יש לך תיבול מדויק לחריין?

מירי קוז'ליק

יוצרת ועורכת סרטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
עבדתי קשה להשיג מתכון טוב של - פוילישע חריין - חריף אש במתיקות עמוקה...
הכנתי אותו כעת ויצא פצצה!!!

חומרים:

-קלח חריין בינוני- אפשר לחתוך חתיכה ממה שקניתם, לקלף (עם כפפות...) ולהשרות במים לפחות כמה שעות עדיף יום שלם.
[למרור אסור להשרות יום שלם כדי שלא יחשב "שלוק"]

-2 סלקים בינוניים שיצא בערך פי 1.5-2 מכמות החריין.

-כוס סוכר

-מיץ מלימון שלם - בערך חצי כוס.

רצוי להצטייד בכפפות ולהכין מאוורר שיסלק את האדים לכיוון החלון, כמובן חובה לפתוח חלונות ולהרחיק ילדים או בעלי לב חלש...

הוראות הכנה:

לקלף את הסלק.

להכין את המעבד מזון עם הדיסקית והחלק שמגרד - בליטות עם שפיצים, או החלק של המגרדת הדקה מה שמגרדים סלט גזר וקוגל תפו"א.

לגרד את הסלק כשהוא חי ולא לבשל כלל!!! - זה הסוד...

לגרד את החזרת - זהירות כעת נוצרים אדים חריפים ביותר, נשפו אויר מהפה החוצה - כל הזמן, כדי להרחיק את האדים מהאף והעיניים, זה עוזר לפחות חלקית...

רצוי להתחיל עם גירוד של סלק בכמות של פי 1.5 מהחזרת ורק אח"כ אם זה מידי חריף להוסיף עוד כדי להגיע לפי 2.

כעת מוציאים את הדיסקית ומכניסים את הסכין של הבלנדר כדי לערבב את העסק כמו שצריך... שוב - זהירות מהאדים!!! אי אפשר לעמוד מולם...

מוסיפים את הלימון והסוכר ומערבבים את זה חזק עם הסכין של הבלנדר לפחות 2 דקות.

לפתוח בזהירות, לערבב, לטעום טיפה ולבדוק אם חסר לימון או סוכר, במידת הצורך להוסיף ולערבב שוב בבלנדר.

בזהירות רבה (אני עצרתי 5 פעמים באמצע וברחתי מהמטבח כדי להרגע...) - להעביר לקופסאות קטנות ולסגור היטב. רצוי לא למלאות עד למעלה כי אז המכסה יצמד וזה ישפך וילכלך כל מקום שזה יהיה..
לי יצא 5 קופסאות של רבע ליטר לא מלאות מידי.

כעת נותר רק לנקות את כל הלכלוך והבלגן - רצוי לשטוף קודם כל הכל במים כדי שהצבע לא ידבק.

החריין משתבח בהקפאה (הוא נהיה יותר חריף) ונשמר לאחר הפשרה כשבועיים, אך מאבד את חריפותו כעבור זמן - ככל שפותחים יותר את הקופסא.

אכשרען פריילעכן פסח
בריאות איתנה!
את הסלק אתה לא מבשל
 

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עבדתי קשה להשיג מתכון טוב של - פוילישע חריין - חריף אש במתיקות עמוקה...
הכנתי אותו כעת ויצא פצצה!!!

חומרים:

-קלח חריין בינוני- אפשר לחתוך חתיכה ממה שקניתם, לקלף (עם כפפות...) ולהשרות במים לפחות כמה שעות עדיף יום שלם.
[למרור אסור להשרות יום שלם כדי שלא יחשב "שלוק"]

-2 סלקים בינוניים שיצא בערך פי 1.5-2 מכמות החריין.

-כוס סוכר

-מיץ מלימון שלם - בערך חצי כוס.

רצוי להצטייד בכפפות ולהכין מאוורר שיסלק את האדים לכיוון החלון, כמובן חובה לפתוח חלונות ולהרחיק ילדים או בעלי לב חלש...

הוראות הכנה:

לקלף את הסלק.

להכין את המעבד מזון עם הדיסקית והחלק שמגרד - בליטות עם שפיצים, או החלק של המגרדת הדקה מה שמגרדים סלט גזר וקוגל תפו"א.

לגרד את הסלק כשהוא חי ולא לבשל כלל!!! - זה הסוד...

לגרד את החזרת - זהירות כעת נוצרים אדים חריפים ביותר, נשפו אויר מהפה החוצה - כל הזמן, כדי להרחיק את האדים מהאף והעיניים, זה עוזר לפחות חלקית...

רצוי להתחיל עם גירוד של סלק בכמות של פי 1.5 מהחזרת ורק אח"כ אם זה מידי חריף להוסיף עוד כדי להגיע לפי 2.

כעת מוציאים את הדיסקית ומכניסים את הסכין של הבלנדר כדי לערבב את העסק כמו שצריך... שוב - זהירות מהאדים!!! אי אפשר לעמוד מולם...

מוסיפים את הלימון והסוכר ומערבבים את זה חזק עם הסכין של הבלנדר לפחות 2 דקות.

לפתוח בזהירות, לערבב, לטעום טיפה ולבדוק אם חסר לימון או סוכר, במידת הצורך להוסיף ולערבב שוב בבלנדר.

בזהירות רבה (אני עצרתי 5 פעמים באמצע וברחתי מהמטבח כדי להרגע...) - להעביר לקופסאות קטנות ולסגור היטב. רצוי לא למלאות עד למעלה כי אז המכסה יצמד וזה ישפך וילכלך כל מקום שזה יהיה..
לי יצא 5 קופסאות של רבע ליטר לא מלאות מידי.

כעת נותר רק לנקות את כל הלכלוך והבלגן - רצוי לשטוף קודם כל הכל במים כדי שהצבע לא ידבק.

החריין משתבח בהקפאה (הוא נהיה יותר חריף) ונשמר לאחר הפשרה כשבועיים, אך מאבד את חריפותו כעבור זמן - ככל שפותחים יותר את הקופסא.

אכשרען פריילעכן פסח
בריאות איתנה!
טיפ
אני קצצתי הכל עם משקפת שחיה והיה בסדר גמור!
שום שריפה בעיניים
רק להזהר לא לשאוף אויר מהאף אחרת זה שורף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יב

א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה