• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

התייעצות כסף למלמדים בפורים

מצב
הנושא נעול.

תלמה.

משתמש צעיר
בחיידר של הבנים מקובל לתת 100 דולר למלמד כמשלוח מנות (או שמא כמתנות לאביונים אם כי אחרי ש35 ילדים יתנו לו 100 דולר 3500 דולר שזה כ-14,000 שח הוא יהיה כבר פחות אביון מן הסתם)
אני לא חושבת שלא מגיע להם. להיפך עבודתם עבודת קודש וקשה ביותר.
אבל מה לעשות שיש לי שני ילדים בתלמוד תורה.
ילד בגן
2 בנות ביסודי.
משלוחי המנות למטפלות, סייעות, ולגננת ולמורות, כל הסכום הזה זו הוצאה שאני כרגע מאוד מתקשה להוציא. מדובר באלפי שקלים!

מה דעתכם כיצד ניתן לצמצם בזה?!
(אני לא הייתי נותנת לרבה בכלל כסף אלא רק משלוח מנות מכובד וזהו אבל בעלי מאוד רוצה כהכרת הטוב וגם שלא נהיה חריגים)

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
בחיידר של הבנים מקובל לתת 100 דולר למלמד כמשלוח מנות (או שמא כמתנות לאביונים אם כי אחרי ש35 ילדים יתנו לו 100 דולר 3500 דולר שזה כ-14,000 שח הוא יהיה כבר פחות אביון מן הסתם)
ילד בגן
2 בנות ביסודי.
משלוחי המנות למטפלות, סייעות, ולגננת ולמורות, כל הסכום הזה זו הוצאה שאני כרגע מאוד מתקשה להוציא. מדובר באלפי שקלים!

(אני לא הייתי נותנת לרבה בכלל כסף אלא רק משלוח מנות מכובד וזהו אבל בעלי מאוד רוצה כהכרת הטוב וגם שלא נהיה חריגים)
עצוב אין מה להגיד
הציבור שלנו איבד את זה.....

חני נדלן

משתמש פעיל
ילד בגן
2 בנות ביסודי.

מה זה נקרא מקובל???
אני מביאה מה שאני יכולה אין לי מושג מה אחרים מביאים

Askblimi

משתמש רשום
מנוי פרימיום
אין לי בנים... ואני לא מורה .....ובעלי לא מלמד....
ועדין אני חושבת שעדיף לתת כסף מאשר להוציא סכום כסף למשלוח מנות
רעיון
תחשבי כמה עולה לך משלוח ותתני את זה כי זה היכולת שלך ותכבדי אותך ואת המלמד

ששונית

משתמש מקצוען
כל שנה מחדש אותם אשכולות אותם טיעונים
חיכיתי לראות מי המתלונן התורן השנתי
פורים שמח גם לכם
ובכל אופן אענה שאין שום חידר בפלנטה שלנו שמלמד מקבל מכל ילד מאה דולר. אין. ולכן החישובים האלו על עושרו האגדי המדומיין של המלמד הם או טפשות או רשעות
תעשו מה שנכון לכם עם הנתונים שלכם בלי לפזול מה האחרים נותנים
ואחרי שרואים כאן את פני הדור בעשרות אשכולות על דרימי וטינקו וגאורגיה והונגריה ולייס מקופל ופרונט, קצת מקומם לראות את ההתקמצנות על מי שאחראי רוב שעות היום על הילד שלכם במקומכם

*קופי ופרסום*

משתמש רשום
פורים שמח גם לכם
ובכל אופן אענה שאין שום חידר בפלנטה שלנו שמלמד מקבל מכל ילד מאה דולר. אין. ולכן החישובים האלו על עושרו האגדי המדומיין של המלמד הם או טפשות או רשעות
ואחרי שרואים כאן את פני הדור בעשרות אשכולות על דרימי וטינקו וגאורגיה והונגריה ולייס מקופל ופרונט, קצת מקומם לראות את ההתקמצנות על מי שאחראי רוב שעות היום על הילד שלכם במקומכם
קצת נסחפת למקומות אישיים עם התגובה... אני צודקת?...

בכל אופן את לא מכירה את פותחת האשכול...

מה שכן, את צודקת לגבי הסכום
גם לי לא יצא להיתקל כלל כלל על כלל סוגי וגווני הציבור שסביבי] שנותנים כזה סכום הזוי!

חני נדלן

משתמש פעיל
ברור שכולם נותנים
אבל למה זה אמור להיות נושא??
בחיים לא שאלתי את הסביבה כמה נותנים..
כל אחד כמה שהוא יכול
פעם חברה סיפרה לי שהיא מביאה סכום X ואיזה שנה בדיוק ניכנס לה כסף אז יכלה להביא יותר אבל לא שמעכשיו היא מביא הרבה

תלמה.

משתמש צעיר
פורים שמח גם לכם
כתבתי שאני מעריכה את עבודתו של הרבה וזו עבודת קודש ומגיע לו.
מה עכשיו לא בסדר?
מסכימה איתך לגמרי לגבי אלה שמבזבזים, אבל אני לא טסה לגאורגיה ואין לי פאה ב30k
בפעם האחרונה שבדקתי חברי פרוג אינם גוש אחד. ואם מישהי דיברה על לייס מקופל שהיא תיתן 200 דולר מצידי. איך זה קשור אלי? יש כאן כל מיני סגנונות. לי אין.

פלמונה

משתמש פעיל
ואחרי שרואים כאן את פני הדור בעשרות אשכולות על דרימי וטינקו וגאורגיה והונגריה ולייס מקופל ופרונט,
וסיבקס!!

אתם שם למעלה, תוסיפו לפוסט המרגש את האושר בלהביא משלוח מנות לרבה עם עגלת סיבקס
@תלמה. הכל קל יותר, רוחני יותר וזורם יותר עם העגלה הנ"ל, תנסי

תלמה.

משתמש צעיר
פורים שמח גם לכם
בנוסף לא דיברתי רק על הכסף אם זה היה רק זה ניחא. דיברתי על מכלול ההוצאות.

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
וסיבקס!!

אתם שם למעלה, תוסיפו לפוסט המרגש את האושר בלהביא משלוח מנות לרבה עם עגלת סיבקס
@תלמה. הכל קל יותר, רוחני יותר וזורם יותר עם העגלה הנ"ל, תנסי
איזה זלזול
זה מנהג פסול לזה אין ויכוח
בפורים אמורים לתת משלוח מנות מכובד ולא יותר
וזה פשוט בושה שזה הפך להיות חובה ומקובל שילד שהורים שלו לא מביאים הילד מסכן אח"כ כל השנה

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ילד בגן
2 בנות ביסודי.

כמה עולה להערכתך משלוח מנות מכובד?
תחסכי בזה. כבר הגעת לחסכון של 100 שקלים לילד. ובמקום 100 דולר שימי 200 ש'. אף רבה לא יזלזל בילד שלך בגלל זה. זה סכום משמעותי ומכובד גם במקומות שמקובל יותר. מעטפה עם שטר ופתק (אני שמה חבילת שוקולד כדי שהמעטפה תשקול ולא תלך לאיבוד (3 ב18 כבר קניתי) אורזת בשקית צלופן וסרט וככה ההשקעה מזוככת בלי נופך מבוזבז.
חוץ מזה תקצצי במשלוחים לשכנים, תקצצי בחד פעמי לסעודה, תקצצי בתחפושות.
אני לא צינית. אני כמוך מנסה לחשוב איפה לקצץ. ואלו המסקנות שלי.
ההשקעה הכי נכונה היא הכסף למלמדים שיעשו בזה משהו משמעותי ולא ילך לפח כל האריזות המנוצנצנות, השוקלדים הנפוחים והתחפושות המתבלות שאנחנו משקיעים בהם כל כך הרבה כסף.

פלמונה

משתמש פעיל
איזה זלזול
זה מנהג פסול לזה אין ויכוח
וזה פשוט בושה שזה הפך להיות חובה ומקובל שילד שהורים שלו לא מביאים הילד מסכן אח"כ כל השנה

מתנצלת לגמרי אם היה איזשהו זלזול בדברי, לחלוטין נכתב בהומור כהמשך לאשכול על הסיבקס.
לא מביעה כאן את דעתי הבלתי משנה לגבי המנהג הזה.

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
תחסכי בזה. כבר הגעת לחסכון של 100 שקלים לילד. ובמקום 100 דולר שימי 200 ש'. אף רבה לא יזלזל בילד שלך בגלל זה. זה סכום משמעותי ומכובד גם במקומות שמקובל יותר. מעטפה עם שטר ופתק (אני שמה חבילת שוקולד כדי שהמעטפה תשקול ולא תלך לאיבוד (3 ב18 כבר קניתי) אורזת בשקית צלופן וסרט וככה ההשקעה מזוככת בלי נופך מבוזבז.
ההשקעה הכי נכונה היא הכסף למלמדים שיעשו בזה משהו משמעותי ולא ילך לפח כל האריזות המנוצנצנות, השוקלדים הנפוחים והתחפושות המתבלות שאנחנו משקיעים בהם כל כך הרבה כסף.
גם לגננות את מביאה ככה או רק מארז של קרם ידיים מללין שעבר בירושה את כל המשפחה אני ברצינות שואלת?
ולא דיברתי על 200 ש"ח היא דיברה על 100 דולר שהיום זה כמעט 400 שח כפול 2-3 ילדים זה המון נקודה.

ששונית

משתמש מקצוען
נתינת כסף בפורים למלמד היא מנהג עתיק.
אפשר לנסות להמציא לו הסברים לפיהם היום המנהג לא תקף אבל לומר שזו בושה? כך נהגו אבותינו מדורי דורות
וילד שההורים שלו במצב כלכלי לא קל, הראשון שמבחין בזה הוא המלמד שיצטער מאוד אם ההורים האלו יתנו ממה שאין להם וזה לא יפגע בכהוא זה ביחס לילד אלא רק להיפך

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
גם לרב'ה במכינה מקובל לתת? ואם כן, כמה?
(בחיידר ליטאי קסני"ק...)

חני נדלן

משתמש פעיל
ההשקעה הכי נכונה היא הכסף למלמדים שיעשו בזה משהו משמעותי ולא ילך לפח כל האריזות המנוצנצנות, השוקלדים הנפוחים והתחפושות המתבלות שאנחנו משקיעים בהם כל כך הרבה כסף
בדיוק זה מה שאמרתי לבעלי השנה
נניח אני מביאה 100 ש"ח ועוד איזה מתנה ב 50 ש"ח (שהם כנראה לא צריכים) ועוד 20+ ש"ח מוצרים
נביא שטר של 200 עם איזה שוקולד

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
נתינת כסף בפורים למלמד היא מנהג עתיק.
אפשר לנסות להמציא לו הסברים לפיהם היום המנהג לא תקף אבל לומר שזו בושה? כך נהגו אבותינו מדורי דורות
וילד שההורים שלו במצב כלכלי לא קל, הראשון שמבחין בזה הוא המלמד שיצטער מאוד אם ההורים האלו יתנו ממה שאין להם וזה לא יפגע בכהוא זה ביחס לילד אלא רק להיפך
שום מנהג אבותינו אולי במגזר החסידי....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה