גמ"ח משכנתא

• הוסף לסימניות
הצילו!!!!!
זה נכון ????
אם כן זה פשוט זוועה
הרי כל מה שאנחנו לוקחים יועצים זה לא להרגיש חכמים גדולים ולתת למומחים לעשות את העבודה
@הון ובית מה אתה עונה אם זה נכון (היינו אם זה לא מקרי קיצון) מה הפאנץ' ביועצים
הרי ממ"נ אם אתה לא מבין אתה יכול ליפול בפח ואם אתה מבין אז למה יועץ
אולי התשובה היא שאתה לא מבין ביצירת המשכנתא אבל אחרי שיוצרים אותה לבדוק אותה אצל אחרים?
טוב, דבר - דבר.

ראשית, אין לי אחריות על כל היועצים. מתנצל. כך שאינני דובר שלהם..
ייתכן שיש כאלה שבאמת עשו עושים ויעשו טעויות,
אבל כמו בכל תחום - עו"ד, רו"ח, יועצי מס, יועצי השקעות, נדלניסטי"ם, ועוד.. כך אין לדבר סוף.
אבל רובם הגדול מאד - לא עושים טעויות ברמות כאלה. כך שגם אם נפלתם על מישהו כזה, ממליץ פעם הבאה לפני כן לברר על מקצועיותו.

שנית, בכדי שנזקים ממדד יגיעו למאות אלפי ש"ח - זה לא "מקרי קיצון" - זה הקיצון של כל הקיצונים.. הייתי שמח לראות דוחו"ת סילוק יתרות שמופיע שם כזה נזק - בעקבות המדד. במילים אחרות, כל עוד לא ראיתי - לא מאמין, ומציע לך גם לקחת את כל זעקות הגוועלד האלה בעירבון מוגבל.
ולומר, שבטווח של 30 שנה - היה מצטבר כזה נזק, הסטטיסטיקה מוכיחה שרוב המשכנתאות ממחוזרות עד לטווח של 10 שנים.. והנה, גם אותם קרובי משפחה הגיעו לבדיקות, והנזק לא הצטבר.

שלישית, כיום ישנה מודעות גבוהה להצמדה למדד - אחרי שהחל משלהי שנת 2021 המדד התחיל לטפס. בשנת 2021 הוא עוד סגר בטווח היעד של בנק ישראל 2.8%, ובשנת 2022 - כבר נחשב להתפרצות אינפלציונית 5.3%, ומאז הוא 3% ומעלה, מעל היעדים.
אבל.. וכאן בא האבל הגדול - מאד גדול!
עד אז, במשך כמעט עשור שנים אחורה, המדד היה על הרצפה, או מתחתיה!
הגישה הכללית של כלל החזאים והכלכלנים, יועצי המשכנתאות והבנקים - הייתה שהוא לא הולך לעלות בדרסטיות, אם בכלל.. בנק ישראל רכש דולרים בקצב של נרקומן אמריקאי על גבול הפסיכוזה בכדי לגרום לו לעלות, וזה לא עזר.. והכל השתנה באחת!
לכן, לבוא לבקר יועצים מהתקופה של לפני 2022, זה פשוט לא לעניין.. מכיון שאז כל החשיבה והצפי היו שונים. זה רק מעיד שמי שמבקר - חסר ניסיון וידע מקצועי בעליל..

רביעית, גם אם נראה שמדובר בתמהיל שנעשה לאחרונה.. יש עוד המון שיקולים למה מצמידים למדד.
החל מחוסר בהכנסות - ובעיות כושר החזר, הורדת מרווחי ריבית, פחות סיכון להיוון, הפרשי ריביות שגבוהים מהצפי, ועוד.
באופן אישי היה לי פעם מקרה הזוי שלקחתי ללקוח כמעט 5 מיליון ש"ח צמוד מדד!!!
למה?
כי אחרת הוא היה מפר חוזה וחוטף קנס של 2,000,000 ש"ח!
אז אולי הוא הפסיד כמאתיים אלף ש"ח בטווח של השנים ראשונות, אבל אחרת לא היה שום סיכוי להציל אותו מהמצב שהוא נקלע אליו. במילים אחרות - הצלתי אותו מנזק גדול פי 10!!

לגבי לבדוק משכנתא שיועץ אחד עשה לך אצל אחרים - זה ניתן. אך, מכיון שלכל יועץ יש את ההסתכלות שלו, ההבנה המקצועית שלו, הצפי הכלכלי שלו, הניסיון שלו, וכו - המשוואה לא תהיה בהכרח טובה, וג יועצים לא אוהבים לבקר עבודה שהם לא יודעים מה עמד בבסיסקבחות ההחלטה עליה. ויש הרבה חשיבה.
אם תרצה, אתה יכול לעלות כאן לפורום, ובמידה ובאמת אין משהו ייחודי במקרה, יעזרו לך כאן עם ניסיון של אחרים.
מקווה שהובן.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה אתה מתכוון.
מישהי הציעה כאן שהתמהיל הגנרי הוא 1/3 קלצ - 2/3 מלצ.
ורק נשאר לקבל הצעות מהבנקים. על זה הגבתי.

על איזה תמהיל אתה מדבר?
לא עברתי על כל האשכול...
אבל בכל אופן אשמח שתשיב על השאלה הנ"ל א. בשליש שליש, ב. ובשליש קל"צ ו45-50 מל"צ [תרחיש מצוי]
תודה רבה

• הוסף לסימניות
לא עברתי על כל האשכול...
אבל בכל אופן אשמח שתשיב על השאלה הנ"ל א. בשליש שליש, ב. ובשליש קל"צ ו45-50 מל"צ [תרחיש מצוי]
תודה רבה
אענה לך מה אני עושה, זה תלוי קודם בשני נתונים בסיסיים, מה ההבדל בריביות המדובר, ולאיזה מס' שנים מהיום אני והלקוח מעריכים את הפירעון.
עושה סימולציה של עמלות פירעון מוקדם לפי שני תרחישים אחד רגוע ואחד מחמיר ומגיע כך להחלטה.

• הוסף לסימניות
ראשית, אין לי אחריות על כל היועצים. מתנצל. כך שאינני דובר שלהם..
ייתכן שיש כאלה שבאמת עשו עושים ויעשו טעויות,
אבל כמו בכל תחום - עו"ד, רו"ח, יועצי מס, יועצי השקעות, נדלניסטי"ם, ועוד.. כך אין לדבר סוף.
אבל רובם הגדול מאד - לא עושים טעויות ברמות כאלה. כך שגם אם נפלתם על מישהו כזה, ממליץ פעם הבאה לפני כן לברר על מקצועיותו.
ראשית- בשונה מרוב התחומים שציינת, לייעוץ משכנתאות אין שום פרמטר בסיסי של סינון- לא נדרשת תעודה רשמית או רישיון ממשלתי כדי להיות יועץ (זו אינו מקצוע מוסדר בחוק כמו עורך דין או רואה חשבון)
כך שכל אחד יכול לעשות את זה...
שנית, בכדי שנזקים ממדד יגיעו למאות אלפי ש"ח - זה לא "מקרי קיצון" - זה הקיצון של כל הקיצונים.. הייתי שמח לראות דוחו"ת סילוק יתרות שמופיע שם כזה נזק - בעקבות המדד. במילים אחרות, כל עוד לא ראיתי - לא מאמין, ומציע לך גם לקחת את כל זעקות הגוועלד האלה בעירבון מוגבל.
ולומר, שבטווח של 30 שנה - היה מצטבר כזה נזק, הסטטיסטיקה מוכיחה שרוב המשכנתאות ממחוזרות עד לטווח של 10 שנים.. והנה, גם אותם קרובי משפחה הגיעו לבדיקות, והנזק לא הצטבר.
שנית- במקרה את התמהיל הזה ראית--שלחתי לך את זה בעבר, למותר לציין שהתגובה שלך הייתה זהה לאיך שאנשים הגיבו פה.
דבר נוסף- רוב האנשים ששאלתי ,לא מודעים בכלל למצב המשכנתא או לאפשרות מיחזור-
זה אנשים שלקחו יועץ בדיוק מהסיבה שלא מבינים בנושא כלום -ומבחינתם כל חודש יורד המשכנתא, וזהו. אין להם מושג מה זה קל"צ או אפי' כמה שנים זה 240 חודש....;)
הגישה הכללית של כלל החזאים והכלכלנים, יועצי המשכנתאות והבנקים - הייתה שהוא לא הולך לעלות בדרסטיות, אם בכלל.. בנק ישראל רכש דולרים בקצב של נרקומן אמריקאי על גבול הפסיכוזה בכדי לגרום לו לעלות, וזה לא עזר.. והכל השתנה באחת!
לכן, לבוא לבקר יועצים מהתקופה של לפני 2022, זה פשוט לא לעניין.. מכיון שאז כל החשיבה והצפי היו שונים. זה רק מעיד שמי שמבקר - חסר ניסיון וידע מקצועי בעליל..
תשמע, לא יודע מה היו התחזיות בזמנו, אבל לסמוך בעניים עצומות על מומחים בלי ניהול סיכונים בסיסי לדעתי זה שטות.

בחיפוש קצר בגוגל אפשר לראות מה הייתה האינפלציה בשנות השמונים. (בזמנו סיפרו שהעבודה הכי קשה היא של הברקודיסט בסופר-אחרי שהוא סיים סיבוב הוא היה צריך להתחיל מחדש.... ;) )
טוב, ברור שזה לא יחזור על עצמו, הרי ה"מומחים אומרים"--

חשוב לי להדגיש- שום דבר בדברי אינו אישי לשום יועץ באשר הוא, סה"כ נפתח כאן אשכול כגמ"ח.
אף אחד לא בא לפגוע בפרנסה של מישהו ח"ו, והכל באמת לתועלת הציבור.

• הוסף לסימניות
ראשית- בשונה מרוב התחומים שציינת, לייעוץ משכנתאות אין שום פרמטר בסיסי של סינון- לא נדרשת תעודה רשמית או רישיון ממשלתי כדי להיות יועץ (זו אינו מקצוע מוסדר בחוק כמו עורך דין או רואה חשבון)
כך שכל אחד יכול לעשות את זה...
נכון. ואז?
שנית- במקרה את התמהיל הזה ראית--שלחתי לך את זה בעבר, למותר לציין שהתגובה שלך הייתה זהה לאיך שאנשים הגיבו פה.
אז כנראה באמת היה מדובר בקיצון. אינני זוכר באמת כעת במה המדובר.
דבר נוסף- רוב האנשים ששאלתי ,לא מודעים בכלל למצב המשכנתא או לאפשרות מיחזור-
נכון!
תעשו חסד עם אנשים, ותציםו להם את העניין.
תשמע, לא יודע מה היו התחזיות בזמנו, אבל לסמוך בעניים עצומות על מומחים בלי ניהול סיכונים בסיסי לדעתי זה שטות.
אבל היא הנותנת!
בעבר מי שניהלו סיכונים, חשבו שונה לחלוטין ממי שחושבים היום על סיכונים..
אז לכן, נחזור לזה שחשוב לבדוק מידי פעם את המשכנתא בהתאם לתקופות.
אבל לבוא ולהלין על מה שיועצים עשו לפני שנים בלי להכיר את המקרה, ובלי לדעת מה היו התחזיות באותה תקופה, וכו וכו, זה לא רציני, ואפילו סתם להוציא לעז.
תהיה שותף מלא בקבלת ההחלטות - ותחווה דעה, אבל בלי זה לחוות דעה, זה פשוט לא לעניין, ולא בסדר.
חשוב לי להדגיש- שום דבר בדברי אינו אישי לשום יועץ באשר הוא, סה"כ נפתח כאן אשכול כגמ"ח.
תאמין לי שטובת הציבור חשובה לי לא פחות ממך, השאלה מאיזו זווית מקצועית בוחנים את זה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק כמעט מלא
כל הפורום כאן הוא גמ"ח אחד גדול.
העלה מודעות למשתמשים. הרחיב אופקים. חסך לאנשים מאות אלפי שקלים.
וכשקם המלפפון על הגנן הוא שוכח מי זרע, השקה וטיפח

• הוסף לסימניות
אוקי! אין עניין להמשיך להתווכח. נראה שהאשכול כבר מזמן סטה מהנושא המקורי, וחבל. במקום לפרגן למיזם שיכול לעזור לאנשים להתמודד עם משכנתא לבד, חלק מהאנשים כאן בחרו להילחם בו – אולי כי זה פחות נוח להם...
בפועל, מה שקרה זה שהדיון הזה רק הוציא את המיץ לעזור פה (לי בכל אופן)– והראה בדיוק למה אנשים מחפשים דרכים אחרות.

אז שיהיה לכולכם בהצלחה! וחג שמח!

• הוסף לסימניות
יש כאן מאות אנשים שחסכו המון כסף
ועוד מאות אנשים שקבלו המון ידע
ואת הידע הזה הם גם מעבירים לאחרים...
[רק השבוע גילתי שבמשפחתי יש מישהו אם יותר מ5% משתנה צמודה...]
והכל מיועצים מומחים
ואגב המקצועיות כאן יותר מכל יועץ מומחה אחר כיון שכל תגובה יכולה ליהיות מבוקרת ע"י כמה יועצים
והכל בשקיפות ובגובה העינים אם שאלות שמאופינות יותר במגזר [כמו הכנסה מכולל 9000 ש"ח .... ועוד...]
אז על דאגה היועצים כאן ימשיכו לענות בשמחה
ואגב. אני ישמח מאד שהם גם ירויחו מזה לקוחות זה רק סיבה שהם ימשיכו לתת לנו כאן מענה

נ.ב.
משום מה היה נראה לי שכמה כאן נכוו בעבר מיועצים ולכן באו בהתקפה..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אוקי! אין עניין להמשיך להתווכח. נראה שהאשכול כבר מזמן סטה מהנושא המקורי, וחבל. במקום לפרגן למיזם שיכול לעזור לאנשים להתמודד עם משכנתא לבד, חלק מהאנשים כאן בחרו להילחם בו – אולי כי זה פחות נוח להם...
בפועל, מה שקרה זה שהדיון הזה רק הוציא את המיץ לעזור פה (לי בכל אופן)– והראה בדיוק למה אנשים מחפשים דרכים אחרות.

אז שיהיה לכולכם בהצלחה! וחג שמח!
כמו שאמרתי לא קראתי את התגובות הקודמות כמעט ואין לי מושג איזה מלחמה.
אבל הכותרת היתה נראית לי מוזרה.
כי כל הפורום כאן כולו הוא בדיוק זה. אנשים מעלים תמהילים שלקחו לבד או עם יועץ.
שולחים מיילים, מתארת לעצמי שלא רק אלי.
מתקשרים ב11:01 בלילה לשאול מה יהיה עם העוגן של מזרחי בעוד יומיים...
לפעמים ניק מעלה דוחות יתרות ורוצה דברים מדוייקים.
יועצים מורידים, מפענחים. משקיעים עליו דקות ארוכות מאד והכל בנפש חפצה ובעין טובה!

• הוסף לסימניות
סה"כ נפתח כאן אשכול כגמ"ח.
בדיוק! זה כמו להגיד ש'משנת יוסף' זה עוול לבעלי המכולת.

מי שישאל את המוכרים, הם ימלאו לו את הראש בזה שלקנות במשנת יוסף זה יוצא יקר יותר כי הסחורה דפוקה ויש טעויות וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
מצטרף ל @מוניטין
כל הפורום הוא גמח גדול ונעזרתי בו רבות וכן רבים וטובים גם באופן פרטני ללא כל תמורה
רק שים לב שאתה סותר את עצמך
איך לקחת משכנתא לבד.

את החישובים נשאיר לבנקים וליועצים,
לקחת משכנתא זה דבר פשוט
את החישובים שזה מה שיותר חשוב אותו אתה זונח ??
אני עשיתי מחזור לבד בעזרת הידע בפורום
לפני שביצעתי את ההחזר שאלתי כמה מהיועצים כאן חלקם ענו וחלקם לא התייחסו וזו זכותם
ברור לי שאם מי מהם היה נותן הצעה יותר טובה או אומר שההצעה שלי בעייתית הייתי משלם לו בשביל לקבל משכנתא יותר טובה

• הוסף לסימניות
לסיכום:
הלוואת הזכאות יכולה להיות כלי חסכוני ומשתלם, במיוחד בזכות הריבית הנמוכה והיעדר עמלות פירעון מוקדם. עם זאת, יש לזכור את חסרונה המהותי – ההצמדה למדד המחירים לצרכן, שעלולה להעלות את ההחזר החודשי לאורך זמן.
אתה ממליץ נגיד לקחת 150,000 שח דרך ההלוואת זכאות?

• הוסף לסימניות
[זה יתרון לא רלוונטי, מכיון ששמאים ששומעים על זה, לא רוצים להגיע.. וממילא יש לשלם להם רגיל].
מה שאני עושה
משלם להם כמה שמבקשים
אחרי ווידוא שהשמאי כבר שלח לבנק אני דורש החזר כספי ובאיום שאם לא יחזיר אפנה לבנק להתלונן לפעמים זה עוזר ולפעמים אני באמת פונה לבנק והבנק שאין לו כח להתעסק עם זה מפצה בפטור מלא על פתיחת תיק

• הוסף לסימניות
שאלות בסיסיות שאשמח לעזרה בהם
מה זה הלוואת זכאות ? למה זה תהליך ארוך?
יצא לי הבדל של בערך 10000 שח בין כל המשכנתא קלצ לבין משכנתא מחולקת , האם עדיף לי את הקלצ?
כרגע קבלתי הצעה כזאת,
בהנחה שאין לי אפשרות להעלות את ההחזר החודשי ליותר מ4000
הוספתי עוד 100,000 לשיפוץ ובקשתי מסלול של קבועה צמודה. התכנון הוא למחזר את המסלול הזה ובכך להרוויח ריביות נמוכות יותר
אשמח לחוות דעת המומחים
והאם יש כאן מישהו שיכול לומר לי בוודאות שהוא יכול להשיג לי הצעה יותר טובה אשמח לדעת.

1748978344973.png
1748978352732.png

• הוסף לסימניות
מה זה הלוואת זכאות ? למה זה תהליך ארוך?
הלוואה שניתנת כביכול מהמדינה [משרד הבינוי והשיכון] למי שאין לו דירה
סכום ההלוואה משתנה לפי הניקוד שנקבע [ניתן למצוא בהרבה מקומות מחשבון לחישוב נקודות הזכאות]
החיסרון בזה הוא שזה רק בקבוע צמוד
זה תהליך ארוך בגלל שצריך להוציא לזה תעודת זכאות ממשרד הבינוי והשיכון דרך הבנק שממנו אתם רוצים להוציא את המשכנתא

• הוסף לסימניות
בלת"ק
לא קראתי את השרשור
אני אישה פשוטה ולא יועצת...ולא מכוונת לאף אחד
אני לקחתי לפני זמן מה הלוואה לבד ונחרדתי !!מהריביות שאני משלמת
ובשיחה עם יועצת משכנתאות עשיתי חישוב ב 9 שנים אני אמורה לשלם לה 5,500 שח
ולחסוך....36 א"ש
משאירה את החישוב לכולם מה כדאי ואיך
לא ממליצה עליה מחשש שיקומו עלי
אבל ראיתי את הכותרת ואני שואלת את עצמי זו המטרה? לא להעזר ביועץ?
לי היתה מטרה 'צנועה' לשלם פחות...חשבתי שכך אני חוסכת
בכל מקרה ברור לי שאני הולכת להעביר את התיק אליה ולעזור לה לסגור לי את ההוא ולקחת עבורי חדש
כי זה משתלם לי כלכלית ותו לא

• הוסף לסימניות
הנה ההוכחה /שאני לא מבינה בזה
עבורי זה המון!
זה באמת הרבה.
אבל אל תצטערי כ"כ, יכל להיות יותר גרוע.
אני למשל הפסדתי 80K ש"ח בשנתיים.
זה גם תלוי מה גודל המשכנתא שלך.
36K על מליון זה זניח.
36K על 300K זה אכן הרבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה