ציליאק אלפחורס ללא גלוטן? למי יש מתכון מנצח??

מלכנונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
תודה רבה!!
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הכנתי לשבת מטורף העולם!!!
על קמח מולינו החדש.

א"א היה להפסיק לאכול...
לא רצו להתבשר פה.

מה צריך?
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 250 גרם קמח החלפתי למולינו ¾1 כוסות
  • 200 גרם קורנפלור ½1 כוסות דחוסות
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 3 חלמונים מביצים מידה לארג׳ או 4 מדיום
  • גרידה מלימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כפות מים קרים
למילוי
  • 1 מכל ריבת חלב (אני השתמשתי בחברת ״הנמל״)
  • ¼ כוס קוקוס טחון
הוראות הכנה
  • במעבד מזון שמים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר, מלח וחמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ווניל ומעבדים לבצק, אבל לא מעבר לכך. אם הבצק נראה עדיין פירורי הוסיפו כף או שתיים של מים קרים. אל תעבדו את הבצק יתר על המידה כדי שישאר פריך.
  • מעבירים את הבצק למשטח העבודה, אוספים אותו לכדור ומחלקים אותו לשני כדורים.
  • מניחים כדור בצק אחד על נייר אפייה (חשוב!), מקמחים מעט ומרדדים עם מערוך לעלה בעובי 4-5 מ״מ. מרדדים בעדינות ומסובבים את הבצק בכל רידוד. מעבירים את הנייר עם הבצק למגש/קרש חיתוך גדול, ומצננים במקרר 15 דקות.
  • חוזרים על הפעולה עם הכדור השני.
  • בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו. (לעולם אל תכניסו עוגיות ועוגות לתנור שעדיין לא התחמם לגמרי).
  • מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 3-5 ס״מ, לבחירתכם. (אפשר כמובן כל צורה אחרת)
  • מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
  • אופים 7-10 דקות (שמרו על התנור!) העוגיות צריכות להיות בהירות מאד.
  • מצננים חמש דקות ומעבירים לרשת צינון.
  • שמים ריבת חלב בשקית זילוף קטנה, מזלפים בנדיבות על מחצית מהעוגיות, וסוגרים לסנדוויץ.
  • אפשר גם למרוח ריבת חלב עם כפית!
  • טובלים את העוגיות בקערה קטנה עם קוקוס (הפיצים שלי ממש לא אוהבים קוקוס, אז אני מכינה את הרוב בלי…)
  • שומרים בקופסא אטומה עד שבוע (למרות שהן כנראה יגמרו מחר!).
הערות
*בזמן העבודה עם הבצק מומלץ לעבוד בחדר קריר. אם חם, הדליקו מזגן.

*לתוצאה מדוייקת הקפידו להשתמש במשקל או בכוסות מדידה סטנדרטיות (ולא, כוס קפה או כוס חד״פ זה לא כוס מדידה).

 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה מתכון של ניקי ב.
את הקמח מחליפה בקמח תמי בדיוק אותה כמות
 

הי!

משתמש צעיר
אם מעניין יש לי מתכון מהמם לעוגת אלפחורס. קלה מאודד וטעימההה.
 

הי!

משתמש צעיר
עוגת אלפחורס: מקציפים 6 ביצים+ כוס סוכר.
מוסיפים כוס שמן ,חצי כוס חלב,שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים, 3 כפיות תמצית וניל, כוס קמח טפיוקה, כוס קמח קוקוס, שלושת רבעי כוס שקדים טחונים, 1 א. אפיה, חצי כוס קוקוס.
אופים עד שיוצא יבש.
כשמתקרר מורחים מעל העוגה 6 כפות ריבת חלב מעורבב עם 3 כפות חלב ומעל מפזרים קוקוס. בתאבון

(פעם אחת לא היה לי טפיוקה אז שמתי שלושת רבעי כוס ק. קוקוס, שלושת רבעי ק. תפו"א, וחצי כוס קמח מרמולייט- נטול גלוטן)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה