכדאי לקנות עכשיו (תמלול חופשי).
אני עדיין בתהיות האם להמשיך או להפסיק לצרוך אותו.

לעת עתה הרעיון שלו נכון, הסקת המסקנות שלו גרועה ומאכזבת.

• הוסף לסימניות
@החפץ בעבודת השם גם לתחושתי הוא מקצועי, אבל רק כנתינת ידע והחכמה בעינן ניתוח גרפי, אבל בקבלת החלטות על סמך הניתוח הוא ממש לא חוזה נכון, לפני יומים הוא נתן הסבר ארוך בו הוא מנה 5 סיבות שמדדים העיקרים אמורים לרדת!! יום למחרת (אתמול יום ב') כשהבורסה האמרקאית עלתה יפה מאד, הוא אמר חבל לכל מי שלא עוקב אחרי הוא לא ידע שעכשיו זה הזמן לקנות , וכל מי שהיה כאן ידע שכל הזמן דיברנו שכדאי לקנות עכשיו (תמלול חופשי).

אני אתן לכם כלל:
כל מי שע"פ ניתוח טכני מנסה לנבאות מה יקרה בשוק או במניה מסוימת בטווח הקצר, אז הוא או טיפש, או גונב דעת.
אבל בשום אופן אסור לסמוך על המלצות טיפשיות ללא שום בסיס כאלו!!

• הוסף לסימניות

נראה שגם הקשר שלו לאמת גרוע ומאכזב

• הוסף לסימניות
מיכה סטוקס זה תקשורת המונים עם הרבה מושגים (רובם מעולם ניתוח טכני לא מוצלח) אבל בלי הבנה.
וזאת הבעיה המרכזית, זה לא רק שזה לא ידע מושלם - זה ידע מזיק כי מקבע למתחילים עולם מעוות.
פתחתי כמה סרטונים וממש עולם הפוך ראיתי וכו׳ וכמו שהוא מודה לבד בתחילת הסרטונים שהוא מביא את הידע מהצד השני של העולם…
השקעה לטווח ארוך אצלו זה מתחיל מ-3 שנים והחלטה אם למכור מבוססת על פי RSI.

• הוסף לסימניות
אני אתן לכם כלל:
כל מי שע"פ ניתוח טכני מנסה לנבאות מה יקרה בשוק או במניה מסוימת בטווח הקצר, אז הוא או טיפש, או גונב דעת.
אבל בשום אופן אסור לסמוך על המלצות טיפשיות ללא שום בסיס כאלו!!
לנבואת את העתיד אי אפשר, אבל לנטות יותר לצד מסוים על פי סטיסיקה, ועל פי מודלים שמבוססים על פסיכולגיה של האנושות, למה לא?

• הוסף לסימניות
למה כוונתך?? כמו שאמרתי לא ברור לי מה המשקל שאמורים לתת לדבריו, אשמח שתחכים אותי
הבנתי מתוך דבריך שמתחילה הוא אמר [מה ש'חזו' גם הבנקים הגדולים בארה''ב וכו'] שהבורסות עתידות להמשיך ולרדת ולכן לא כדאי לקנות
ובדיעבד, אחר שהם עלו ותיקנו את הירידות, הוא אמר שמי שהקשיב לו ידע שכדאי היה לקנות.

משאלתך, אני מבין שלא קראתי נכון את דבריך.

אגב, השנקל שלי בענין מיכה וחבריו בהודעה הבאה

• הוסף לסימניות
בעיקר השאלה אם לסמוך על מנתח מסוג כזה או אחר
אני לא כל כך מבין את הבעיה
האנשים האלו לא חדשים בשוק, וגם אם כן, צריך לקחת את ההמלצות שלהם ואת התחזיות שלהם ולראות כמה מהם באמת קרו, וכמה פעמים הם התבדו.
אני שמתי לב לעצמי, שבדרך כלל התחזיות של הבנקים כמו מורגן וגולדמן זאקס ושאר השמות האמריקאים הנודעים, נוטים תמיד לתת תחזיות שחורות בזמני ירידה, ואין לזה שום קשר למציאות [כלומר, יכול להיות שתהיה גם ירידה, אבל הם לא צודקים ביותר מחמישים אחוז מהמקרים, שזה יכול גם קוף עם מקלדת לעשות].

ולכן גם אם הם לא 'אשמים' ואי אפשר לצפות את הבלתי צפוי וכו' וכו', תכל'ס! מה הערך של התחזיות אם הסבירות שהם יתממשו לא גבוה.

• הוסף לסימניות
לנבואת את העתיד אי אפשר, אבל לנטות יותר לצד מסוים על פי סטיסיקה, ועל פי מודלים שמבוססים על פסיכולגיה של האנושות, למה לא?
כי זה כאמור גניבת דעת!!
לא מדובר בכך שהשיטות השונות אינן מסוגלות לפעמים לחזות את מחיר המניה. כל שיטה, בין אם מדובר בקריאת קפה, באסטרולוגיה או בכל שיטה אחרת, עשויה מעת לעת לנבא בצורה מדויקת עלייה או ירידה עתידית במחיר המניה. עם זאת, היעילות של שיטה אינה נמדדת ביכולת החיזוי המקרית שלה. כאשר קיימות שתי אפשרויות בלבד – עלייה או ירידה – אפילו הטלת מטבע עשויה לספק חיזוי או ניחוש מדויק לעיתים קרובות לא פחות. מחקרים רבים מראים כי ניתוח טכני לא מציג יתרון מובהק על פני אסטרולוגיה או שיטות דומות בבחינת חיזוי מחירי נכסים בעתיד.

• הוסף לסימניות
כי זה כאמור גניבת דעת!!
לא מדובר בכך שהשיטות השונות אינן מסוגלות לפעמים לחזות את מחיר המניה. כל שיטה, בין אם מדובר בקריאת קפה, באסטרולוגיה או בכל שיטה אחרת, עשויה מעת לעת לנבא בצורה מדויקת עלייה או ירידה עתידית במחיר המניה. עם זאת, היעילות של שיטה אינה נמדדת ביכולת החיזוי המקרית שלה. כאשר קיימות שתי אפשרויות בלבד – עלייה או ירידה – אפילו הטלת מטבע עשויה לספק חיזוי או ניחוש מדויק לעיתים קרובות לא פחות. מחקרים רבים מראים כי ניתוח טכני לא מציג יתרון מובהק על פני אסטרולוגיה או שיטות דומות בבחינת חיזוי מחירי נכסים בעתיד.
למעשה אני גם יכול לנבא את מה שעתיד לקרוא במניות אפילו תזזיתיות כמו טסלה
אני אנבא תמיד שהיא תעלה, כל יום, סטטיסטית אני אצדק כנראה לכל הפחות בחמישים אחוז מהמקרים
אז בבקשה רוצו להשקיע בטסלה

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד לרשות לניירות ערך (ראה פרשת סלייס).
כמדומני ש'סלייס' פוקחו על ידי רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, ולא על ידי הרשות לניירות ערך

• הוסף לסימניות
כי זה כאמור גניבת דעת!!
אז לפי מה לדעתכם תקבעו אם לקנות מנייה או למכור ?
או אולי לקנות רק את הs&p500?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...