גמ"ח משכנתא

• הוסף לסימניות
לא קבלתי תשובה ברורה
האם ההצעה שנתנו לי בהלוואה לכל מטרה גבוהה מהרגיל או שאני יכול לקבל הצעה יותר טובה
הצעת המשכנתא:

• סך הלוואה: 1,000,000 ש"ח
  • מסלולים:
    • 400,000 ש"ח - קבועה צמודה (ק"צ): 5.3%
    • 300,000 ש"ח - משתנה צמודה על בסיס אג"ח: 6.06%
    • 300,000 ש"ח - משתנה צמודה על בסיס אג"ח: 5.86%
דרך יועץ?

• הוסף לסימניות
לא קבלתי תשובה ברורה
האם ההצעה שנתנו לי בהלוואה לכל מטרה גבוהה מהרגיל או שאני יכול לקבל הצעה יותר טובה
הצעת המשכנתא:

• מסלולים:
די אופיני לכל מטרה

• הוסף לסימניות
לא קבלתי תשובה ברורה
הצעת המשכנתא:

• מסלולים:
תלוי מקרה.
יש לקוחות שאפשר לקבל זול בפער ויש לקוחות שזה מעולה בשבילם.

• הוסף לסימניות
השתכנעתי מהאשכול שצריכים יועץ, (ההיפך ממטרת האשכול...), אבל אין לי מושג כלל במונחי משכנתא, למי אני פונה ואיך אוכל לדעת האם היועץ מנצל את תמימותי?

• הוסף לסימניות
השתכנעתי מהאשכול שצריכים יועץ, (ההיפך ממטרת האשכול...), אבל אין לי מושג כלל במונחי משכנתא, למי אני פונה ואיך אוכל לדעת האם היועץ מנצל את תמימותי?
אם אתה צריך יועץ, תקח יועץ.
אולי תשאל כאן את הפרטים שאתה מתחבט בהם. מה שאתה יכול לפרסם, כגון: כמה באמת אתה יכול לשלם על המשכנתא בחודש, לעומת סכום ההלוואה.

תכל'ס, יש את מה שאתה יודע ויש את מה שלא שלזה תזדקק ליועץ. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כנס לאתרי 2 בנקים למשכנתאות, בחר באפשרות של "הגשת משכנתא" או משהו דומה, הזן את פרטיך והכנסותיך.
אם תקבל "אישור עקרוני", השווה את הצעת האישור עם הצעת היועץ.
אם מיטיב לכת הינך, חזור לבנק היקר מבין ההצעות והצג לו את האישור הזול. אם הם יציגו הצעה חדשה זולה עוד יותר, תוכל לחזור לבנק הראשון... ב-3 שעות עבודה אתה עשוי לחסוך עשרות ומאות אלפי שקלים!!!.
כיון שמסלולי המשכנתאות המוצעים זהים, יותר קל להשוות ביניהם מאשר שמפו 750 מ"ל ב-10 ש"ח לשמפו 850 מ"ל ב-12 ש"ח. ככל שהריבית נמוכה יותר, אתה משלם פחות. (הערה: סימן + (פלוס) באישור לא מראה על משהו חיובי במיוחד. ההיפך הוא הנכון).
אמנם יש מצב לא לבחור במסלול הכי זול אם יסופק לכך הסבר (למשל צמוד למדד מוצג כזול יותר, שברוב המקרים אינו מומלץ, מכיון שהצפי הוא שהמדד ייקר את קרן המשכנתא). אתה זכאי לקבל הסבר. ואם לא תדע להכריע, חזור לכאן להציג אותו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם אתה צריך יועץ, תקח יועץ.
אולי תשאל כאן את הפרטים שאתה מתחבט בהם. מה שאתה יכול לפרסם, כגון: כמה באמת אתה יכול לשלם על המשכנתא בחודש, לעומת סכום ההלוואה.

תכל'ס, יש את מה שאתה יודע ויש את מה שלא שלזה תזדקק ליועץ. בהצלחה!
הייתי מחלק את הצורך לשניים:
1. הייעוץ.
2. העשיה.
חלק מהיועצים נותנים את השירות הראשון במחיר נמוך יותר.

• הוסף לסימניות
כבר ענו כאן החכמים באשכול זה או באשכולות דומים,
העצה היעוצה היא, שכדאי לוקח יועץ שהמליצו לך עליו, שגם מביא סחורה טובה, וגם עובד בצורה יעילה.
וגם אז כדאי לבדוק את מה שהוא מביא או כאן בפורום ע"י חכמת ההמונים והיועצים המוכשרים שמנדבים מזמנם, או בבנקים מתחרים.

• הוסף לסימניות
כנס לאתרי 2 בנקים למשכנתאות, בחר באפשרות של "הגשת משכנתא" או משהו דומה, הזן את פרטיך והכנסותיך.
אם תקבל "אישור עקרוני", השווה את הצעת האישור עם הצעת היועץ.
אם מיטיב לכת הינך, חזור לבנק היקר מבין ההצעות והצג לו את האישור הזול. אם הם יציגו הצעה חדשה זולה עוד יותר, תוכל לחזור לבנק הראשון... ב-3 שעות עבודה אתה עשוי לחסוך עשרות ומאות אלפי שקלים!!!.
כיון שמסלולי המשכנתאות המוצעים זהים, יותר קל להשוות ביניהם מאשר שמפו 750 מ"ל ב-10 ש"ח לשמפו 850 מ"ל ב-12 ש"ח. ככל שהריבית נמוכה יותר, אתה משלם פחות. (הערה: סימן + (פלוס) באישור לא מראה על משהו חיובי במיוחד. ההיפך הוא הנכון).
אמנם יש מצב לא לבחור במסלול הכי זול אם יסופק לכך הסבר (למשל צמוד למדד מוצג כזול יותר, שברוב המקרים אינו מומלץ, מכיון שהצפי הוא שהמדד ייקר את קרן המשכנתא). אתה זכאי לקבל הסבר. ואם לא תדע להכריע, חזור לכאן להציג אותו.
מקווה שאף אחד לא יתייחס לשטות הזאת ברצינות.

• הוסף לסימניות
שלום,
רציתי לקבל את עצתכם לגבי משכנתא (מאחר ויש לי כבר משכנתא על הדירה בפועלים לא כל הבנקים נותנים כגון לאומי לא נותן משכנתא שניה) הייתי במספר בנקים בבני ברק פאג"י פועלים ומזרחי וקיבלתי תמהיל כדלהלן: משכנתא לבניה/הרחבת דירה 600000 שח קל"צ 200000 ל228 חודשים 4.69% ריבית, ו מל"צ כל 18 ל288 חודשים ב4.7% ריבית
מה דעתכם? והאם ניתן להוזיל?
רציתי לסגור בפועלים ברבי עקיבא מאחר והחשבון שלי שם וגם המשכנתא הראשונה שלי שם, אבל הבנקאית משכנתאות לא מזיזה לי עניינים שלחתי לה את כל האישורים והטפסים הנדרשים והיא עמוסה ואין לה זמן, מה עושים?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
שלום,
רציתי לקבל את עצתכם לגבי משכנתא (מאחר ויש לי כבר משכנתא על הדירה בפועלים לא כל הבנקים נותנים כגון לאומי לא נותן משכנתא שניה) הייתי במספר בנקים בבני ברק פאג"י פועלים ומזרחי וקיבלתי תמהיל כדלהלן: משכנתא לבניה/הרחבת דירה 600000 שח קל"צ 200000 ל228 חודשים 4.69% ריבית, ו מל"צ כל 18 ל288 חודשים ב4.7% ריבית
מה דעתכם? והאם ניתן להוזיל?
רציתי לסגור בפועלים ברבי עקיבא מאחר והחשבון שלי שם וגם המשכנתא הראשונה שלי שם, אבל הבנקאית משכנתאות לא מזיזה לי עניינים שלחתי לה את כל האישורים והטפסים הנדרשים והיא עמוסה ואין לה זמן, מה עושים?
תודה רבה
זה מצוין,
לגבי העומס אם ההצעה מפועלים ר"ע, א"כ בשבועיים הקרובים העומס יהי' עוד יותר כי אחת בחופש.

• הוסף לסימניות
נכון היועצת סימה, נו אז מה עושים? הקבלן מחר מתחיל לעבוד אצלי, ותוך 3 שבועות אני חייב את הכסף.
מקווה שאתה מודע לכך שכעת תקבל רק חצי והחצי השני לאחר תחילת העבודה עם ביקור שני של שמאי,
3 שבועות יכול להיות הרבה ויכול להיות מעט השאלה איפה אתה אוחז, הבאת כבר שמאי ?

• הוסף לסימניות
מקווה שאתה מודע לכך שכעת תקבל רק חצי והחצי השני לאחר תחילת העבודה עם ביקור שני של שמאי,
3 שבועות יכול להיות הרבה ויכול להיות מעט השאלה איפה אתה אוחז, הבאת כבר שמאי ?
לא הבאתי שמאי, איזה שמאי מומלץ בבני ברק שעובד מהר ולוקח זול?
הקבלן לא צריך את כל הכסף בפעם אחת, עכשיו הבאתי לו מקדמה לשלד, ועוד 3 שבועות צריך עוד חלק מהסכום אבל לא הכל בפעם אחת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שאלה לגבי מסלול צמוד מדד
רואה כל הזמן אומרים שהכסף במסלול הזה לא יורד וכדאי לשנות (ככה לפחות היועצים טוענים)
השאלה שלי יורד או לא יורד אחרי תקופת השנים שסגרתי עם הבנק (אצלי זה 15 שנה) המסלול נסגר
אז מה זה משנה (בציור שאין לי כוונה לפרוע לפני)
אשמח אם יתקנו אותי אם אני טועה

• הוסף לסימניות

לא הבאתי שמאי, איזה שמאי מומלץ בבני ברק שעובד מהר ולוקח זול?
הקבלן לא צריך את כל הכסף בפעם אחת, עכשיו הבאתי לו מקדמה לשלד, ועוד 3 שבועות צריך עוד חלק מהסכום אבל לא הכל בפעם אחת.
למקרה שלך הכי טוב להמשיך עם ההצעה שקיבלת בפועלים כנראה גם מבחינת המהירות, תביא שמאי בהקדם יש לך הפניה בתוך האישור.
אם אתה לא גבולי עם אחוז המימון פשוט תיקח את ההפניה ותשאל אחד אחד מי יוכל לבוא לביקור מיידי ולהנפיק בתוך יום.
במקביל תרד מחר לסניף תבקש מנחמה להוציא בטחונות תוכל בעז"ה להספיק.

• הוסף לסימניות
שאלה לגבי מסלול צמוד מדד
רואה כל הזמן אומרים שהכסף במסלול הזה לא יורד וכדאי לשנות (ככה לפחות היועצים טוענים)
השאלה שלי יורד או לא יורד אחרי תקופת השנים שסגרתי עם הבנק (אצלי זה 15 שנה) המסלול נסגר
אז מה זה משנה (בציור שאין לי כוונה לפרוע לפני)
אשמח אם יתקנו אותי אם אני טועה
גם ההחזר החודשי שלך כל הזמן עולה ועולה בהתאם לקרן שעולה ובסוף הקרן יתחיל לרדת
(רק באופן תיאורטי אם ייצא שבחודש האחרון נשאר לך 20,000 קרן אז זה יהי' התשלום שלך בחודש האחרון+ריבית)

• הוסף לסימניות
למקרה שלך הכי טוב להמשיך עם ההצעה שקיבלת בפועלים כנראה גם מבחינת המהירות, תביא שמאי בהקדם יש לך הפניה בתוך האישור.
אם אתה לא גבולי עם אחוז המימון פשוט תיקח את ההפניה ותשאל אחד אחד מי יוכל לבוא לביקור מיידי ולהנפיק בתוך יום.
במקביל תרד מחר לסניף תבקש מנחמה להוציא בטחונות תוכל בעז"ה להספיק.
אני יכול לבא גם בלי תור לנחמה?

נערך לאחרונה ב:
אני יכול לבא גם בלי תור לנחמה?
כי היום דיברתי עם סימה והיא אמרה שהיא לא יכולה לטפל כי היא יוצאת לחופשה, ושאני ידבר עם נחמה, התקשרתי לנחמה, והיא לא כ"כ שמחה לטפל בתיק שלא שלה, ונראה שהיא תדחה אותי לסוף אחרי התיקים שלה,
מה לעשות?
זה מה שאני הייתי עושה... לשיקול דעתך איך לעבוד
בכל מקרה זה לא אמור לעניין עוד אנשים בפורום ציבורי המיקרו שצללנו אליה... הצלחה מרובה !

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה